Reprezentace

Reprezentační výběr chlapců do 16 let se chystá na své první soustředění!

Národní týmy všech věkových kategorií postupně zveřejňují nominace na první přípravné kempy před domácím světovým šampionátem, který se uskuteční na přelomu června a července v Liberci. Do akce jde i výběr hráčů do 16 let, jehož nominaci přinášíme v článku.

První kempy všech národních týmů čítají co nevětší počet hráčů, kteří mají šanci ukázat trenérům své kvality a zabojovat o dres se lvíčkem na hrudi pro domácí mistrovství světa. „Do 1. kempu jsme vybírali především méně okoukané hráče nebo ty, kteří nás zaujali v rámci podzimní části soutěže. Většina kluků z finálních výběrů loňské U14 a U16 bude pozvána v dalším, lednovém termínu, kde zároveň nominaci vydáme s větším předstihem,“ vysvětluje jeden z asistentů trenéra Michal Koza, který primárně plní roli vedoucího týmu.

Od hráčů čekáme maximální nasazení

První soustředění reprezentační šestnáctky je rozděleno na dva regiony pro co největší přehled o hráčích a jejich kvalitách. „Zároveň jsme do výběru Východ zařadili i Rakovník, ne však z důvodu umístění, ale z důvodu rozložení počtu hráčů tak, abychom jich za ty dva dny viděli co nejvíc,“ vysvětluje Michal Koza. „Stejně tak jsou koncipovaní náhradníci, protože z Východu je letos méně kluků než ze Západu, což je dáno i rozložením týmů v soutěžních skupinách,“ dodává trenér a manažer národního týmu U16.

Národní týmy čeká oproti rokům minulým o dost kratší reprezentační cyklus. Mistrovství světa juniorů se odehraje již po konci letošní sezóny 28.6. – 6.7.2023! „Na letošní přípravu máme mnohem méně času na přípravné kempy, proto od hráčů čekáme maximální soustředěnost a nasazení v rámci tréninkových jednotek a modelových utkání, kde mohou ukázat, co v nich je jak individuálně, tak týmově," zdůrazňuje hlavní trenér reprezentace hráčů do 16 let Vít Čapek.

Termín uzávěrky potvrzení hráčů je PONDĚLÍ 28.11. 2022 DO 21:00!

POTVRZENÍ ÚČASTI hráči či jejich rodiče posílají na email: repreu16@hokejbal.cz

Složení realizačního týmu reprezentace chlapců U16:

Hlavní trenér - Vít Čapek

Asistent trenéra - Adam Kovařík

Asistent trenéra - Jakub Třináctý

Vedoucí týmu - Michal Koza