Reprezentace

Jediný gól Američanek stačil, Češky poprvé v Kanadě prohrály

Na závěr skupinových bojů na Mistrovství světa v Kanadě svěřenkyně trenéra Manharta podlehly americkým hráčkám, kterým stačila jediná branka z druhé třetiny. Naše holky ale nehrály v plné sestavě, bohužel i vlivem zranění. V semifinále nás čeká repríza se stejným soupeřem.

Dlouho vyrovnaný match

První perioda zápasu nebyla příliš povedená a hra se hlavně hodně kouskovala, na straně Česka byly tři vyloučení a Amerika měla dokonce ještě o jedno více. Už v tak české okleštěné sestavě ovšem po pár střídáních začalo chybět jedno další jméno, zkušená Manhartová si poranila koleno, a to byla citelná ztráta!

Přesilovka USA rozhodla

Zatímco nám se tak přesilovkové formace rozpadly, což na hřišti bylo znát, Amerika hrála pravděpodobně v plné sestavě, tedy i v případě dalšího vyloučení na naší straně, ze kterého naše soupeřky udeřily a od 26. minuty vedly.

Naše holky se snažily, chybějící hráčky ale byly znát, navíc nám chyběla i střelba z pozic, kdy by se mohlo třeba i se štěstím urodit vyrovnání, které jsme tak potřebovali. Příliš se nám nepovedla ani závěrečná power play. O naší neporazitelnost ve skupině jsme tak přišli, ovšem nic dalšího se prozatím neděje.

Vývoj skupiny totiž ukázal, že i tak se střetneme v semifinálové repríze právě opět s Amerikou a českým fanouškům nezbývá nic jiného, než doufat v návrat našich zkušených plejerek a ve zlepšený výkon v koncovce.

Poprvé na turnaji jsme za zápas vystřelili pouze desetkrát, a to je výrazně méně, než se nám dařilo v předchozích zápasech. V neděli odpoledne kanadského času se rozhodne, držte nám za oceánem palce!