1. liga

V Brně to bude ještě těžší, než to bylo teď u nás, tuší brankář Kova Martin Šach

V základní části skončilo KOVO třetí, do play off dostalo tak soupeře z Brna. Jak probíhala základní část, a hlavně jak se dařilo v úvodních zápasech play off? Jaké jsou cíle pro zápasy v Brně a co stojí za skvělou brankářskou statistikou? To nám prozradil brankář týmu TJ KOVO Praha Martin Šach.

Myslím, že od začátku sezóny se nám vytvořila perfektní parta v kabině

V základní části 1. Ligy váš tým, TJ KOVO Praha, skončil na 3. místě. Jak byste zhodnotil průběh základní části a výkony vašeho týmu v této části sezony?

Myslím, že od začátku sezóny se nám vytvořila perfektní parta v kabině, která šlapala. Zapracovalo se nám do týmu spoustu mladých kluků a ve spojení s těmi zkušenějšími borci nám to vytvořilo fakt dobře šlapající tým. Třetí místo bylo po základní části odrazem našeho herního projevu, takže převládala spokojenost.

Do play off jste se tak dostali s přehledem. Do čtvrtfinále jste tak dostali HBK Bulldogs Brno. Jak jste spokojení s týmem pro čtvrtfinále?

Je pravda, že jsme do play off šli ze třetího místa, ale celá základní část byla náročná. Spoustu těch zápasů jsme zbytečně ztratili, ale zase naopak jsme urvali i zápasy, kde byl soupeř lepší. Brno jsme znali už z loňského play off, kde nás vyřadili v předkole, takže jim máme co vracet. Věděli jsme, že celá liga je tak vyrovnaná, že je jedno, koho dostaneme. Musím se maximálně připravit a soustředit se především sami na sebe a na náš výkon, tím můžeme porazit kohokoliv.

V obou zápasech jste vyhráli o více branek, ovšem průběh zápasů mohl vypadat jinak. V prvním zápase jste vyhráli 5:0, ale soupeř z Brna Vás dokonce přestřílel v poměru 26:22. Co bylo klíčovým faktorem vašeho prvního vítězství v sérii?

Tak především ani jeden zápas, co jsme odehráli, nebyl tak jednoznačný, jak výsledek ve finále vypadá. Už od prvního zápasu jsme měli všichni perfektně nastavené hlavy, všichni k tomu přistoupili naprosto zodpovědně. Myslím, že velkou zásluhu na tom měli oba naši trenéři, taky celý realizační tým, který se o nás stará naprosto perfektně. Dělá maximum pro to, abychom na tom hřišti mohli odevzdat maximum. Brno nás sice v prvním zápase přestřílelo, ale celý zápas jsme měli ve svých rukách a naší poctivostí jsme si došli pro první bod.


Všichni musíme udělat maximum pro to, abychom ten následující zápas vyhráli

Ve druhém zápase jste soupeře přehráli 6:2, byl klíčovým okamžikem vstup do zápasu, kdy váš tým vstřelil dvě branky v prvních čtyřech minutách?

Ve druhém zápase jsme měli skvělý start do zápasu, kdy se nám podařilo rychle vést, ale soupeř s námi srovnal krok. Ve druhé třetině se díky častým vyloučením naše hra úplně rozpadla. Soupeř vyrovnal a měl i šance na to, aby se dostal do vedení. Naštěstí pro nás jsme třetinu dohráli 2:2 a trenéři nám o pauze měli hodně co říct. Po hlasitém a důrazném proslovu našeho trenéra jsme se ve třetí třetině vrátili k naší poctivé hře a dokázali jsme i tento těžký zápas zlomit na svou stranu.

Vy jste určitě svými zákroky taktéž přispěl k vítězství v obou zápasech. Po dvou zápasech vedete statistiku úspěšnosti brankářů v play off. Co stojí za touto skvělou brankářskou statistikou?

Já jsem především rád, že mi trenéři dali důvěru a dělal jsem maximum pro to, abych pomohl týmu dojít k výhře tak, jak jsme si to všichni přáli. V každém zápase jsou momenty, kdy se tým potřebuje opřít o svého brankáře, ale kluci hráli přede mnou fantasticky a hodně mi pomáhali, takže to jde spíše za nimi než za mnou. Co se týče statistik, tak to teď vůbec neřeším. Hlavně po prvních dvou zápasech je hrozně brzo zkoumat nějaké statistiky nebo podobně. Pro mě je důležité, abychom šli tím play off co nejdále, a abych klukům svými výkony pomohl k co možná nejlepšímu umístění.

Na závěr by nás zajímalo, jaké máte vyhlídky před třetím zápasem, který odehrajete na soupeřově půdě? Předpokládám, že budete chtít sérii ukončit co nejrychleji.

Samozřejmě bychom nejradši tu sérii ukončili už v sobotním zápase, ale všichni víme, že v Brně to bude ještě těžší, než to bylo teď u nás. I přes to věříme, že naše poctivá, pečlivá a zodpovědná hra nám přinese úspěch, což je aktuálně postup do dalšího kola. Všichni ale jdeme zápas od zápasu, každý zápas začíná 0:0. My všichni musíme udělat maximum pro to, abychom ten následující zápas vyhráli.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13
HBC Malenovice
18 43:114 6