Turnaje

Velký pátek ve znamení hokejbalu! Kladno a Svitavy hostí turnaj krajských výběrů do 15 let

Velikonoční hokejbalovou nadílku začnou rozdávat už v páteční sváteční den mladé naděje do 15 let. Rozděleny do 10 týmů podle krajů rozehrají základní skupiny na stadionech na Kladně a ve Svitavách. Letošní ročník má nový formát, ´který by mohl přilákat další kraje.

Talentovaná mládež U15 zabojuje ve skupině Západ a Východ

O deváté hodině ranní padnou úvodní buly prvních zápasů základních skupin Turnaje krajských výběrů hráčů do 15 let. Velký zájem o účast na tomto turnaji donutil organizátory opustit původní záměr odehrát celý turnaj na jednom místě, a proto budeme také svědky hokejbalových akcí na dvou sportovištích v odlišných částech republiky. Kladenský stadion přivítá na své ploše výběry Středočeského, Plzeňského, Ústeckého a Jihočeského kraje a také výběr Prahy. Na svitavském hřišti nastoupí pro změnu výběry z východu, konkrétně spojený tým Jihomoravského kraje a kraje Vysočina, Pardubický, Královéhradecký, Moravskoslezský a Zlínský kraj.

Obě základní skupiny se hrají systémem každý s každým, všechny výběry tedy čekají celkem čtyři utkání hraná na 2x12 minut, v případě nerozhodného výsledku rozluští tajenku o vítězném týmu 3 nájezdy. Jak ze Západní, tak z Východní skupiny postoupí dva týmy do závěrečné „Final four“, která se uskuteční 1. května.

A teď to nejdůležitější. Na které hráče se můžeme těšit? Návštěvníci na Kladně mohou být svědky neomylných zakončení nejlepšího střelce ligy starších žáků Martina Hasala, který dokázal během 15 utkání nastřílet těžko uvěřitelných 52 branek. V dresu hlavního města Prahy by se měl pro změnu objevit Severín Jura z SK Rebel Praha, třetí nejproduktivnější hráč divize Čechy Střed a Sever. Tým Jihočeského kraje by měla opanovat trojice „3J“ ze Suchdolu nad Lužnicí Jan Matoušek, Jan Kandra a Jakub Krása, která s velkým náskokem drží první tři místa v produktivitě na Jihu a Západě Čech. Plzeňský kraj bude spoléhat zejména na hráče z týmu svého krajského města, očím fanoušků by neměl uniknout nejen vzhledem k velikosti svého jména, ale i nadprůměrně vysokému počtu branek Jonáš Obr, za Kandrou druhý nejlepší střelec v této divizi. Branku Ústeckého kraje by měl zase zavřít nejlepší brankář divize Čechy Střed a Sever Martin Vykouk z Elby Ústí nad Labem.


Kdo postoupí na Final Four v kategorii krajových výběrů U15?

Mezi svitavskými mantinely se bude prohánět jasný král produktivity divize Čechy Východ Jakub Peřina, který zaokrouhlil své dosavadní počínání na 30 gólů a 30 asistencí. V dresu Pardubického kraje by si měl rozumět se svým největším sokem co se produktivity týče, Maxem Fišerem z Letohradu. Branku tohoto výběru bude chtít zavřít procentuálně nejúspěšnější brankář celé ligy starších žáků Dominik Šulc, proti kterému v dresu rivalského Královéhradeckého týmu stane hned druhý nejlepší brankář Ondřej Charvát. Zlínský kraj bude spoléhat na duo střelec – nahrávač z Malenovic, Matěje Urbánka a Ondřeje Vícha, kteří panují statistikám branek a asistencí na Moravě. Proti jejich ofenzivním kouskům stane například v barvách Jihomoravského kraje spojeného s krajem Vysočina Dominik Raučina z Jihlavy.

Obě základní skupiny slibují výživnou podívanou podpořenou vidinou postupu do Final four a bojů o putovní pohár. Které čtyři týmy si tuto poctu vybojují? Odpověď nám přinese páteční hokejbalový svátek!

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9