CROSSDOCK Extraliga

V Hostivaři se hokejbalem žije, atmosféra je u nás neskutečná, má radost Daniel Vaniš

Hostivař pokračuje ve skvělých výkonech také ve vyřazovacích bojích. O víkendu vstoupila do semifinále dvěma výhrami a je krok od postupu do další série. Nejen dvěma brankami jí k tomu pomohl Daniel Vaniš, kterého v domácím prostředí těšila velká podpora fanoušků.

Ukázalo se, že jsme fyzicky perfektně připravení

Danieli, po vítězství v základní části jste vstoupili úspěšně také do play off a o víkendu už zahájili semifinálovou sérii. Pro Vás je to v CROSSDOCK Extralize první v kariéře. Jaké zkušenosti Vám zatím tato část vyřazovacích bojů přináší?

Určitě jsou to bohaté zkušenosti, play off je jiná soutěž, kde se musí hrát tvrdě a přesně až do konce každého utkání. Naštěstí máme v týmu zkušené borce, kteří nám mladším vždy pomohou a podpoří.

V prvním utkání semifinále se nejprve prosadil soupeř, Vy jste se pak postaral o vyrovnání jen čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny. Jak si vybavujete situaci tohoto důležitého momentu?

Zbývalo pár sekund do konce a měli jsme buly v útočném pásmu. Tu perfektně vyhrál brácha Jirka a po první zblokované střele jsem dostal možnost vystřelit, byl to důležitý gól do kabiny, který nám pomohl především psychicky.

Po přestávce jste pak na to navázali a celkem se prosadili ještě třikrát. Poslední trefu do prázdné branky jste také vstřelil Vy. Co stálo za takovým výsledkem ve třetí části oproti předchozím?

Ukázalo se, že jsme fyzicky perfektně připravení a po gólu na 2:1 jsme si pomohli i v hlavě. Uklidňující góly na 3:1 a 4:1 vyplývaly z dobré hry, která se nám ke konci dařila.


Osobně podporu velmi vnímám a vždy se mi před tolika lidmi hraje super

Druhý den se utkání vyvíjelo jinak, podařilo se vám udržet čisté konto a došli k druhému vítězství. Jak byste popsal týmový výkon?

V nedělním utkání se nám až na pár minut ve druhé třetině dařilo hrát náš styl a diktovat tempo celý zápas. Také jsme se podobně jako v sobotu mohli spolehnout na super výkon v bráně doplněný dobrou produktivitou.

V obou zápasech vás přišlo podpořit skoro 300 diváků. Vnímal jste jejich podporu? A jak si užíváte atmosféru v play off?

Osobně podporu velmi vnímám a vždy se mi před tolika lidmi hraje super. V Hostivaři se hokejbalem žije a v hledišti mám spoustu známých. Atmosféra je u nás neskutečná, doufáme, že se před domácím kotlem ještě párkrát ukážeme.

Příští týden se série přestěhuje do východních Čech, kde vám stačí získat k postupu do finále jen bod. Co bude potřeba, abyste si už zajistili boje o titul?

Pardubicím půjde o všechno, musíme nastoupit do zápasu koncentrovaně a nedovolit soupeři dostat se do hry. Jakmile budeme hrát svoji hru, velmi se přiblížíme vysněnému finále.

Hostivařský klub žije v play off CROSSDOCK Extraligy naplno! Fanoušci svým borců vytvořili doma skvělou atmosféru! Autor fotky: Radka Němečková.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9