CROSSDOCK Extraliga

Už jsem se potřeboval chytit, povídá svítkovský hrdina úvodního čtvrtfinále Matyáš Bláha

Hokejbalisté pardubického Svítkova vyhráli oba venkovní duely čtvrtfinále na půdě Kladna a vytvořili si dvouzápasový náskok v sérii hrané na tři vítězství. Příští víkend mají navíc výhodu domácího prostředí a šanci postoupit do semifinále. Zvládnou udělat poslední krok?

Doufám, že doma to urveme a postoupíme

Matyáši, nejprve se podíváme na sobotní zápas, který jste vyhráli 6:3. Jak byste zhodnotil týmový výkon?

V sobotu jsme lehkovážně vstoupili do zápasu. Opticky bylo Kladno více na míčku, ale my jsme hráli přesně to, co jsme si řekli. Byli jsme extrémně ofenzivně účinní a dávali jsme ze všeho branky.

Měli jste na Kladno nějakou zvláštní přípravu?

Ano, příprava proběhla, protože už asi 2 zápasy před koncem základní části jsme věděli, že na ně půjdeme, takže jsme se připravovali. Zatím nám to vychází.

První třetina skončila remízou a od té druhé jste zcela převzali otěže a vývoj tohoto duelu zvrátili na svou stranu. Co jste si v šatně řekli? A změnili jste něco po přestávce?

Tím, že první třetina skončila remízou, tak to hrálo do karet nám, protože Kladno pořád hrálo na míčku a my jsme si drželi naše pozice. Poté jim zřejmě docházely síly, my jsme začali být aktivní a dávali jsme góly, což bylo hlavní a také rozhodující.

Svítkovu chybí jedno vítězství a je v semifinále! Podaří se Stars udělat poslední krůček? Autor fotky: Anna Kropáčková.

Jsem rád, že máme druhý bod

Vy jste v tomto utkání zaznamenal tři přesné zásahy a zapsal první hattrick, takže s vlastním výkonem spokojenost?

Spokojený rozhodně jsem, protože jsem se už potřeboval chytit. Asi čtyři nebo pět zápasů jsem nehrál z důvodu zranění a po návratu jsem moc nebodoval. Ani se svojí hrou jsem nebyl spokojen, ale naštěstí mi to tam napadalo.

Nedělní bitva se nesla v úvodu v podobném duchu jako v té přechozí. Ve druhé části měli domácí převahu a třetí třetina plus prodloužení byly opět ve vaší režii. Čím se vás snažili trenéři podporovat?

Dbali na nás, ať pokračujeme v naší hře, kterou jsme, kromě zmíněné druhé třetiny, předváděli po celou dobu zápasu. Naštěstí závěr se nám povedl a jsem rád, že máme druhý bod.

Zbývá udělat poslední krok, a ten bývá vždycky nejtěžší. Budete se na něco speciálně zaměřovat, nebo příprava bude stejná jako před tímto víkendem?

Určitě se připravíme na rozhodující zápas. Myslím si, že Kladno trošku prokouklo náš styl hry, který hrajeme. Uvidíme dle vývoje utkání, možná to bude stejné, případně to lehce pozměníme, každopádně doufám, že doma to urveme a postoupíme.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9