CROSSDOCK Extraliga

Zpět do Ústí mě přivedla lepší dostupnost, prozrazuje posila ústecké Elby Zbyšek Kastner

Ústecká Elba po dvou úvodních zápasech CROSSDOCK Extraligy zatím nemá na svém kontě žádný bod. V obou se ale prosadil Zbyšek Kastner, který extraligový tým posílil před letošním ročníkem. Hokejbalový obránce se rozpovídal nejen o začátku nové sezóny, ale řeč přišla také na reprezentaci.

Spíš mi svědčí defenzivní role, ale nevadí mi se občas utrhnout do útoku

Zbyšku, v letošní sezóně nastupujete v CROSSDOCK Extralize za ústeckou Elbu, kde už jste dříve působil také v juniorech. Co Vás přivedlo zpět do severočeského klubu?

Zpět do Ústí mě přivedla lepší dostupnost na tréninky a 10 minut od Ústí bydlí moje rodina. Dostávat se na Kladno bez auta je něco nemožného. (smích)

Přešel jste tam po dvou ročnících na Kladně a celkem je to pro Vás třetí extraligový klub. Liší se Vaše role v týmu oproti předchozím sezónám, nebo nevnímáte výrazné rozdíly?

Nevnímám výrazné rozdíly. Tvrdý, nepříjemný obránce, co občas překvapí gólem a občas dá chytrou nahrávkou. (smích) Takže mi spíš svědčí defenzivní role, ale nevadí mi se občas utrhnout do útoku. (smích)

Hned v prvním utkání jste otevřel skóre, když jste se prosadil už ve třetí minutě. Ve druhém zápase jste na to navázal další trefou. Cítíte, že jste se adaptoval na nové prostředí rychle?

Pár let jsem v Ústí hrál v mládeži, takže víceméně skoro všechny znám a prostředí mi není cizí. Co se týče herního projevu, tak se stále adaptuji.

Zbyšek Kastner posílil Ústí nad Labem před letošní sezónou a hned v prvním utkání se prosadil, ve druhém pak přidal další gól. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Zápas bude dost těžký a fyzicky náročný

S týmem jste zatím odehráli dvě utkání, ve kterých jste ale nezískali žádný bod. Kde vidíte největší příčiny? Co chybí týmové hře?

Řekl bych, že nám v některých situacích chybí zkušenost a samozřejmě štěstíčko. V týmu máme plno mladých kluků, takže drilujeme standardní situace a snažíme se poučit z chyb.

Po minulém volném víkendu se tento týden utkáte s Hostivaří. Pomohla Vám delší pauza k zapracování na nedostatcích z úvodních soubojů, nebo naopak vidíte nevýhodu z vypadnutí ze zápasového tempa?

To zjistíme o víkendu, jestli nám pomohla pauza, nebo ne. (smích) Zápas bude dost těžký a fyzicky náročný.

Máte zkušenosti také z reprezentace. Minulý rok jste se na juniorském šampionátu v Liberci stal mistrem světa v kategorii U23. Co by pro Vás znamenalo dostat se i na seniorské mistrovství?

Dostat se na mistrovství světa je můj sen. Snad dostanu možnost se podívat na kempy a poprat se o místo.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
3 20:9 6
2
HBC Plzeň
3 13:8 6
3
HBC Svítkov Stars...
2 10:7 6
4
HBC Kladno
3 9:6 6
5
HBC Pardubice
3 9:9 6
6
SK Hokejbal Letohrad
2 8:6 3
7
HC Kert Park Praha
1 3:2 3
8
HBC Tygři Mladá...
2 8:13 3
9
HBC Hradec...
2 8:8 2
10
TJ Snack Dobřany
3 6:10 1
11
Elba DDM Ústí nad...
2 6:11 0
12
HbK Karviná
2 6:17 0