Extraliga juniorů

Kladno rozebralo ve třetí třetině Svítkov. Hostivař v poslední minutě otočila zápas v Pardubicích.

Ústí nad Labem prodloužilo sérii bez vyhraného zápasu. Nedařilo se ani pardubickým týmům. Svítkov dostal lekci od Kladna, Alfa si nechala body utéct těsně před závěrečným hvizdem. Ježci přetlačili Kelty v samostatných nájezdech. Plzeň suverénně zvítězila potřetí v řadě. Brno vyzrálo na Hodonín.

Hodonín doma s Brnem toužil po vyrovnání, nakonec všechny body brali Buldoci

Nabitý sobotní program odstartovalo utkání Brna v Hodoníně. Hosty za třemi body nasměrovala přesilová hra, ze které otevřel skóre Daniel Jankůj. V 11. minutě se prosadil také jeho bratr Matyáš. O osm sekund později snižoval domácí Žádník, ale ještě před změnou stran vrátil dvougólové vedení Buldokům Aldorf. Povedený vstup do třetiny vynesl Brnu navýšení náskoku po trefě Bára, ve zbytku třetiny se ale do hry dostali domácí. Během minuty se dvakrát prosadil Švec, čímž zdramatizoval vývoj utkání. Brno nakonec ustálo snahy Hodonína a v poslední minutě pojistilo výhru 3:5 do prázdné branky. Autorem gólu byl Jakub Havlásek.

Ústecká Elba nevyhrála ani třetí zápas sezóny, tentokrát byl nad její síly pražský Kert Park

Hokejbalisté Ústí nad Labem neprožívají nejlepší vstup do sezóny. Na Lužinách bojovali o premiérové vítězství, a opět marně. Úvod zápasu branku nenabídl a první změnu skóre tak diváci viděli až ve 29. minutě, kdy za domácí skóroval Kaplan. Početní výhoda na straně hostů přinesla ve 41. minutě vyrovnání v podobě Kurtyho trefy. Rozhodující gól zaznamenal necelé tři minuty před koncem Větrák. Následně využil soupeřovu hru bez gólmana a druhým gólem upravil na konečných 3:1.

Přesilové hry Plzně byly nad síly Rebelů, Mečouni pokračují se stoprocentní bilancí

Favorizovaná Plzeň si z první třetiny proti Rebelům odnesla jednobrankový náskok po přesilovkovém gólu Meinera. Ve druhém dějství potrestala další dvě vyloučení soupeře a postupovala za další výhrou. Autorem druhé branky byl Jakub Chán, třetí gól zaznamenal Jan Kraus. Kromě proměněných početních výhod pomohlo domácím k brance i vlastní oslabení, při kterém se k navýšení vedení probojoval Koc. Rebelové zaskočili soupeře bleskovým nástupem do třetí třetiny. Klofát vsítil už po devíti vteřinách hry. Na víc se ale Pražané nezmohli. Definitivní konec přišel ve 40. minutě, ve které na konečných 6:1 postupně upravili Kraus s Procházkou.


Beroun proti Ježkům dvakrát dotahoval, nakonec utkání ztratil v nájezdové loterii

Duel mezi Ježky a Kelty byl napínavý od první do poslední minuty. Otevřít skóre se podařilo hokejbalistům Heřmanova Městce, když se ve 13. minutě prosadil Bakus. Odpověď hostů přišla po změně stran, když početní výhodu zužitkoval Horel. Ježky ve 24. minutě do vedení vrátil Sedlák. Strhující podívanou prodloužil ve 41. minutě Ondřej Černý, když dalším gólem z přesilové hry poslal zápas do prodloužení. Po uplynutí nastaveného času přišla řada na nájezdy. Ondřej Černý uspěl i při této disciplíně, ale mezi Kelty byl jediný, a vítězství 3:2 tak připadlo Heřmanovu Městci. Výhru umožnil úspěšným pokusem Pilař, po kterém rozhodující nájezd proměnil Musílek.

Svítkov prováhal na Kladně třetí třetinu a umožnil Rysům tříbodový zisk

Šlágr kola mezi Kladnem a Svítkovem začal bezbrankovou první třetinou. K vítězství pak Rysy nasměroval po změně stran Šimůnek. Zásadní byla třetí třetina, ve které Kladno až překvapivě dominovalo. Slepené dva góly Šimůnka a Drechslera dostaly hosty do znepokojivé situace. Čtvrtá branka z hokejky Bělouška znamenala definitivní konec. Za Svítkov nakonec stihl vstřelit čestnou branku z přesilovky Pospíšil, ale porážku 5:1 už nebylo možné zvrátit. Závěrečnou kladenskou branku přidal v početní výhodě znovu Drechsler.

Hostivař v úplném závěru připravila domácí Pardubice o všechny body

Další vyrovnané utkání svedly týmy Pardubic a Hostivaře. Činili se zejména gólmani. Hostující Drahoš pochytal 36 střel soupeře, domácí Trnečka dokonce 45. Ve 14. minutě otevřel skóre pardubický Lang a na dlouhou dobu určil stav utkání. Na druhou branku se muselo počkat až do samotného závěru. Skvěle chytajícího brankáře Pardubic překonal ve 43. minutě Adam Michek. V poslední minutě pak o zbytek bodů obral Alfu Štěpán Trajer. Perfektně načasovaný obrat posadil Hostivař na prozatímní druhé místo tabulky, naopak Pardubice po druhé letošní prohře propadly až na osmou příčku.


Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Plzeň
3 12:4 9
2
HBC Hostivař
3 6:5 6
3
Ježci Heřmanův...
2 7:5 5
4
SK Kelti 2008
2 5:5 4
5
HBC Kladno
2 7:4 3
6
HBK Bulldogs Brno
1 5:3 3
7
HC Kert Park Praha
1 3:1 3
8
HBC Pardubice
3 4:6 3
9
HBC Svítkov Stars...
2 5:8 2
10
Elba DDM Ústí nad...
3 4:8 1
11
HBC Hodonín
2 5:8 0
12
SK Rebel Praha
2 4:10 0