Reprezentace

První soustředění U18 bude na začátku prosince v Mostě

Praha - Stejně jako ostatní reprezentační celky, i výběr do 18 let se v prosinci začne připravovat na další evropský šampionát, který by se měl na přelomu června a července příštího roku konat v Rakousku. Letošní "osmnáctka" se týká ročníků narozených v roce 1988 a 1989.

Před čtvrtrokem obhájili titul mistrů Evropy do 18 let, ale nyní je čeká výběr nového týmu. "Po úspěšném vystoupení v Ostravě, jsme si s kolegy z realizačního týmu řekli, že v nové sezoně chceme pracovat ještě lépe. S přípravou jsme začali mnohem dříve než loni. První kempy proběhly postupně v Brně, Blatné a Novém Strašecí, kde jsme měli možnost vidět více než 70 hráčů," říká o přípravě osmnáctky hlavní trenér Tomáš Macko.

První reprezentační soustředění se odehraje od 8. do 11. prosince v mostecké hokejbalové hale. "Když připočítáme hráče z šestnáctky a hokejbalisty, které jsme znali z loňského roku, tak jsme na první soustředění z asi stovky sledovaných hráčů napříč soutěžemi vybrali 50 nejlepších," popisuje výběr Macko

Podle hlavního trenéra se výběr rodil obtížně."Vybrat padesátku nejlepších nebylo opravdu jednoduché. Sledovali jsme samozřejmě i hráče, kteří z různých důvodů na poznávací kempy pozvaní nebyli. To se týkalo zejména hráčů minulého výběru U16, které jsme měli příležitost poznat již při šampionátu v Ostravě. Rovněž do Mostu nezveme prověřené hráče, o kterých jsme nasbírali spoustu informací v minulé sezoně," pravil mladý kouč.

Podobně jako loni i letos bude soustředění na severu Čech zaměřeno na poznání hráčů a jejich schopností. "Cílem je poznat hráče po výkonnostní stránce, ale také prověřit jejich morálně volní vlastnosti. Základem naší reprezentační práce bude stejně jako loni snaha o vybudování týmu s velkým T, kdy se jednotlivci maximálně obětují pro tým," vysvětluje Macko filozofii současného realizačního týmu reprezentace U18.

Nominace na soustředění v Mostě U18 (8.12 – 11.12.)

Brankáři: Celta Ondřej (SHC Opava), Chmel Lukáš (HSK Staré Brno), Heřmánek Viktor (HC Kert Park Praha), Matyáš Zdeněk (TJ Spartak OEZ Letohrad), Tvarůžek Ondřej (HBC Rakovník), Šimon Václav (HBC Tygři Mladá Boleslav).

Obránci: Jerman Petr, Nedbal Tomáš, Kopýtko Radek (všichni HBC Pento Most), Gärtner Tomáš, Menzel Zdeněk (oba SK Tábor), Dalík Petr (HBC Olymp J. Hradec), Kadoun Tomáš (SK Pedagog Č. Budějovice), Klepetko Jiří (SK Ďáblové Praha), Kočař Robin (SK Jihlava), Konvička Martin (HBC Třinec), Kopečný Petr (Svítkov Stars Pardubice), Kosina Luděk (HBC Chlumec nad Cidlinou), Mráček Ondřej (SK Spectrum Praga), Skalník Jiří (HC Kert Park Praha), Šebo Jakub (TJ Snack Dobřany), Tichý Adam (HBC Slza Třebíč).

Útočníci: Danko Petr, Píbil Pavel, Pošvic Lukáš (všichni SK Jihlava), Hampejs Ondřej, Klobása Ondřej, Hulín Radek (všichni HBC Pento Most), Kočka Jan, Šika Vojtěch (SK Ďáblové Praha), Hubený Michal, Chvojka Martin (SHC Killers Litoměřice), Rada Leoš, Roušal Adam (oba TJ Snack Dobřany), Chudoba Filip, Weber Marek (oba Svítkov Stars Pardubice), Szotkowski Tomáš, Tomis René (oba HBC Třinec), Hruška Ladislav, Válek Michal (Lokomotiva Česká Třebová), Fischer Adam (SHC Opava), Hladiš Jakub (HC Bazzy Děčín), Jelínek Ondřej (HBC Gepards Brno), Krivuš Adam (HBC Olymp J. Hradec), Kruštík Čestmír (CSKA Karlovy Vary), Mánek David (Sokol Poruba), Marek Filip (Chlumec nad Cidlinou), Partyka Lukáš (Sharks Č. Krumlov), Vrána Filip (HBC Vsetín), Zábranský Martin (HC Švantlův Dvůr Písek)