Český pohár

Final Four Českého poháru startuje! Ovládne ho extraligový celek nebo překvapí druholigová Opava?

Nabitý hokejbalový program nebude chybět ani o Velikonocích. V plzeňské Precol Aréně se 29. a 30. března odehraje Final Four Českého poháru. O medaile tam budou bojovat extraligová Hostivař, Kladno, Kert Park a druholigová Opava. Všechna utkání můžete sledovat živě na YouTube nebo ČT sport Plus.

Závěr letošního ročníku Českého poháru je tady! Do Final Four se probojoval vedoucí tým CROSSDOCK Extraligy HBC Hostivař, úřadující mistr Extraligy z Kert Parku, HBC Kladno a druholigová Jaselská Opava, která vládne ve 2. Lize na severu Moravy. Los vyzněl asi nejlépe pro hokejbalisty z Lužin, kteří se v pátek 29. března 2024 utkají s Opavou, která by měla být papírově nejslabším týmem. Bude tomu tak? Druhá dvojice je tedy jasná, a to Hostivař a Kladno. Kdo bude mít lepší formu z Extraligy? A jaký faktor bude hrát plzeňská hala? Semifinálové zápasy sledujte na Hokejbal TV! Otázkou zůstává, kdo se probojuje do finále. Finálový den proběhne o den později, což je sobota. Poslední dva zápasy letošní Final Four bude vysílat živě ČT Sport plus od 11 a 14 hodin.

Hostivaři se nejprve do cesty k obhajobě postaví Kladno

Na Final Four Českého poháru bude obhajovat zlato Hostivař. Pražští hokejbalisté mají v letošní sezóně velkou formu a tři zápasy před koncem základní části CROSSDOCK Extraligy vedou tabulku se sedmibodovým náskokem. Současně se jim daří také v Českém poháru, kde nejprve porazili pražské Kovo 8:3, v dalším kole Berany z Ústí nad Labem 5:3 a stejným výsledkem si poté poradili také s extraligovým Letohradem.

V semifinálovém utkání se Hostivař potká s Kladnem, které je v jarní části také rozjeté. Kladenští hráči v naší nejvyšší hokejbalové soutěži byli na jaře neporažení až do minulého zápasu. V poslední době je ale trápí rozsáhlá marodka a komplikuje jim také situaci před finálovým turnajem Českého poháru. V této soutěži nejprve zvládli utkání proti plzeňským Liticím (10:2), poté vyhráli nad extraligovými Dobřany 5:2 a postup do bojů o medaile si zajistili vítězstvím nad pražskými Rafany (4:2).

Kert Park půjde v semifinále do boje s Opavou

Mezi čtyři nejlepší týmy se dostal také Kert Park. Šestinásobnému mistru Extraligy se daří i v letošním ročníku. Na jaře prohrál jen úvodní utkání a od té doby drží vítěznou sérii. V Českém poháru ho nejprve potrápili prvoligoví Kelti, ale pražští hráči byli úspěšní v samostatných stříleních. Poté rozdílem jedné branky zvítězili nad Plzní (6:5) a ovládli také zápas s Českými Budějovicemi (6:1).

Pražané se v semifinále utkají s druholigovou Opavou. Ta si postupem na Final Four zapsala historický úspěch. Minulý rok se radovala z titulu ve druhé lize v regionu Morava Sever a také letos je na čele tabulky. O cenný kov se bude snažit rovněž na Českém poháru, kde v prvním kole bojovala s Havířovem (9:1), pak se dostala přes Porubu (6:3), vyhrála nad extraligovou Karvinou 4:3 a nedala šanci ani Sudoměřicím (10:1).

>>SLEDUJTE SOBOTNÍ ZÁPASY ŽIVĚ NA ČT SPORT<<