Extraliga dorostu

Svítkov pokořil metu třiceti branek. Po šlágru s Kladnem se do popředí soutěže prodralo Ústí.

Zatímco si Svítkov zastřílel proti KOVU, Pardubice dosáhly s Rebely na výhru až ke konci utkání. Z prvních výher se radují v Písku i v Dobřanech. Šlágr kola ovládlo po nájezdech Ústí. Plzeň úřadovala v Budějovicích a na západě zůstává jako jediná bez ztráty bodu. Blatná těsně padla v Berouně.

Divize východ

Svítkov znovu naděloval, Svitavy získaly první body, Pardubice vyzrály na Rebely až v závěru

Svítkov už ve druhém kole dosáhl na metu třiceti gólů v sezóně. Debakl si tentokrát odvezlo KOVO. Od poloviny páté minuty hokejbalisté domácích Stars rozjeli gólové hody. Tříminutový kolotoč přinesl favoritovi pětibrankové vedení, další dva góly přidal ještě před první přestávkou. Na úvodní branku Solaře navázali Jánský, Pospíšil a Topič, kteří všichni vsítili hned dvakrát. Vstup do druhého dějství změnu ve prospěch Pražanů nepřinesl, naopak druhý gól přidal i Solař. Vzápětí navázal Korel a ve zbytku třetiny řádil zejména Pospíšil se Svobodou. Oba odcházeli na druhou přestávku s hattrickem na kontě. Svítkov svého soupeře nešetřil ani v závěrečné patnáctiminutovce. Důkazem jsou i dva slepené góly během devíti sekund z hokejek Korela a Kernera. Druhý jmenovaný se na listině střelců objevil následně ještě jednou. Nakonec se podařilo vsítit také hráčům KOVA, když čisté konto domácímu gólmanovi překazila Bínová. Poslední úpravy na straně Svítkova obstarali Ptáček a Solař. Na konečných 19:2 v poslední minutě upravil hostující Jurčík. KOVO debakl z Brna neodčinilo, naopak kapitulovalo ještě vyšším rozdílem a pomohlo hráčům Svítkova vylepšit si individuální statistiky.

O poznání vyrovnanější utkání bylo k vidění v Letohradu, kde Kyjov domácím Jelenům podlehl o jediný gól. K první brance vedla až přesilová hra Kyjova ze sedmnácté minuty. Skóroval Jordán a o chvíli později navýšil vedení hostů Nezpěvák. Obrat domácích odstartoval hned za 20 sekund Šťovíček. Vyrovnat se podařilo z početní výhody Snítilému ještě před koncem druhého dějství. Rozhodující úder na 3:2 ve prospěch Jelenů zasadil hned v úvodu závěrečné třetiny ostrostřelec Schwach. Ukázkový obrat získal Letohradu podruhé za sebou plný počet bodů, naopak Kyjov musí na první bodový zisk ještě počkat.

Další vyrovnaný duel odehrál Heřmanův Městec v Brně a i v tomto případě se radovali po obratu domácí. První třetina vyzněla lépe pro hostující mužstvo, když jedinou branku zaznamenal v desáté minutě Peřina. V 18. minutě přišla přesilová hra domácích, kterou využil Havlásek a nasměroval svůj tým k vítězství. Do třetí třetiny vstoupili lépe právě Buldoci a po gólech Bára a Vávrů Ježky přetlačili. S výsledkem 3:1 už soupeř nic neudělal a podruhé za sebou podlehl.

První sezónní výhru zaznamenali hokejbalisté Svitav v domácím klání s Hradcem Králové. Miroslav Kloupar poslal domácí do vedení už ve druhé minutě utkání. Vyrovnání přišlo o osm minut později z hokejky Duchače. Vedení Sršňům vrátil Holec, ale těsně před koncem úvodního dějství přišla další odpověď v podobě přesilovkového gólu Vortela. Zpátky na koně dostal Svitavy v 19. minutě Kačurik. Tentokrát už se soupeř na reakci nezmohl, naopak v poslední minutě inkasoval do odkryté sítě. Výsledkem 4:2 uhájili Sršni domácí území a Hradec zůstává nadále bez bodu.

Tuhý boj v pražských Čimicích ovládly Pardubice. Domácí Rebelové začali lépe a po deseti minutách vedli zásluhou Jury. Po změně stran Jura přidal druhou branku a Pražané měli na dosah cenný skalp. K obratu zavelel v poslední minutě druhé třetiny Lukošik. Závěrečná část utkání pak patřila hostům, kterým nejprve přesilová hra pomohla k vyrovnání, když se ve 36. minutě prosadil Landsman. O dvě minuty později pak dokonal otočku Chýle. Stav 2:3 Alfa už zvládla kontrolovat a z napínavého střetu vytěžila maximum.


Divize západ

Premiérové výhry pro Písek a Dobřany, Ústí ze šlágru s Kladnem vytěžilo dva body v nájezdech

Písek zaznamenal premiérové vítězství v soutěži, když nasázel deset gólů Jindřichovu Hradci. Úvodní třetina výsledek nenapověděla. Na trefu píseckého Švamberka reagoval Kandra. Zlomová byla druhá třetina, ve které domácí vsítili čtyři branky. Nejprve Písku pomohly přesilovky vedoucí ke gólům Šindeláře a Švamberka. Dále při hře pět na pět udeřili také Míka a Soulek. Ve třetí třetině nováček soutěže vsítil dokonce ještě o gól více než v té předchozí. Bleskový nástup přetavil v branku Pileček hned v první minutě, na nějž za dalších třináct sekund navázal Vittek. Po zásahu Štěpána sice Olymp snížil zásluhou Bohumila Launy, ale do konce utkání stihli domácí přidat ještě dvě branky. Postarali se o ně Soulek a z přesilové hry znovu Švamberk. Suverénní výsledek 10:2 je pro Písek dobrým příslibem do následujících bojů.

Po Suchdolu si Plzeň smlsla také na Českých Budějovicích. V zápase dominovala od úvodních minut, ve kterých stihla soupeři nasázet tři góly. Duel otevřela přesilovka, kterou využil Dvořák. Kořínek následně přidal dva zásahy a nasměroval svůj tým k tříbodovému zisku. Lepší vstup měli Mečouni i ve druhém dějství. Ani ne půl minuty po úvodním vhazování navýšil náskok Obr. Brzy po něm završil hattrick Kořínek. Ve 25. minutě vsítil také Pedagog, když vyloučení Plzně potrestal Tesařčík. Více gólů už domácí Budějovice nepřidaly a hosté postupně během závěrečné patnáctiminutovky zvýšili až na konečných 1:9. Dvakrát skóroval Berger, jednou se radoval Navrátil a tečku za vítězným utkáním udělal ve vlastním oslabení Zelinger.

Blatná držela naději na bodový zisk v Berouně dlouho, ale bez úspěchu. Kelti ukázali sílu už necelou půl minutu od úvodního buly. Do vedení je poslal Lukáš Šafra. Markantní střelecká převaha domácích nebyla na skóre vidět, naopak ve druhé třetině vyrovnal hostující Dokoupil. Berounské dostal zpátky do vedení Buroň, ale ani tentokrát se jim ho nepodařilo udržet. Ještě před druhou přestávkou vyrovnal stav utkání Šimánek. Nakonec rozhodla až poslední minuta zápasu, po které skóre zůstalo 3:2. Veškeré naděje Blatné rozprášil čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou druhým zásahem Buroň. Kelti tak navázali na výhru v Prachaticích, ačkoli se na plný počet bodů pořádně nadřeli.

Ústecká Elba vyzrála na Kladno až v samostatných nájezdech. Podobně jako v Berouně, také v Ústí nad Labem padl gól ani ne půl minuty po začátku. V tomto případě se radovalo hostující Kladno a autorem úvodní branky byl Bažant. Ke konci třetiny vyrovnal skóre Šimic. Druhá patnáctiminutovka vyšla lépe Rysům, kteří si vybudovali dvoubrankový náskok. Náskok zajistil Drechsler se Schnaubeltem. Druhý jmenovaný zaznamenal hned dva góly a jedinou reakcí domácích byl zásah Macha z 28. minuty. Třetí třetina opět pozměnila scénář, když nejprve Čaloun vsítil kontaktní branku a v poslední minutě poslal Šimic svou druhou trefou zápas do prodloužení. Změnu skóre už diváci neviděli, a tak muselo dojít až na nájezdy. V nich druhý bod Elbě zajistil Matěj Šimic, když jako jediný proměnil svůj pokus. Ústí i přes nepřízeň statistik proti Kladnu uspělo 5:4, ale muselo se přenést přes ztrátu prvního bodu. Šance na plný počet bodů po třech kolech už tak zůstává pouze Plzni.

Stejně jako Písek, také Dobřany zapsaly první vítězství v novém ročníku. Proti Prachaticím zvítězily vysoko 9:4. Triumf odstartoval při vlastním oslabení domácí Sloup. Druhou branku v úvodní třetině vstřelil Horalům Matěj Novák. Dobřany zaváhaly ve 26. minutě, během které inkasovaly hned dvakrát. V obou případech se o změnu skóre postaral Dominik Novák. Podobný nezdar postihl Prachatice v poslední minutě druhého dějství, kdy se znovu trefili oba střelci z první třetiny. Sloup pak zkompletoval hattrick po vstupu do závěrečné fáze utkání. Odpověď přišla v podobě završení hattricku Dominika Nováka. Ten pak přidal i čtvrtou branku, ale více gólů jeho tým nevsítil a domácí se dostali na dostatečný odstup. V závěru vystříleli tři body pro Dobřany Ingrisch, Poslední a opět také Sloup s Matějem Novákem. Kapitán Sloup v utkání připsal úctyhodných šest kanadských bodů.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
3 22:9 8
2
HBC Kladno
3 27:10 7
3
HBC Plzeň
2 24:1 6
4
SK Kelti 2008
3 13:7 6
5
TJ Blatná Datels
3 15:13 3
6
HC ŠD Písek
2 11:9 3
7
SK Pedagog České...
3 9:19 3
8
TJ HBC Olymp...
3 12:24 3
9
SK Suchdol nad...
2 8:21 3
10
TJ Snack Dobřany
3 16:30 3
11
HBC Prachatice
3 9:23 0