1. liga

1. Liga viděla vyrovnaná utkání. V čele svých divizí jsou Kelti a Česká Třebová

1. Liga má za sebou už 4. hrací víkend. Kelti a Česká Třebová drží první místa ve svých divizích. První vítězství v sezóně zaznamenal Třinec, Kelti poprvé ztratili, na vítězství v zápasech dosáhli Třinečtí, Ježci, hráči České Třebové, Prachatic, Blatná, Vlčí smečka a KOVO.

Neděle 22. září 2024

DIVIZE VÝCHOD

Jediný gól rozhodl v Třinci

HBC Enviform Třinec – HBC Hostivař B 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Střely: 42:36, Vyloučení: 6:5, Přesilovky: 5:6, Využití přesilovek: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 51

Branky a nahrávky: 14. Buják (Vizváry, Stromko)

Domácí Třinec přivítal v neděli na své půdě Hostivař B. K vidění byl napínavý a vyrovnaný duel. V první třetině byla k vidění tři vyloučení, přičemž poslední z nich bylo potrestáno. Ve 14. minutě se totiž prosadil domácí Patrik Buják, který tak vstřelil první i poslední branku zápasu. Po zbytek zápasu kralovali brankáři obou týmů, protože další branku jsme už neviděli. Tři body tak zůstaly doma v Třinci.

Ježci vyloupili Brno a odvezli si 3 body

HBK Bulldogs Brno – Ježci Heřmanův Městec 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Střely: 22:33, Vyloučení: 2:4, Přesilovky: 4:2, Využití přesilovek: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 78

Branky a nahrávky: 11. Böhm (Macenauer), 29. Paukrt (Foršt, Baláč), 29. Kozel (Musílek), 30. Emmer (Klíma, Paukrt), 37. Pilař T. (Pilař J.), 42. Běloušek (Šmíd)

Zápas druhého týmu tabulky Heřmanova Městce a domácích Bulldogů jsme mohli sledovat krátce před nedělním polednem. Brankový účet zápasu otevřel v 11. minutě hostující Jan Böhm. Na další gól jsme čekali více než 17 minut. Ve 29. minutě vyrovnal brněnský Filip Paukrt. Nicméně o půl minuty později vrátil hostům vedení Lukáš Kozel. Do konce druhé třetiny zbývalo 20 vteřin a tentokrát dokázal srovnat v přesilové hře Filip Emmer. Do třetí třetiny vstoupily oba týmy s vyrovnaným skóre. Ve třetí třetině se dokázali prosadit pouze Ježci z Heřmanova Městce, a to když ve 37. minutě skóroval Tomáš Pilař. Na 4:2 zvyšoval ve 42. minutě Ondřej Běloušek. Ježci tak vyloupili Brno a odvezli si 3 body.

Česká Třebová zvládla brankové drama

TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Malenovice 5:4 (2:0, 1:2, 2:2)

Střely: 32:35, Vyloučení: 6:3, Přesilovky: 2:4, Využití přesilovek: 2:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 57

Branky a nahrávky: 7. Válek (Švec, Faltejsek), 14. Kříž (Stráník, Pirkl), 21. Hruboš (Nohál, Cunda), 26. Faltejsek (Švec, Válek), 27. Blažek (Brázdil, Cunda), 31. Cunda (Nohál, Brázdil), 32. Medřický, 40. Kříž (Švec), 43. Stráník (Pirkl, Švec)

Vedoucí tým divize východ, Lokomotiva Česká Třebová, vstoupil do třetího zápasu letošní sezóny na domácím hřišti proti týmu z Malenovic. Na první branku jsme si počkali do 7. minuty, když se trefil Michal Válek z Lokomotivy. O 7 minut později zvýšil vedení domácích Lukáš Kříž z přesilovky. Ve druhé třetině byli gólově aktivnější hráči Malenovic. Ve 21. minutě snížil Adam Hruboš. Ve 26. minutě vrátil České Třebové dvoubrankové vedení Lukáš Faltejsek, na kterého dokázal o minutu později odpovědět Matěj Blažek. Na začátku třetí třetiny, ve 31. minutě, vyrovnal Miroslav Cunda. A dokonce o půl minuty později poslal Malenovice do vedení Jaroslav Medřický. Ve 40. minutě ale dokázal srovnat Lukáš Kříž z České Třebové v oslabení. Poslední branku zápasu jsme viděli ve 43. minutě, kdy vystřelil domácím vítězství Josef Stráník v přesilovce.

Ohlasy po zápase:

TJ Lokomotiva Česká Třebová (hrající trenér Michal Broulík): "Po týdenní pauze, kdy jsme měli volný los jsme v domácím prostředí nastoupili proti Malenovicím, pro které to byl vůbec první zápas sezóny. V první třetině se nám dařilo hrát i to, co jsme chtěli, což se pozitivně projevilo na skóre. Sice jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale i hosté při několika příležitostech dali o sobě vědět. V prostřední části jsme ze své role úplně vypadli. Byli jsme více a možná i zbytečně vylučovaní. Hosté měli i slušnou šanci se zápasem něco udělat při dvojnásobné přesilovce. Do kabin jsme šli s těsným vedením, které vzalo na začátku třetí třetiny bleskově za své, když hosté nejprve vyrovnali a o pár vteřin později se dostali do vedení. Vyrovnat se nám podařilo ze standartní situace při oslabení. Definitivní rozuzlení utkání přišlo s využitou přesilovou hrou. S body spokojeni jsme s hrou a naším přístupem už tolik ne. Mělo by to být memento a co nejdřív se budeme chtít vrátit ke hře z prvních dvou kol."

HBC Malenovice (trenér Jaromír Hanel): "Parádní zápas, který měl všechno, co má mít – góly, nasazení, emoce i obraty skóre. Diváci se rozhodně nemohli nudit a hráče to taky muselo bavit. Když jsem viděl na videu poslední vzájemný zápas a srovnám ho s tím dnešním, tak oba týmy udělaly neskutečný progres a dneska to byla reklama na hokejbal. Jasně, prohráli jsme, ale byla to prohra s koulema a hráčům děkuju za to, jak to v počtu 12 a nakonec 11 hráčů do pole odehráli. Zápas nám taky ukázal, na čem je třeba ještě pracovat, ale pokud budeme pokračovat v těchto výkonech a v takovém nasazení, tak se o nás nebojím."


DIVIZE ZÁPAD

Prachatice ztratily náskok, vyhrály až v prodloužení

HBC Prachatice – SK Kelti 2008 4:3pp (3:0, 0:1, 0:2 – 1:0)

Střely: 20:23, Vyloučení: 6:5, Přesilovky: 4:4, Využití přesilovek: 0:0, Oslabení: 0:1, Diváků: 96

Branky a nahrávky: 8. Šilhán (Krejčí), 9. Štěpánek Jan (Klement, Štěpánek Jiří), 10. Šaršok (Sitter, Novák), 29. Taufer (Horel), 31. Häusler, 40. Šlechta (Taufer), 48. Sitter (Štěpánek Jan)

První třetina zápasu mezi Prachaticemi a Kelty patřila domácímu týmu. Do zápasu vstoupili třemi vstřelenými brankami během tří minut. V 8. minutě se trefil Pavel Šilhán, v 9. minutě Jan Štěpánek a v 10. minutě Jaroslav Šaršok. Na další branku jsme si počkali až na konec druhé třetiny, do 29. minuty, kdy se poprvé prosadili také hosté, branku vstřelil Matěj Taufer v oslabení. Jak Kelti druhou třetinu skončili, tak třetí začali. Minutu po startu poslední periody snížil na rozdíl jedné branky Jan Häusler. Hostům se povedlo dokonce srovnat, když ve 40. minutě vyrovnal Vojtěch Šlechta. Další branku jsme v základní hrací době neviděli, a tak následovalo prodloužení, ve kterém byly úspěšnější Prachatice, když o bonusovém bodu rozhodl Radek Sitter. Prachatice si tak doma nechaly o 1 bod více než soupeř.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "“V Prachaticích jsme sice začali dobře, zpočátku ale góly střílel domácí tým. Dvě plácnutí do míčku z prostoru před brankovištěm, jedno seběhnutí obránce mezi kruhy a byli jsme na ručník. Jenže tým projevil obdivuhodné odhodlání zápas nezabalit a po první změně stran jsme dominovali zápasu. Bez gólu. Následně přišel hrubý zákrok hráče Prachatic a čekalo se na záchranku, která odvezla Romana Kurhajce do nemocnice k vyšetření. Pětiminutovou přesilovku jsme, možná i s ohledem na předchozí událost, spíš protrpěli, domácí navíc nastřelili břevno, ale postupně jsme začali navazovat na výkon ze začátku druhé části."

Blatná rozhodla až na konci

HBC Nové Strašecí – TJ Blatná Datels 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Střely: 41:30, Vyloučení: 4:8, Přesilovky: 6:2, Využití přesilovek: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 58

Branky a nahrávky: 1. Kmeť (Duchoň), 3. Matoušek (Fiala, Braun), 6. Vinter, 19. Lev (Javůrek), 45. Vinter (Braun)

Duel mezi Novým Strašecím a Blatnou odstartoval ve velkém stylu. Už 25 sekund po úvodním vhazování se trefil domácí Michal Kmeť. Nicméně ve 3. minutě srovnal svou střelou blatenský Jan Matoušek, na kterého navázal v 6. minutě Zdeněk Vinter, který otočil skóre zápasu. Domácím se povedlo vyrovnat v 19. minutě, když se trefil Lukáš Lev. Na rozhodující a poslední branku zápasu jsme si museli počkat až do poslední minuty. V čase 44:37 rozhodl o vítězství Blatné Zdeněk Vinter, proto si Blatná Datels odvezla všechny body.

Vlčí smečka si s přehledem poradila s Pedagogem

Vlčí smečka Ústí nad Labem – SK Pedagog České Budějovice 8:1 (3:0, 2:0, 3:1)

Střely: 42:20, Vyloučení: 0:1, Přesilovky: 1:0, Využití přesilovek: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 87

Branky a nahrávky: 6. Navarra Roman, 9. Zdvořáček (Tůma), 15. Navarra Roman (Gottfried, Zdvořáček), 16. Navarra Roman (Zdvořáček), 29. Navarra Roman (Zdvořáček, Navarra Radim), 32. Neumaier (Vajda, Kačer), 34. Kučera (Zdvořáček, Tůma), 38. Tůma (Zdvořáček, Grosse), 45. Grosse (Tůma)

Úřadující mistr Vlčí smečka přivítala na domácí půdě Pedagog České Budějovice. Jako první se prosadil Roman Navarra v 6. minutě, na kterého o 3 minuty později navázal Petr Zdvořáček. Vlčí smečka tak vedla 2:0. Do konce třetiny se dokázal prosadit ještě v 15. minutě znovu Roman Navarra, který se také jako jediný hráč prosadil i ve 2. třetině. Nejprve v 16. minutě zvyšoval na 4:0 a následně ve 29. minutě na 5:0. Třetí třetinu gólově odstartoval ve 32. minutě Michal Neumaier, který snížil na 5:1. Následně se dokázali prosadit jen domácí. Nejprve Ivan Kučera ve 34. minutě v početní výhodě, pak ve 38. minutě Jan Tůma a nakonec Jan Grosse ve 45. minutě, který tak upravil na konečných 8:1 pro Vlčí smečku.

KOVO přivítalo dalšího soupeře z jižních Čech

TJ KOVO Praha – SK Suchdol nad Lužnicí 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Střely: 33:27, Vyloučení: 4:5, Přesilovky: 5:4, Využití přesilovek: 2:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 59

Branky a nahrávky: 13. Benda, 18. Tóth (Strejček), 23. Bednář (Dráb, Škarda), 33. Fluxa (Zeman), 35. Benda (Kupf), 37. Fluxa (Zeman, Kyclt)

TJ KOVO Praha přivítalo na své půdě dalšího soupeře z jihu Čech, tentokrát se v Praze představil tým z Suchdolu nad Lužnicí. První branku nám nabídla přesilovka Suchdolu, ale gólově se prosadili domácí ve svém oslabení, branku vstřelil ve 13. minutě Petr Benda. V 18. minutě pak poslal domácí do dvoubrankového vedení Tomáš Tóth. Ve 23. minutě dokázali hosté snížit na 2:1, branku vstřelil Václav Bednář. Další branka byla k vidění až v poslední periodě, ve které dokázali skórovat třikrát pouze domácí. A to, když se postupně trefili ve 33. minutě Ondřej Fluxa, ve 35. minutě Petr Benda z přesilovky a ve 37. minutě opět Ondřej Fluxa v početní výhodě. Hosté další branku nepřidali, proto zůstávají 3 body v Praze.

Ohlasy po zápase:

TJ KOVO Praha (trenér Stanislav Šťastný): "Utkání začalo rozháranou hrou plnou nepřesností. Nakonec rozhodly speciální formace. Dvě vstřelené branky v přesilovce a jedna v oslabení. Soupeřovy pokusy skončily na tyči nebo na Šachinovi, který nás opět podržel. Konečně jsme byli produktivní a získali 3 body."


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SK Kelti 2008
4 15:11 10
2
HBC Prachatice
3 13:8 8
3
TJ Blatná Datels
3 14:12 6
4
SK Suchdol nad...
3 12:11 6
5
Vlčí smečka...
2 9:1 5
6
TJ KOVO Praha
4 8:7 4
7
SK Pedagog České...
5 12:26 2
8
HBC Nové Strašecí
4 14:21 1