CROSSDOCK Extraliga

Doufám, že se smolná bariéra protrhla a začne to padat častěji, říká pětibodový Adam Hájek

Plzeň zahájila letošní sezónu v CROSSDOCK Extralize lépe než předchozí. Ve třech zápasech vybojovala šest bodů a v zatím posledním odehraném utkání si zapsala vysokou výhru. Čtyřmi góly a asistencí se na tom podílel Adam Hájek, který tým posílil letos a byly to jeho první extraligové kanadské body.

S týmem jsem spokojený, první tři zápasy šly zatím celkem dobře

Adame, před letošní sezónou jste posílil Plzeň, zatímco do té doby jste působil jen v severních Čechách, kde jste oblékal dres Kadaně. Jak došlo k Vašemu příchodu do tohoto extraligového klubu?

Přemýšlel jsem nad tím, že vyzkouším extraligu už déle. Možnosti byly, ale nikdy jsem se k tomu pořádně neodhodlal. V klubu Panthers Kadaň jsme loňskou sezónu obhájili titul, tak mě napadlo, že to konečně zkusím. Nakonec jsem se ozval klubu HBC Plzeň, převážně z časové úspory, jelikož studuji a pracuji zde ve zmiňované Plzni.

Dříve jste hrál hokejbal jen v nižších soutěžích a v Plzni jsou to pro Vás tak první zápasy v CROSSDOCK Extralize. Naplnila se Vaše očekávání od naší nejvyšší hokejbalové soutěže?

Očekávání se tak nějak naplnila podle mých představ. 2. liga Čechy Sever má za mě celkem kvalitu, avšak největší rozdíl jsem pocítil hlavně v rychlosti.

Novou sezónu jste s plzeňskými hráči zahájili vítězstvím před domácími fanoušky, poté přišla prohra v Hostivaři, ale v sobotu už jste se v Mladé Boleslavi zase radovali. Co říkáte na týmové výkony v úvodních soubojích?

S týmem jsem spokojený. První tři zápasy šly zatím celkem dobře. Určitě se s klukama potřebujeme ještě trochu víc sehrát. Bohužel s jedinou Hostivaří to nevyšlo. Je potřeba trénovat přesnost zakončení.


Do každého zápasu nastupujeme naplno a další tři body plánujeme přidat

V zatím posledním odehraném utkání jste na hřišti Mladé Boleslavi vyhráli 9:3, když se vám podařilo odskočit soupeři především ve druhé třetině. Jak se takový výsledek vyvíjel z Vašeho pohledu?

V Mladé Boleslavi jsme začali dobrým nástupem do zápasu. Převážně jsme dominovali my, chvílemi jsme polevili, ale nakonec to dopadlo tak, jak jsme chtěli.

Příležitosti ke skórování jste měl také v předchozích zápasech, ale první branky jste si zapsal až nyní a hned jste se prosadil čtyřikrát a k tomu přidal jednu asistenci. Co bylo v tomto utkání odlišné, že se Vám takto vydařilo?

Příležitostí bylo hromada, než jsem se konečně dočkal první branky. Doufám v to, že se smolná bariéra protrhla a začne to padat častěji.

Sérii tří venkovních zápasů zakončíte o víkendu v Letohradě. Věříte, že si přivezete další body? A vyhlížíte už také další domácí utkání?

Soupeře neznám, tudíž nevím, co očekávat. Každopádně do každého zápasu nastupujeme naplno a další tři body plánujeme do tabulky přidat.

Adam Hájek posílil Plzeň před letošní sezónou a od prvního extraligového zápasu se dostával do výrazných šancí. Autor fotky: Milan Podpera.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
3 20:9 6
2
HBC Plzeň
3 13:8 6
3
HBC Svítkov Stars...
2 10:7 6
4
HBC Kladno
3 9:6 6
5
HBC Pardubice
3 9:9 6
6
SK Hokejbal Letohrad
2 8:6 3
7
HC Kert Park Praha
1 3:2 3
8
HBC Tygři Mladá...
2 8:13 3
9
HBC Hradec...
2 8:8 2
10
TJ Snack Dobřany
3 6:10 1
11
Elba DDM Ústí nad...
2 6:11 0
12
HbK Karviná
2 6:17 0