CROSSDOCK Extraliga

S odstupem času to budeme brát jako uspokojující výsledek, říká Nicolas Langr

Pardubice v semifinále neporazily Hostivař ani jednou a o víkendu už jim skončila sezóna. Po neúspěšném vstupu do letošního ročníku nakonec skončili pardubičtí hráči čtvrtí. Nejen za vyřazovacími boji se ohlíží kapitán týmu Nicolas Langr, který ještě bude bojovat o konečnou nominaci na mistrovství.

Hostivař hrála více aktivně, a to se nám neosvědčilo

Nicolasi, ve vyřazovacích bojích jste se probojovali až do semifinále, kde jste se potkali s Hostivaří. Jaká byla série s vítězem základní části z Vašeho pohledu?

I když o tom stav série nevypovídá, tak herně to za mě byla vyrovnaná série hodná semifinále, hrálo se aktivně nahoru dolů a každý zápas byl fyzicky hodně náročný.

Od soupeře jste si nepřivezli žádný bod a před svými fanoušky vás tak nečekalo nic lehkého. Sobotní utkání nakonec rozhodlo prodloužení, ve kterém už ale soupeř ukončil sérii. Co chybělo k ovládnutí zápasu?

V Hostivaři se nám nepovedlo vyhrát ani jeden zápas, a tak jsme se vystavili do pozice, že to doma budeme muset urvat. Stejně jako sérii, tak i ten poslední zápas rozhodly naše chyby v obraně a neproměňování šancí, které naopak soupeř dokázal využít.

Ve čtvrtfinále se vám podařilo překvapit favorita a Ústí nad Labem jste vyřadili v nejkratší možné době, v semifinále byl vývoj série jiný. V čem jste viděl největší příčiny rozdílných výsledků?

Soupeři byli hodně odlišní, Hostivař hrála více aktivně, a to se nám neosvědčilo. Ale asi největší rozdíl byla naše produktivita, nedokázali jsme se gólově prosadit, zatímco soupeři to tam padalo.


Dokázali jsme se jako tým dostat z problémů, za to jsem na náš celý tým pyšný

Bronzové medaile z minulé sezóny se vám tak nepodařilo obhájit. Vnímáte ale čtvrté místo jako úspěch vzhledem k nepovedenému vstupu do letošního ročníku?

V tuhle chvíli pořád přetrvává bolest z porážky, ale s odstupem času to budeme brát jako uspokojující výsledek. S ohledem na ten hrozný start a obměnu kádru, kdy se k nám připojilo hodně mladých kluků, co hrálo za A-tým poprvé, tak bych to zhodnotil jako úspěšnou sezónu.

Po špatně rozehraném začátku jste přebral kapitánské C. Nakonec se v té době z posledního místa dostalo mužstvo v play off až mezi čtyři nejlepší týmy. Už v minulém rozhovoru jste říkal, že budete dělat všechno pro to, abyste jako kapitán dovedl tým co nejdál. Jaká to byla zkušenost se v této roli takhle s týmem zvednout?

Skvělá zkušenost, rozhodně jsem nechtěl dopustit abych s tím céčkem na prsou udělal ostudu. Dokázali jsme se jako tým dostat z těch problémů, které nás provázely a za to, jak jsme to zvládli, jsem na náš celý tým pyšný.

V Extralize pro Vás sezóna skončila, ale ještě budete bojovat v reprezentaci mužů o Mistrovství světa ve Švýcarsku. Jak se těšíte na reprezentační povinnosti? A jak se budete udržovat ve formě?

Těším se hodně, bude to pro nás všechny vrchol sezóny, a doufám že se do finální nominace dostanu a podívám se do Švýcarska. Trénovat budu v tuhle chvíli jak na hřišti, tak i mimo něj, abych si udržel formu.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9