CROSSDOCK Extraliga

Hned z první střely se nám podařilo dát gól, což pomohlo týmu do celého play off, těší Romana Krejčího

Pardubice zaskočily o minulém víkendu ústecké hráče a z jejich hřiště si odvezly dvoubodové vedení ve čtvrtfinálové sérii. Ve druhém utkání je k tomu nasměroval také dvěma trefami Roman Krejčí. Pardubický obránce se nyní bude s týmem snažit před svými fanoušky ukončit sérii.

Výhra v prvním zápase play off je důležitá, určitě hodně pomohla celému týmu

Romane, do čtvrtfinálové série jste vstoupili skvěle. Soupeř v základní části na jaře jako jediný neprohrál a velkou formu jste mu přerušili na začátku play off. Předčily výsledky v severních Čechách vaše očekávání?

Podařil se nám vstup do prvního zápasu play off. Věděli jsme, že Ústí neprohrálo na jaře žádný zápas a musíme hrát aktivně hned od začátku. Na venkovní zápasy jsme odjížděli s cílem přivést alespoň jednu výhru.

V prvním utkání jste se poprvé prosadili jen patnáct vteřin po úvodním vhazování a v osmé minutě už vedli o tři góly. Jak se ohlížíte za takovým vstupem do série?

Vstup do utkání jsme měli na výbornou. Hned z první střely se nám podařilo dát gól, což pomohlo týmu do startu zápasu a celého play off.

Soupeři se podařilo dotáhnout, když vyrovnal jen osm vteřin před koncem základní hrací doby, ale o vítězství jste nakonec rozhodli v samostatných stříleních. Posílila vás taková výhra ještě více?

Brzy jsme v utkání vedli o tři góly, ale potom přišel výpadek v naší hře. Ústí mělo od druhé třetiny více ze hry. Nám se dařilo blokovat hodně střel a hrát dobře z obrany. Na konci zápasu přišlo vyloučení a při hře 6 na 4 domácí vyrovnali. Před prodloužením jsme si řekli, že se musíme vrátit opět ke hře jako v úvodu zápasu. V samostatných stříleních předvedl výborné zákroky náš brankář a kluci proměněnými nájezdy. Výhra v prvním zápase play off je důležitá a určitě hodně pomohla celému týmu.


Budeme se snažit o ukončení série v co nejkratší možné době

Další den jste vybojovali druhý bod a tentokrát jste zvítězili rozdílem tří branek. Podílel jste se na tom dvěma trefami, první gól byl vítězný. V čem se lišilo druhé utkání?

Druhé utkání jsme od začátku do konce odehráli podle pokynů trenéra a nepřišel žádný výpadek ve hře jako v sobotu. A měli jsme celé utkání pod kontrolou.

Podle statistik vás soupeř v obou zápasech přestřílel, v prvním výrazně. Jak náročné byly zápasy z pohledu obranné činnosti?

Sobotní zápas byl náročnější z pohledu obrany. Ústí mělo střelecky navrch. Nás držel svými zákroky opět výborný Pavel Foršt. Nedělní zápas pracoval celý tým výborně.

K postupu do semifinále už potřebujete získat jen bod. O ten budete bojovat o víkendu před svými fanoušky. Co očekáváte od pokračování série na domácím hřišti?

„Jenom“ bod. Získat ten třetí zápas bude určitě hodně těžké. Budeme muset hrát stejně jako v neděli poctivě z obrany. A snažit se o ukončení série v co nejkratší možné době.

Pardubice si odvezly z Ústí nad Labem 2 body v sérii, teď je na domácím hřišti musí potvrdit. Autor fotky: Ivana Laibllová.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9