CROSSDOCK Extraliga

Budeme připraveni bojovat, abychom postoupili do finále, hlásí Tomáš Zajíček

Pardubice ve čtvrtfinále překvapily soupeře a ani jednou neprohrály. Ve skvělých výkonech budou chtít pokračovat také v semifinálové sérii, kde se utkají s vítězem základní části. Další souboje už vyhlíží Tomáš Zajíček, který patří k nejproduktivnějším obráncům týmu.

Přestali jsme myslet na to, co bylo v základní části

Tomáši, v letošní sezóně jste nevstoupili do play off v roli favorita, ale ve čtvrtfinále se vám podařilo ve třech zápasech porazit soupeře, který měl v jarní části velkou formu. Co rozhodlo o rychlém postupu do další série?

Rozhodlo zejména naše nastavení hlavy. Přestali jsme myslet na to, co bylo v základní části a soustředili se na začátek play off. Je to úplně jiná soutěž a podle toho je potřeba k tomu přistoupit. To se povedlo a sérii jsme ukončili v nejkratším možném čase.

Mezi čtyři nejlepší týmy jste se dostali už minulou sobotu. Ve třetím souboji jste se ujali vedení jen vteřinu před první přestávkou, náskok jste pak navýšili osmnáct vteřin před koncem druhé třetiny. Jak vám takové branky pomohly v náročném utkání?

Byly to důležité branky, které nejsou pro soupeřící mužstvo nikdy příjemné. Dostat dvakrát gól „do kabiny“ může s psychikou týmu udělat hodně a určitě to hrálo svoji roli.

O víkendu už začne semifinále, kde budete bojovat s Hostivaří. S vítězem základní části jste se potkali minulý rok ve čtvrtfinále a ovládli jste ho ve třech utkáních. Jakou sérii očekáváte letos?

Určitě odlišnou. Minulý rok jsme byli v pozici favorita a nyní se role obrátili. Uvidíme, jak to sérii ovlivní, ale budeme připraveni bojovat jako proti Elbě, abychom postoupili do finále.


Pokud se nám toto povede, můžeme pomýšlet na postup

Soupeř udělal v letošním ročníku velký posun v tabulce, ale v posledním vzájemném utkání jste ho překonali. Co bude potřeba, abyste na to nyní navázali?

Zejména bude potřeba pohlídat jejich elitní útočnou formaci, která má velkou sílu. Pokud se nám toto povede, tak můžeme pomýšlet na postup. Zároveň bude potřeba zopakovat výkon ze čtvrtfinále a opět přidat něco navíc.

Ve vyřazovacích bojích jste zatím nejméně vylučovaným týmem. Ústí mělo v základní části nejlepší úspěšnost přesilových her, Hostivař byla v této statistice druhá. Je to proti takovým soupeřům jedním z důležitých cílů k úspěchu?

Nejlepší je samozřejmě nehrát v oslabení vůbec, ale je pravda, že proti oběma soupeřům je to ještě více důležité. Oslabení bere bránicí lajně síly a pokud soupeř má dobře nacvičené signály, tak je to velká zbraň.

Jako obránce se na výkonech týmu podílíte také produktivitou. V základní části jste překonal osobní rekord v počtu získaných bodů v Extralize, když jste vsítil pět gólů a na dvanáct nahrál. Z toho pět asistencí jste si zapsal v posledním utkání. Naladilo Vás to do play off ještě více?

Osobní statistiky moc neřeším, důležité je, že se vyhrává. Určitě je fajn, když tam něco spadne nebo nahraji spoluhráči do gólové šance, ale spíše pro psychiku. Jinak je celkem jedno, kdo se prosadí, natož v play off. Zápas s Prachaticemi nám určitě psychicky pomohl a měli jsme větší pohodu na hokejkách po zpackaném zápase v Karviné, ale bylo důležité rychle přepnout do play off módu a hrát trochu jiný, taktický hokejbal.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9