Reprezentace

Mistrovství světa v Žilině zná program zápasů! Jak ho vyhlížejí hlavní trenéři českých reprezentací?

Mistrovství světa hráčů do 16 a 18 let se blíží. Už na začátku července vyjedou tyto mládežnické reprezentace do Žiliny. Česko bude mít navíc v mladší kategorii dva výběry. Známé už jsou také rozpisy zápasů ve skupinách. Co na rozlosování říkají hlavní trenéři obou reprezentací?

Rozpis MS je masakr, první dva dny čtyři zápasy s těžkými soupeři

Reprezentace hráčů do 18 let má další přípravný kemp naplánovaný ve druhé polovině června. Nyní má většina hokejbalistů této věkové kategorie ještě klubové povinnosti v rámci vrcholící sezóny. „Snažíme se v přípravě nic neopomenout a dobře se připravit na vrchol roku. Teď sledujeme hráče, kterým vrcholí sezóna a připravujeme se na kemp v Pardubicích, který bude ve dnech 22. - 23.6.,“ prozrazuje nejbližší program závěrečných příprav Vít Čapek.

Na mistrovství světa nečeká reprezentanty U18 nic lehkého. Šampionát odstartují utkáním proti Kanadě a ještě ten den se potkají s domácím Slovenskem. Další den budou bojovat se Spojenými státy americkými a švýcarskými hráči. Poslední zápas ve skupině odehrají proti Velké Británii. „Rozpis MS je masakr, první dva dny čtyři zápasy, těžcí soupeři. Bude to velmi náročné a těšíme se na každého, soupeře nijak nerozlišujeme, chceme porazit každého,“ hlásí hlavní trenér reprezentace hráčů do 18 let, který s týmem bude obhajovat zlato z loňského Mistrovství světa v Liberci.


Nejatraktivnější jsou pro hráče utkání s Kanadou a zápas s domácím výběrem

Česká reprezentace U16 se na šampionátu představí se dvěma týmy. A hned v úvodu mistrovství se české celky utkají mezi sebou - budou rozlišeny podle barev na Červený a Bílý. Červený tým se ještě ve stejný den představí v souboji s USA, poté s domácím Slovenskem, Maďarskem a nakonec odehraje duel s Kanadou. S tímto zámořským týmem se bílý celek utká už druhý den, kdy ho čeká ještě zápas s maďarskými hráči. Následně ještě poměří síly s USA a Slovenskem. „Na MS se samozřejmě velmi těšíme, s rozlosováním jsme spokojení. Při tomto systému turnaje se nikdo nevyhne nutnosti odehrát dvě utkání za den a pro nás je los ještě poměrně příznivý,“ říká Pavel Štefka.

Čeští fanoušci tak uvidí každý den alespoň dvě utkání českých hráčů této kategorie. „Myslím, že nejatraktivnější pro hráče jsou utkání s Kanadou, ale i zápas s domácím výběrem, který bude mít určitě velkou podporu fanoušků. To bude zážitek,“ neskrývá hlavní trenér hráčů do 16 let. „Jako trenéři přistupujeme ke každému zápasu stejně, s respektem a snahou co nejvíce hráče motivovat a pomoci jim k dobrému výkonu,“ dodává na závěr trenér prvoligové Poličky, který vede reprezentaci U16.