Liga st. žáků

V Jihlavě se na medaili v mládežnické kategorii čekalo dvanáct let, vrací se k minulé sezóně realizační tým starších žáků

Mezi favority moravské skupiny Ligy starších žáků patří obhájci celkového stříbra, SK Jihlava. Naší redakci se podařilo vyzpovídat jejich kompletní realizační tým. Marcel Dlabaja, Martin Raučina a Eduard Krainer nám popsali začátek sezóny, zavzpomínali na tu uplynulou a načrtli prvotní letošní cíle.

Většina našich kluků se také účastnila kempů CTM a CRD

Po roce se opět rozběhl kolotoč Ligy starších žáků. Jak probíhala v Jihlavě předsezónní příprava?

Příprava proběhla podle již klasického scénáře. Nejdříve jsme zapracovali na fyzické připravenosti, protože nám chlapci přes léto trošku zlenivěli. Postupně jsme přidávali trénink technických dovedností a poté se již plně rozběhl tréninkový plán, což znamená, že naši žáci mají tři hodinové tréninky týdně. Většina našich kluků se také účastnila kempů CTM a CRD v průběhu prázdnin.

Zatím jste stihli odehrát pouze jeden zápas, který dopadl demolicí Havířova. Napovědělo vám to něco do sezóny?

Podle jednoho zápasu nelze předpovídat, jakým směrem se bude ubírat zbytek sezóny. Tým z Havířova je nováčkem v této soutěži a bylo vidět, že se teprve sehrává. Nicméně i přes děsivě vypadající výsledek jeho hráči podali statečný výkon.

Tento víkend doma přivítáte brněnské Eagles. Co od tohoto zápasu očekáváte?

Tým Eagles také prošel obměnou, neboť mu odešlo dost hráčů do dorostenecké kategorie. Uvidíme, jak se zatím dokázali jeho staří mazáci sehrát společně s nováčky. Očekáváme kvalitní a tvrdý zápas, nicméně pevně věříme v naše vítězství.

Starší žáci týmu SK Jihlava vybojovali minulou sezónu v soutěži stříbrné medaile. Podaří se jim na tento úspěch navázat? Zdroj fotky: SK Jihlava.

Pro nás je zisk stříbrné medaile obrovským úspěchem

Minulý rok jste s přehledem ovládli moravskou skupinu Ligy SŽ. Jak vnímáte její kvalitu?

Týmy v této soutěži jsou víceméně vyrovnané, dost často také záleží na tom, s jakým týmem na zápasy jednotlivé týmy přijíždějí. Často se totiž stává, že ze základního kádru dost lidí chybí z nejrůznějších důvodů. Nicméně si myslíme, že v soutěžích Čechy západ a Čechy východ jsou soupeři poměrně silnější.

Ještě u minulé sezóny zůstaneme. Vám celkové prvenství v této kategorii uteklo jen o kousek (pozn. red. prohra ve finále). Jak se za tímto úspěchem zpětně ohlížíte?

Na začátku minulé sezóny jsme si vytyčili cíl získat vítězství v naší soutěži a postoupit na finálový turnaj. Když se nám tento cíl podařilo splnit, odjížděli jsme na turnaj s tím, že vyhrajeme některý ze zápasů. Nakonec se nám podařilo vyhrát dva zápasy a postoupili jsme do finále, které jsme s týmem Pardubic prohráli. Nicméně i přes tuto porážku jsme na druhé místo právem hrdí. V Jihlavě se na medaili v mládežnické kategorii čekalo dvanáct let, a proto je pro nás zisk stříbrné medaile obrovským úspěchem.

Tým se oproti minulé sezóně částečně změnil, ale některé velké postavy stříbrného týmu zůstaly. Jaká máte očekávání od tohoto týmu pro letošní sezónu?

Tato sezóna pro nás bude nepochybně o dost těžší než ta minulá. K dorostencům nám totiž odešlo několik klíčových hráčů a ze stříbrného týmu zůstalo jen šest kluků. Celé družstvo se tak doplnilo hráči z mladších kategorií. Doufáme, že se naši kluci brzy sehrají a týmový duch společně s dovednostmi budou na vysoké úrovni.

Jihlava v letošní sezóně zatím odehrála jen jedno utkání, o víkendu se představí ve druhém. Zdroj fotky: SK Jihlava.