1. liga

Buldoci a Ježci přímý postup vystříleli vysokými výhrami. Jak dopadly zápasy před předkolem?

1. Liga ukončila svou základní část, a tak se rozhodlo tom, kdo nakonec přímo postoupí do čtvrtfinále play off. Nejkratší sirku si nakonec vytáhla poličská Kometa, která musí do předkola. V posledních zápasech byly k vidění debakly. Blatná uzmula pohár za vítězství v základní části.

Sobota 20. dubna 2024

Kometa zvládla těžké chvíle proti Vlčí smečce

Vlčí smečka Ústí nad Labem – SK Kometa Polička 5:6 (0:2,2:3,3:1)

Střely na branku: 40:31, Vyloučení: 2:6, Přesilovky: 6:2, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 27

Branky a nahrávky: 18. Baxa (Zajan, Zdvořáček P.), 24. Zajan (Faigl), 31. Gottfried P. (Zdvořáček M.), 34. Navarra Ro. (Zdvořáček P.), 41. Gottfried D. (Zdvořáček P., Tůma) – 3. Štefka M. (Holec, Havlík A.), 5. Tobiáš V. (Augustin, Havlík A.), 21. Tobiáš O. (Havlík L.), 22. Tobiáš O. (Štefka M.), 27. Tobiáš J. (Kantor), 34. Hnát (Tobiáš O., Štefka)

Poprvé po třech nebo čtyřech letech se utkaly celky, které proti sobě nikdy nehrály. Hosté z východní Čech ale chytli úvod duelu. Matěj Štefka nejdříve překvapil Řehoře dalekonosnou střelou, která zatočila. O dvě minuty později dorážel Vojtěch Tobiáš. Dvoubrankové vedení se začalo tenčit ve druhé periodě, kdy po menším zámku dotlačil míček do branky Baxa. Rychlou odpověď našel Ondřej Tobiáš, který rychle za sebou dvakrát skóroval a poslal Kometu do vedení 1:4. Velký prostor pak dostal na modré Zajan, který prostřelil clonu před Čerbákem. I tak ale hosté ještě jednou udeřili, dokonce pár vteřin do druhé přestávky netrefili prázdnou klec. Poté přišlo dotahování Vlčí smečky. Pavel Gottfried pronikl středem hřiště a rychle snížil. Kometa v poslední periodě hrála spíše ve čtyřech, což ji stálo hodně sil. Roman Navarra v čase 33:20 snižoval na 4:6, protože Polička ještě dříve využila přesilovou hru. Pět minut do konce hráli domácí v početní výhodě 5 proti 3, která skončila brankou. Poté pokračovala jejich přesilovka, která přišla v čase 41:42. Vyloučen byl A. Havlík za vysokou hůl na 4 minuty. Dlouhý tlak ale hosté přečkali.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „S Vlky jsme ještě nikdy nehráli, ale už několik sezón patří k nejlepším týmům ligy, a tak byl znát oboustranný respekt k soupeři a možná trochu opatrnější začátek utkání. Nám se tentokrát dařilo střelecky a vypracovali jsme si postupně náskok, ale opět vinou vyloučení jsme soupeře pustili zpátky do zápasu, a nakonec jsme byli rádi, že jsme výhru uhájili.“

Neděle 21. dubna 2024

Lokomotiva byla na Brno krátká

HBK Bulldogs Brno – TJ Lokomotiva Česká Třebová 12:1 (1:0, 4:1, 7:0)

Střely na branku: 29:18, Vyloučení: 51:1, Přesilovky: 1:1, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 0

Branky a nahrávky: 5. Jandourek (Paukrt), 20. Baláč (Fišar), 21. Emmer (Foršt), 25. Zbranek, 30. Havránek (Fišar), 32. Foršt (Jandourek), 33. Paukrt, 37. Emmer (Nazad), 40. Emmer (Nazad, Dmytryszyn), 44. Foršt (Baláč, Emmer), 45. Svoboda Jan (Dmytryszyn, Nazad), 45. Foršt (Emmer, Zbranek) – 23. Kříž (Hynek)

Česká Třebová zajížděla do Brna, kde už jí o „nic“ nešlo. Brno však potřebovalo bodovat, aby si zajistilo přímý postup. Po první třetině Buldoci vedli těsně 1:0 a Lokomotiva měla své šance. Postupem času se ale domácí rozstříleli a dostali se do náskoku 5:1. Na konci zápasu svítilo na tabuli skóre 12:1, hattricky zkompletovali Filip Emmer a Filip Foršt.

KOVO poslalo Kometu do předkola

TJ KOVO Praha – SK Kometa Polička 6:5 (2:3,2:0,2:2)

Střely na branku: 39:33, Vyloučení: 4:3, Přesilovky: 3:4, Využití: 1:1, Oslabení: 1:0, Diváků: 35

Branky a nahrávky: 2. Votýpka (Tóth, Zeman Mar.), 2. Fluxa, 25. Ježek (Fluxa), 30. Vršecký (Tóth, Votýpka), 32. Lachman (Číž, Kabát), 36. Samec (Číž, Zeman Mi.) – 1. Tobiáš O. (Štefka M.), 1. Tobiáš J. (Havlík L.), 2. Kantor (Havlík A.), 34. Štefka F., 40. Tobiáš O. (Štefka M., Štefka F.)

Začátek zápasu byl velmi zajímavý. Šach dostal v čase 00:20 a 00:31 dvě branky a hosté rychle vedli. Něco podobného se ale podařilo domácím ve druhé minutě, kdy srovnali na 2:2. Kantor však našel střeleckou pozici a dostal Poličku zpět do vedení. Šacha vystřídal Majerníček. Hrálo se velmi rychle a obě mužstva si tvořila šance. Ve druhé periodě Kometa inkasovala ve vlastní přesilové hře, když se prosadil Ježek. 12 vteřin před druhou přestávkou navíc Vršecký využil početní výhodu. Pražané poté vedli 5:3, přičemž Východočeši ještě reagovali, avšak marně.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „Zápas s KOVEM by se asi líbil všem fanouškům. Byla odehraná jedna minuta a 47 vteřin a už padlo pět branek. Skóre se sice zklidnilo, ale hra nahoru a dolů pokračovala dál. Může nás mrzet asi klíčový okamžik zápasu, kdy jsme za stavu 3:2 hráli přesilovku a místo pojistky jsme dostali vyrovnávací branku. KOVO ten gól v oslabení nastartoval a my už jsme tahali za kratší konec. To se stává, my se musíme snažit do předkola vyvarovat chyb a hrát disciplinovaně.“


Ježci ukázali, že jsou TOP tým 1. Ligy, poslednímu dali 19 branek

HBC Malenovice – Ježci Heřmanův Městec 2:19 (1:5,0:8,1:6)

Střely na branku: 14:57, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 55

Branky a nahrávky: 5. Brázdil M. (Havlík), 43. Medřický (Brázdil M., Rychlík) – 2. Jošt (Macenauer, Novelinka), 5. Běloušek (Bakus, Hejl), 6. Jošt (Macenauer, Novelinka), 6. Šmíd (Pilař T., Pilař J.), 7. Jošt (Macenauer), 17. Macenauer (Novelinka), 21. Pilař T. (Pilař J., Šmíd), 22. Hejl (Jošt, Trojek), 22. Trojek (Macenauer, Holý), 24. Pilař J. (Šmíd, Musílek), 27. Hejl (Macenauer), 27. Pilař T. (Šmíd, Musílek), 30. Hejl (Běloušek, Pecina), 32. Pecina (Běloušek), 32. Jošt (Novelinka, Macenauer), 37. Pilař T. (Šmíd, Jošt), 39. Menc (Pilař T., Šmíd), 45. Novelinka (Musílek, Macenauer), 45. Novelinka (Jošt, Macenauer)

Ježci neponechali proti Čamlíkům nic náhodě a již v 7. minutě vedli 5:1. Domácí si vzali oddechový čas a vystřídali brankáře, ale ani to jim nepomohlo, protože i nadále se hrálo na jednu branku. Východočeši z Heřmanova Městce se naladili na play off dobrým herním projevem, nakonec si svou střelnici uzavřeli až na čísle 19. Tuto střeleckou formu si budou chtít Ježci určitě udržet do play off. Někteří borci ze strany hostů se blýskli více, někteří méně. Vše je ve statistikách zápasu. Po tomto utkání na pozici hlavního trenéra HBC Malenovice skončil Adam Kovařík.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (asistent trenéra Jaromír Hanel): „To, co se děje poslední dva zápasy, jsem v hokejbale ještě nezažil a zažívat nechci. Zápas nemá cenu ani hodnotit, stydím se za něj a doufám, že stejné pocity mají i hráči. Bylo to asi logické vyústění celé sezóny, kdy jsou hráči frustrováni výsledky. Je třeba tuto hnusnou sezónu zakončit, hodit za hlavu a připravovat se na novou, kde to zase začne od nuly. Pro nás musí být úplně jiná než tato a musí přijít změny, a to jak v hráčském kádru, tak v nastavení týmových pravidel.“

Ježci Heřmanův Městec (asistent trenéra Lukáš Vajda): "Asi netřeba nic víc k tomu poznamenat. Už všichni přepínáme na mód play off, kdy bychom se měli vyvarovat zbytečným potyčkám, které se odehrály ve Zlíně. Měli bychom v případě jasného držení otěží lépe zvládat vyhrocené situace. Jinak kluci předvedli, že první šestka není náhoda. Soupeři mnoho zdaru do dalších sezón."

Nové Strašecí sezónu zakončilo prohrou v Ústí nad Labem

Vlčí smečka Ústí nad Labem – HBC Nové Strašecí 6:3 (3:1,2:0,1:2)

Střely na branku: 28:20, Vyloučení: 1:3, Přesilovky: 3:1, Využití: 1:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 46

Branky a nahrávky: 4. Navarra Ro. (Gottfried Pa., Zákon), 7. Zdvořáček P. (Gottfried D.), 12. Strnad (Kuchynka, Rus), 17. Zdvořáček P. (Gottfried D., Navarra Ra.), 22. Grosse (Strnad, Polata), 31. Navarra (Gottfried Pa., Faigl) - 12. O. Duchoň (M. Wittmayer),19. M. Kmeť (M. Wittmayer, M. Drechsler), 37. L. Lev (J. Běloušek)

Jedenáct statečných přijelo do Ústí nad Labem a hned na úvod mělo slibné šance, ale domácí vše ustáli a poté udeřili. Roman Navarra nejdříve unikl a skóroval. Z přesilové hry poté navyšoval Petr Zdvořáček tečí. Strnad pojišťoval v následujících minutách na 3:0. I přes to Bubáci snížili, kdy přesnou nahrávku před branku zužitkoval Duchoň. Druhá perioda nejdříve patřila Vlčí smečce, která Nové Strašecí zamkla a dala dvě branky. Hosté v druhé půlce této patnáctiminutovky také měli svůj tlak, ale branku nedali. Poslední periodu vyhrálo Nové Strašecí, ale i tak domácí hru kontrolovali.

Tygrům zápas v Suchdole prohrála druhá třetina

SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Tygři Mladá Boleslav 6:3 (0:1,5:2,1:0)

Střely na branku: 36:25, Vyloučení: 1:5, Přesilovky: 5:1, Využití: 2:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 87

Branky a nahrávky: 20. Kubal (Fical, Štrobl), 23. Sup (Hadrava, Mátl), 25. Dráb (Štrobl), 25. Mátl (Hadrava, Šlápota), 28. Sládek (Hadrava), 32. Kubal (Škarda, Mátl) – 10. Marušinec (Řípa, Malina), 19. Malina (Bajer), 29. Šimek (Bydžovský)

Repríza loňského čtvrtfinále mezi Jihočechy a Středočechy začala vyrovnaně, ale dle statistik měl více práce hostující gólman. Jako první ale inkasovali domácí. Ti však od 20. minuty naprosto vládli celému hřišti. Nejdříve však inkasovali na 0:2, ale poté dali rychlých 5 branek a rázem vedli 5:2. Šimek ještě ve druhé periodě zkorigoval na 5:3. Suchdol si zkušeně vše pohlídal a na úvod třetí třetiny ještě odskočil.


Pedagog si v Blatné málem sáhl na body

TJ Blatná Datels – TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice 7:4 (2:1,0:2,5:1)

Střely na branku: 27:22, Vyloučení: 3:1, Přesilovky: 1:3, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 411

Branky a nahrávky: 1. Braun (Matoušek, Michálek), 15. Vinter (Fiala, Kovářík), 34. Vinter (Šlehofer), 35. Braun (Budoš), 40. Vinter (Matoušek, Šlehofer), 44. Vinter (Vaníček, Šlehofer), 45. Braun (Kovářík) – 10. Malecha (Nýdl), 16. Bárta O. (Malecha, Zelenka), 17. Štěpánek J. (Bárta A., Sitter), 37. Zelenka (Bárta O., Malecha)

Datlové se před značnou diváckou kulisou rozjeli rychle. Hned ve 22. vteřině dal gól Braun. Malecha v 10. minutě vyrovnal, ale 20 vteřin před první sirénou skóroval Vinter. Ve druhé periodě Pedagog otočil vývoj zápasu a České Budějovice vedly 3:2. Hra se hostům ale rozpadla ve třetí třetině, protože Vinter a Braun přidali další góly.


Vítěz základní části 1. Ligy 2023/24 TJ Blatná Datels. Zdroj fotky: FB TJ Blatná Datels - Hokejbal.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13
HBC Malenovice
18 43:114 6