CROSSDOCK Extraliga

Rozhodně nic nevzdáváme, sděluje odhodlaně kladenský obránce Radek Soukup

Kladenští hokejbalisté prohráli na úvod čtvrtfinále CROSSDOCK Extraligy oba domácí duely proti svítkovským Hvězdám a pokud chtějí postoupit do dalšího kola, musí vyhrát všechny tři následující bitvy. Podaří se jim celou sérii otočit? Využije Svítkov své domácí prostředí a postup si pohlídá?

Střelecká potence nás trápí delší dobu

Radku, sobotní utkání jste měli ze začátku dobře rozehrané, ale od druhé třetiny soupeř ho otočil a zvítězil. Co tomu scházelo, abyste ho dovedli do vítězného konce?

Jak jste říkal, první třetinu jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Bohužel od druhé třetiny jsme si mysleli, že to půjde samo, ale bohužel jsme dělali individuální chyby a soupeř přečetl naše rozehrávky.

Smůlu jste měli zejména ve střelecké nepřesnosti a v zakončení. Je tohle jedna z příčin, že se nepodařilo vyhrát?

Určitě je to jedna z hlavních příčin, protože střelecká potence nás trápí delší dobu. Po každé střele si vždycky říkáme, že se budeme tlačit do brány, ale bohužel na tu dorážku tam nejsme včas.

Velké téma je určitě disciplína, souhlasíte?

Je to pravda, protože tohle se s námi táhne od posledních zápasů v základní části, kdy jsme například v Plzni měli 12 vyloučených hráčů. Říkali jsme si, že si na to dáme pozor, ale bohužel v tom pokračujeme a soupeř přesilovky proměňuje, kdežto my ne.

HBC Kladno je blízko vyřazení. Vzchopí se Středočeši na hřišti Svítkova? Autor fotky: Roman Mareš.

Oni nás presovali a my jsme ztráceli balónky

Nedělní souboj jste začali aktivně a šli do vedení. Ve druhé třetině jste si vytvořili tříbrankový náskok. Co jste v tu chvíli museli udělat, abyste si vedení udrželi?

Řekli jsme si, že to budeme hrát jednoduše, přejdeme červenou čáru, nahodíme míček, doběhneme si to. Bohužel oni nás presovali a my jsme ztráceli balónky. Nehráli jsme to, co jsme chtěli a Svítkov nás trestal. Jejich hráči byli chladnokrevní a my se v koncovce trápili.

Zápas nakonec skončil pro Kladno neúspěchem a v sérii prohráváte 2:0. Nyní vás čeká cesta do Pardubic. Co je potřeba udělat, abyste to ještě otočili a měli možnost hrát pátý rozhodující duel na svém hřišti?

Teď máme 2 dny volno, takže si trošku odpočineme a ve středu zase začneme trénovat, ale rozhodně nic nevzdáváme. Hraje se na tři vítězné zápasy a vše se dá otočit, viděli jsme to i v hokeji. (Narážka na semifinále hokejové extraligy Sparta - Třinec - pozn. aut.)

V týmu máte právě hokejovou posilu Adama Kubíka z Českých Budějovic. Jaký má tento hráč pro mužstvo přínos?

Adam umí výborně na buly. Kamkoliv ukáže a postavíme se, tak nám ji vyhraje a správně přihraje. No a také o přesilovce je znát, že je nahoře u modré a trefí kasu, takže jeho přínos je jednoznačně velký.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9