Reprezentace

České reprezentace mužů a žen dorazily do Švýcarska! V sobotu je čekají úvodní zápasy mistrovství

Reprezentační týmy vyjely na Mistrovství světa do Švýcarska ve čtvrtek ve večerních hodinách. Na místo svého ubytování pak dorazily druhý den a po náročné cestě je čekal volnější program. V sobotu už oba celky vyběhnou do úvodních zápasů šampionátu.

Všichni se na začátek moc těšíme, je to odměna za celoroční práci

Ve Švýcarsku se nejprve ubytovala reprezentace mužů, která na své místo přijela v dopoledních hodinách. „Po příjezdu jsme naběhli rovnou na lehkou rozcvičku, abychom protáhli celé tělo. Potom proběhl oběd, po kterém většina z nás zalezla do postele a dospávala náročnou noc,“ prozrazuje program pátečního dne kapitán reprezentantů Jan Pospíšil. Hráči pak k večeru ještě zamířili na zahajovací ceremoniál. „Poté jsme se jeli podívat na halu, kde probíhal ceremoniál. Večer už jenom včas opět do postele a ráno nám to začíná,“ vypráví Pospíšil.

V prvním utkání poměří muži síly s Itálií. Ta už na šampionátu odehrála úvodní zápas s Finskem, se kterým prohrála 2:5. „Všichni se na začátek moc těšíme. Je to odměna za celoroční práci, takže věřím, že do toho dáme všechno,“ hlásí kapitán mužské reprezentace, jenž s mužstvem nastoupí do prvního souboje od 11:15.

Ženský tým včera zvolil pohodovou přípravu na dnešní zápas proti Švýcarkám. Zdroj fotky: redakce hokejbal.cz.

Uvidíme, jak na tom budou, ale chceme hrát svoji hru

Reprezentace žen ještě pokračovala a na své ubytování přijela déle než muži. „Jelikož se cesta prodloužila, tak jsme byly rády, že už jsme na hotelu, tak jsme tady zůstaly. Nezúčastnily jsme se ceremoniálu a udělaly jsme si volný program,“ říká kapitánka ženské reprezentace Lucie Manhartová. „Daly jsme si dobrý oběd, potom jsme měly odpočinek, šly jsme si zacvičit, pak byla porada, večere, stmelení týmu a už se připravujeme na zítřejší zápas, který máme od 16:00,“ prozrazuje nejbližší program zkušená reprezentantka.

Úvodní souboj odehrají české hráčky proti domácím Švýcarkám. „Vůbec nevíme, co máme očekávat, protože byly naposledy v Zugu, takže vůbec nevíme, s jakým týmem jsou tady. Samozřejmě si uvědomujeme, že jsou domácí a že budou chtít sahat po medailích,“ neskrývá Manhartová. „Uvidíme, jak na tom budou, ale očekáváme od našeho výkonu, že chceme hrát svoji hru, chceme udělat suprovou rozcvičku, abychom byli dobře připravené a chceme ho mít ve svých rukách,“ dodává na závěr kapitánka.