Reprezentace

Bojovali jsme jako jeden tým, vzpomíná na slovenský šampionát Martin Hasal

Ač věkem patřil k těm nejmladším hráčům výběru U16, zařadil se berounský Martin Hasal mezi důležité články Červené šestnáctky na MS v Žilině. Martin na tento turnaj zavzpomínal a také prozradil, jak se připravuje na další juniorské MS, tentokrát v domácím prostředí.

Je to čest reprezentovat Českou republiku na domácí půdě

Martine, nedávno skončilo MS U16, kterého jste se zúčastnil. Dá se konečné 4. místo v kontextu turnaje vnímat jako úspěch?

Ano, 4. místo beru jako úspěch. Měli jsme kvalitní soupeře a dost zraněných hráčů, takže si myslím, že i přes to všechno jsme odehráli hezké MS. Hokejbal je týmová hra, to si myslím, že jsme splnili na jedničku.

Jak vám, tak týmu se nejvíce podařilo utkání s Kanadou. Jak na tento zápas vzpomínáte?

Na tento zápas vzpomínám velice pozitivně. Jen mě mrzí, že se nám nepovedlo vyhrát v základní hrací době. I přes to jsme si vítězství užili.

Bohužel ani porážka budoucích mistrů světa nestačila na finále. Co nakonec chybělo k medaili?

Trocha štěstí. Opravdu si myslím, že jsme do zápasu dali vše. Bojovali jsme jako jeden tým, ale bohužel se soupeři více dařilo.

Martin Hasal patří k tahounům dorostenců z Berouna. Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Vím, že je stále co zlepšovat

Pro vás to bylo první MS. Co jste si z něho jako hráč odnesl do budoucna?

Byl to velký zážitek, skvělá parta, skvělí trenéři a úžasná atmosféra. Bylo by mi ctí se tohoto zážitku opět zúčastnit.

Nabrané zkušenosti budete moct příští rok zúročit na dalším MS U16, tentokrát v Hradci Králové. Jak moc vás láká vidina zisku medaile na domácím šampionátu?

Tím, že MS bude probíhat u nás, je zisk medaile ještě cennější. Myslím, že u nás je kvalita hráčů vysoká, a být toho součástí je sen každého, a já patřím mezi ně. Je to čest reprezentovat Českou republiku na domácí půdě.

Co uděláte proto, abyste si zrovna vy opět vybojoval místo v nominaci do Hradce Králové?

Vím, že je stále co zlepšovat. Snažím se na sobě stále více pracovat, třeba i tréninkem doma na zahradě. Dávám na rady trenérů a učím se i od starších spoluhráčů.