Český pohár

Český pohár startuje: Návrat klasických soubojů nižších a vyšších lig!

První kolo Českého poháru je tady! Týmy z nižších soutěží se utkají s těmi z vyšších lig v sérii napínavých zápasů. Od čtvrtka 26. září do soboty 5. října 2024 se hokejbalová komunita dočká zajímavých výsledků po celé ČR. Kdo si zajistí místo ve 2. kole? Navíc už se odehrály duely předkola.

Předkolo se rozehrálo, 1. kolo na programu

O svůj postup do 1. kola v předkole již nedávno hrály HBC Notor Kladno a HC Narko Kročehlavy. Notoru se dařilo více, když vyhrál 7:3, a tak z Oblastní ligy narazí na další celek. HBC Moribundus Kladno nestačilo na týmy Rafani Rebel Praha 0:8. V předkole se proti sobě postaví ještě Vsetín a Poruba či All Blacks Olomouc a Warriors Havířov. V prvním kole se představí například HC ŠD Písek proti SK Pedagogu České Budějovice. V Jindřichově Hradci Olymp vyzve silný tým Suchdola nad Lužnicí. Napínavý zápas čeká i Zliv, která bude hostit HBC Prachatice.

Další napínavá klání se odehrají v Dobřanech, kde se domácí TJ Snack Dobřany B střetnou s prvoligovými Datels. Jižní Morava nabídne souboj Sudoměřic a Buldoků z Brna, utkají se také Sršni ze Svitav s Hodonínem. Těšit se můžeme i na zápasy mezi tradičními rivaly a netradičními soupeři. SK Jihlava se v domácím prostředí postaví proti rezervě Hradce Králové a HBC Plzeň-Litice vyzvou Mašiny Kladno. Další program pak přinese zajímavý souboj mezi SK IHC Jaselskou Opavou a HbK Karvinou B. Mix Rafanů a Rebelů nastoupí proti prvoligovým Keltům. Ježci si to rozdají s Prachovicemi a Rakovník bude stát proti Vlčí smečce. Panthers čekají na příjezd rezervy Plzně a SK Kometa Polička pocestuje do Okříšek. HBC Nové Strašecí bude favoritem v zápase proti Dubí a Berani Ústí nad Labem vyzvou KOVO.

První kolo Českého poháru zcela jistě slibuje atraktivní duely, kde i týmy z nižších soutěží budou mít šanci ukázat svou sílu proti zkušenějším protivníkům.