CROSSDOCK Extraliga

Letohrad to určitě nezabalil, očekávám důrazný bojovný hokejbal, říká Lukáš Lhota

Kert Park na domácím hřišti zahájil čtvrtfinále dvěma výhrami a k postupu do další série už mu chybí jen bod. K úspěšnému začátku přispěl také Lukáš Lhota, který o víkendu vstřelil dvě branky a na tři nahrál. Nyní už ale vyhlíží pokračování série v Letohradu, kde ji chce s týmem ukončit co nejdříve.

Spokojeni jsme z hlediska dvou vyhraných utkání

Lukáši, základní část jste s Kert Parkem zakončili na třetím místě a pak už vstoupili do vyřazovacích bojů, kde bojujete o sedmý titul v řadě. Jak letos vnímáte konkurenci?

Konkurence je jako každý rok obrovská. Nad soupeřem jsme nespekulovali, v play off si nemá smysl vybírat. Pokud chceme vyhrát, musíme porazit kohokoliv.

Ve čtvrtfinále hrajete s Letohradem, se kterým jste se minulý rok utkali ve finále. Série je stejně jako v loňské sezóně zatím příznivější pro vás. Jste spokojeni po úvodních zápasech, nebo přesto vidíte nějaké nedostatky?

Spokojeni jsme z hlediska dvou vyhraných utkání. Ve hře jsou samozřejmě nedostatky, je to hra chyb, ale myslím, že jsme předvedli dobrý výkon v obou utkáních.

Na domácím hřišti jste nejprve v sobotu zvítězili rozdílem pěti branek, když se vám gólově vydařila především druhá část. Co v prvním utkání rozhodlo o takovém výsledku?

V sobotu se nám dařilo jak herně, tak střelecky. Jak říkáte, na pět branek z druhé třetiny se soupeři hledala špatně odpověď.


Před play off jsem se herně trápil, jsem rád, že tam něco padlo

Druhý den jste na to navázali a jako jediný tým jste o víkendu v domácím prostředí ovládli oba zápasy. Jak se vyvíjel souboj o druhý bod z Vašeho pohledu?

V neděli se hrál vyrovnanější hokejbal. Zejména ve třetí třetině nás Letohrad výrazně přestřílel. Nicméně to lze připočítat hlavně tlaku v závěru a hry bez brankáře. Ale osobně bych řekl, že i v neděli jsme odehráli dobré a zodpovědné utkání.

Na obou výhrách jste se výrazně podílel. V prvním utkání jste si zapsal tři asistence, ve druhém vsítil dva góly. Minulý rok jste ale v sérii s Východočechy zaznamenal jen přihrávku. Vyhovuje vám letos soupeř více?

Loni jsem hrál třetí brázdu, kdežto letos jsem začal sérii v jedničce (smích). Ne, těžko říct, před play off jsem se herně trápil, jsem rád, že tam něco padlo. Ale neřekl bych, že mi letos soupeř vyhovuje více. Myslím, že to je spíš výhoda širokého kádru, který máme, gól může vstřelit kdokoliv.

O víkendu budete v Letohradě před kamerami ČT sport Plus už bojovat o postup do semifinále. Minulý rok jste tam v rámci finále také mohli ukončit sérii ve třetím souboji, ale podařilo se vám to až v dalším. Co očekáváte nyní?

Letohrad to určitě nezabalil. Navíc může těžit z výrazné podpory domácího publika. Co očekávám? Důrazný, bojovný hokejbal. Budu věřit, že zvládneme ukončit sérii, ideálně již v sobotu.

>>SOBOTNÍ UTKÁNÍ SLEDUJTE ŽIVĚ NA ČT SPORT PLUS<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9