CROSSDOCK Extraliga

Musíme začít makat a chtít více, říká po úvodní porážce Jaroslav Pátek

Hokejbalisté Hostivaře vyhráli v novém ročníku CROSSDOCK Extraligy úvodní dva zápasy. První body v sezóně ztratili až ve třetím kole v Pardubicích, kde prohráli těsným výsledkem. Útočník hostivařského celku Jaroslav Pátek se poohlíží za výkony svého týmu a už vyhlíží další utkání v Ústí nad Labem.

Výkon z Pardubic je k zamyšlení

Jaroslave, v neděli jste odehráli utkání na hřišti Pardubic, které soupeř vyhrál 5:4. Hostivař tak poprvé ztratila body v sezóně. Jak se za zápasem zpětně ohlížíte?

Je to samozřejmě obrovská škoda a všechny nás to mrzí. Hlavně předvedený výkon je k zamyšlení. Něco jsme si k tomu řekli, musíme to hodit za hlavu a zase se vrátit k tomu, co nás zdobilo.

V úvodu jste si vypracovali dvoubrankový náskok, ale Pardubicím se povedl obrat a dokráčely k vítězství. Kde nastal podle vás klíčový zlom v tomto duelu?

Klíčových momentů bylo více. Obdržená branka při naší přesilové hře po zbytečné chybě. Oslabení tři na pět, při kterém jsme inkasovali dvě branky. Celkově druhá třetina rozhodla, bohužel ve prospěch Pardubic. Oni chtěli víc, a to bylo vidět.

Vám se povedlo vsítit oba úvodní góly, na které asistoval Jan Čejka, lídr celého bodování. Jak se vám spolupráce s tímto hráčem zamlouvá?

Začátek nám krásně vyšel, těžil jsem z dobré práce právě „Čejkyse“. Samozřejmě hrát s ním je za odměnu, je to výjimečný hráč, který na hřišti předvádí neskutečné věci. Jsme velcí parťáci i mimo hokejbal, tak možná i proto s ním nějaký bod dám (smích).


Do Ústí nad Labem pojedeme vyhrát

Body jste ztratili až v Pardubicích, nicméně předtím jste dokázali vyhrát v Karviné a následně doma s Plzní. Jak vám zamlouvají výkony celého týmu v úvodních soubojích?

Výsledkově to vypadá, že jsme soupeře smetli, ale výkony nebyly optimální. Musíme začít makat a chtít více, stejně jako minulou sezónu. Zatím je to od nás vlažné a není tam ta dravost, co byla právě celou minulou loňskou sezónu. Věřím, že zápas v Pardubicích nám ukázal, že samo to nepůjde, a bude to pro nás vzpruha do dalších zápasů.

Kromě Extraligy za hostivařský celek hrajete také 1. Ligu za KOVO Praha. Jak velký rozdíl v kvalitě a náročnosti je podle vás mezi oběma soutěžemi?

Tuhle sezónu jsem odehrál za KOVO pouze jediné utkání v Berouně. Kluci mají na KOVU výbornou partu, z čehož budou těžit, i když začátek jim nevyšel. Věřím ale, že dojdou (dojdeme) daleko. Jinak rozdíl mezi Extraligou a 1. Ligou je samozřejmě obrovský, co se týče šikovnosti, myšlení, rychlosti atd. 1. Liga je zase hodně soubojová a dost bolí.

Další extraligový souboj vás čeká příští týden v Ústí nad Labem. Jak tento zápas vyhlížíte? A jaká jsou vaše očekávání?

Tento týden pořádně potrénujeme a v sobotu tam pojedeme vyhrát. Ústí do nás půjde naplno, budou nás chtít dojíždět a otrávit nám to. My musíme být pořád v pohybu a hrát tu svou hru. Pokud tohle zvládneme, tak věřím, že budeme úspěšní a vyhrajeme.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
3 20:9 6
2
HBC Plzeň
3 13:8 6
3
HBC Svítkov Stars...
2 10:7 6
4
HBC Kladno
3 9:6 6
5
HBC Pardubice
3 9:9 6
6
SK Hokejbal Letohrad
2 8:6 3
7
HC Kert Park Praha
1 3:2 3
8
HBC Tygři Mladá...
2 8:13 3
9
HBC Hradec...
2 8:8 2
10
TJ Snack Dobřany
3 6:10 1
11
Elba DDM Ústí nad...
2 6:11 0
12
HbK Karviná
2 6:17 0