Ženy

Liga žen odstartovala! Kdo je po úvodních zápasech na čele tabulky?

Novou sezónu už zahájila také Liga žen. První kolo se odehrálo na třech místech, a to ve Svitavách, Prachaticích a Kadani. V pozměněné třicetiminutové hrací době byly stoprocentní pouze domácí hráčky ve východních a jižních Čechách. K nim se s neporazitelností přidal i Svítkov.


Svitavy doma nezaváhaly, první body získal také Třinec

Ve Svitavách se kromě domácího týmu představila také družstva Třince a Berouna. Svitavské hráčky se nejprve v domácím prostředí utkaly s třineckými hokejbalistkami. Domácím se vydařil vstup do utkání a už ve třetí minutě se radovaly po trefě Halbrštátové. Krátce před přestávkou Svitavy navýšily své vedení, ve druhé části ho pak snížila Karolová. Poté domácí ještě dvakrát překonali třineckou gólmanku a vybojovali první tři body. Třinec se radoval až v následujícím souboji, kdy změřil síly s berounskými hráčkami. Ke konci první poloviny se trefil dvakrát, ve druhé pak oba týmy zaznamenaly po jedné brance. Beroun nevstoupil podle představ ani do druhého duelu proti Sršňům. Domácí si v první části vytvořili tříbrankový náskok, který pak ještě jednou trefou navýšili. Svitavy jsou po prvním kole stoprocentní.

TJ Sršni Svitavy vs. HBC Enviform Třinec 4:1 (2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Halbrštátová (Benešová), 15. Benešová (Fuchsová, Zavoralová), 27. Zavoralová (Zemanová), 30. Zavoralová – 22. Karolová (Cisariková).

HBC Enviform Třinec vs. SK Kelti 2008 3:1 (2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Karolová, 13. Tomečková (Hrčková), 23. Tomečková (Martincová) – 20. Hloušková (Makovská, Faitová).

SK Kelti 2008 vs. TJ Sršni Svitavy 0:4 (0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Zavoralová (Fuchsová), 12. Fuchsová (Šafářová), 14. Benešová (Fuchsová), 18. Fuchsová (Benešová).

Oba zápasy ovládly v domácím prostředí Prachatice, Litice získaly tři body

První kolo se odehrálo také v Prachaticích, kde se s domácími hokejbalistkami utkaly Litice a Pardubice. Prachatické hráčky zahájily novou sezónu skvěle a už v první polovině potěšily domácí fanoušky třemi góly. Litice se ve druhé polovině snažily dotáhnout, prosadily se dvakrát, ale Prachatice už výhru udržely. Litické hráčky měly příležitost získat body v dalším utkání s Pardubicemi. Po přestávce bylo skóre nerozhodné, jelikož se v první části prosadila obě družstva dvakrát. V další se rozstřílely Litice a čtyřmi brankami si zajistily první výhru. Pardubice nezvládly ani poslední zápas, kdy se utkaly s domácím týmem. Pardubické hráčky brankářku soupeře příliš neprověřily a přestože v první polovině bylo skóre bezbrankové, Prachatice utkání rozhodly po přestávce, když si zapsaly tři trefy.

HBC Prachatice vs. HBC Plzeň-Litice 3:2 (3:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Kotlíková (Volkánová, Landová), 7. Landová (Kalátová, Volkánová), 14. Kotyrová (Kotlíková) – 23. Rozhoňová (Mannová), 24. Šmausová.

HBC Plzeň-Litice vs. HBC Pardubice 6:2 (2:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 3. Drobná (Rozhoňová, Hrbáčková), 7. Hrbáčková (Knotková), 19. Šmausová, 22. Erhartová (Kalistová), 27. Drobná (Kalistová, Zachová), 29. Kalistová – 2. Čurdová, 13. Mathauserová (Kantoříková).

HBC Pardubice vs. HBC Prachatice 0:3 (0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Petrášková (Landová, Kotlíková), 26. Kotlíková (Landová, Kotyrová), 30. Kotlíková (Kašparová, Petrášková).

V Kadani se domácí hráčky neprosadily, všechny body si odvezl Svítkov

Svítkovské hráčky zamířily do Kadaně, kde odehrály dvě utkání s domácím týmem. V prvním zápase poslala obhájkyně titulu do vedení Kubátová a ke konci první poloviny na ni navázaly ještě dvě spoluhráčky. Ve druhé části už žádnou branku nepřidaly, ale soupeřky výrazně přestřílely. Ani domácí hokejbalistky už skóre neupravily a v úvodním souboji tak nezískaly žádný bod. Snažily se to napravit v druhém zápase, ale ani tam se jim příliš nedařilo. Skóre otevřela Kantorová, která Svítkov posílila před letošní sezónou. Ve druhé části se hostující hráčky prosadily ještě jednou a zajistily si druhé vítězství. Dvěma čistými konty k tomu přispěla brankářka Kateřina Teplá.

Panthers Kadaň vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 0:3 (0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Kubátová (Kašparová, Cejnarová), 14. Hájníková (Kubátová, Cejnarová), 15. Kantorová (Kolínková).

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. Panthers Kadaň 2:0 (1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Kantorová (Kolínková), 24. Holoubková (Kantorová, Kolínková).