Oblastní ligy

Přihlášky do soutěží 2019/20 jsou uzavřeny! Dobřany míří do Extraligy

Sezona 2018/19 už je dávno u konce a přihlášky na další ročník jsou zdárně poslány. Přinášíme vám souhrn extraligových soutěží a 1. Ligy. Změny nejsou příliš velké. V Extralize mužů se vyměnily pouze dva celky. Rakovník nahradí Dobřany, které zvítězily v 1. Lize. Druhá nejvyšší soutěž má změn o něco více, k prvoligové příslušnosti se nově přihlásily tři týmy, jež tak postoupily přímo bez kvalifikačního turnaje. Extraliga dorostu čítá 18 celků, Extraliga juniorů se zužuje. 

Extraliga mužů
Soutěž opustil Rakovník, nahradí ho Dobřany, jež se v uplynulé sezoně staly vítězi první ligy. Ve finále si poradily s Hostivaří 3:1 na zápasy a přijaly právo nastupovat v dalším ročníku v nejvyšší české hokejbalové soutěži mužů. Jak přiznal Václav Šlehofer starší po vyhraném finále, možnost extraligové účasti nebyla samozřejmostí. Celé vedení Dobřan muselo zasednout a zvážit všechna pro a proti. Nakonec převážily asi kladné důvody, a zbylá jedenáctka extraligových týmů se tak může těšit na nového soupeře.

1. Liga
Nováčkem bude Rakovník, který sestoupil z Extraligy mužů, a naopak budou chybět již zmíněné Dobřany, které míří naopak obráceným směrem. Soutěž dále opouští také Opava a Jindřichův Hradec. 1. Liga naopak bude hostit hned tři nováčky. Po konci 2. Ligy měl následovat kvalifikační turnaj o postup do 1. Ligy, ale kvůli nezájmu mnoha klubů hrát druhou nejvyšší soutěž z různých důvodů, se kvalifikace nekonala a trojice týmů z druhých lig, jež měla zájem se o 1. Ligu porvat, postoupila přímo do druhé nejvyšší soutěže. Jedná se o Suchdol nad Lužnicí, HBC Malenovice a Plzeň – Litice.

Extraliga Juniorů
Jediným z týmů, který postoupil do play off a nenastoupí do dalšího ročníku, je Písek. Zbylou sedmičku uvidíme nadále i v další sezoně. Dále se nepředstaví týmy České Třebové, Stříbra a Nového Strašecí. Extraliga Juniorů naopak přivítá dva nováčky, kteří se budou chtít poprat o dobré umístění. Jedná se o celky Třince a Prachatic.

Extraliga Dorostu
Počet dorosteneckých týmů klesl ze dvaceti na osmnáct. Prachatice vyměnily dorostenecký tým za juniorský, takže nastoupí pouze se staršími hráči. V Extralize dorostu nadále nenaskočí ani mužstva Letohradu, Jindřichova Hradce, Poruby, Svitav a Třince. Nováčci však budou hned čtyři, a tak se soutěž příliš nezúží. S dorostenci budou nově bojovat celky Nového Strašecí, pražských Rebelů, Blatné a Přelouče.

Liga žen
Osmička ženských týmů zůstává stejná jako v loňském ročníku, v němž se Kyjov prezentoval neskutečně zlepšenými výkony a získal bronzové medaile. Soutěž se o jeden tým navíc rozšíří, když se po roční odmlce vrací na scénu pardubické Autosklo. 

 

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
23 165:56 58
2.
HBC Black&White...
23 175:86 52
3.
Wolves Chomutov
22 107:73 38
4.
HSÚ Pivní...
22 122:98 36
5.
SK Dubí B
22 84:69 36
6.
HSÚ Foreads Ústí...
22 90:92 31
7.
HBC Orlík Ústí...
22 88:88 30
8.
HbC Kings Teplice
22 66:164 11
9.
HSÚ Sharks...
22 34:205 8