1. liga

Dvě výhry pro Kovo, Olymp a Ježky

Pouze jednu výhru po samostatných stříleních vytěžili hosté z deseti víkendových zápasů České národní hokejbalové ligy. Dvě domácí vítězství a tedy šest bodů vybojovaly týmy pražského Kova, jindřichodradeckého Olympu a Ježků z Heřmanova Městce.

Kovo má na druhou příčku, na kterou se posunuli právě Ježci, stále sedmibodový náskok. Má ale sehráno o jeden zápas víc.

9. kolo

Ježci Heřmanův Městec – Paramo Svítkov Stars Pardubice 4:0 (2:0, 1:0, 1:0, branky Jošt, Papadopulos, Hodr, Stránský). Domácí udrželi neporazitelnost na svém hřišti i s předposledním týmem tabulky. „Byli jsme lepší. Na konci druhé a začátku třetí třetiny se sice hosté dostali do tlaku, ale náš čtvrtý gól definitivně rozhodl,“ uvedl trenér domácích Bronislav Stuchlík.

Jednou brankou přispěl k vítězství i řecký hokejový reprezentant Papadopulos. Jestřábi Přelouč – Tatran Třemošná 3:4 po sam. stříleních (1:0, 1:1, 1:2, Adámek, Kadera, Čapek – Škarecký 3, rozh. sam. střílení Ježek). Ve vyrovnaném utkání se ze zisku dvou bodů nakonec radovali hosté, i když prohrávali už o dvě branky. „První třetinu jsme odehráli perfektně. Ve druhé ale přišel výpadek, který nás stál body. Úplně jsme totiž přestali hrát,“ nebyl spokojený s výsledkem domácí kouč Roman Štefanský.

„Na utkání jsme měli k dispozici jen jedenáct hráčů, proto si výhry cením. Kluci zápas odmakali, hráli srdcem, povedlo se nám vyrovnat z 1:3 na 3:3 a vyhrát. I když jsme se dopustili našich obvyklých chyb, jsem celkově spokojen,“ hodnotil pro jeho tým nakonec vítězný duel trenér Tatranu Zdeněk Vozka.

Nové Strašecí – Jungle Fever Kladno 3:2 po samostatných stříleních (1:1, 0:0, 1:1, branky: Daenemark, Petrus, rozhodující sam. střílení Průša - Novotný 2). Domácí si v normální hrací době zajistili alespoň bod až brankou ve 43. minutě. V samostatných stříleních pak byli jasně lepší, proměnili hned první tři pokusy proti jednomu kladenskému a získali i druhý bod.

„Sice jsme po rychlém gólu vedli, ale další branky jsme už nepřidali. Nakonec jsme měli štěstí, Jungle totiž byli lepší,“ uznal novostrašecký kouč Jiří Veselý.

Se hrou svého celku mohl být naopak spokojený hostující kouč Jaroslav Homola. „Díky celému týmu to byl náš nejlepší výkon v sezoně. Jenže jsme opět doplatili na slabou koncovku. Navíc v závěru, kdy už byl soupeř na kolenou, nás rozhodčí poslal nesmyslně do tří a domácí vyrovnali,“ hodnotil duel dvou odvěkých rivalů Homola.

Olymp Jindřichův Hradec – Killers Litoměřice 5:4 (0:1, 3:1, 2:2, Adam 2, Matějka, Plášil, Supek – Růžička, Tomčal, Trégr, Hubený). Nováček ještě ve třetí třetině sahal po prvním bodu ze hřiště soupeře. „I když tomu ale skóre neodpovídá, byli jsme lepší. Dvakrát jsme vedli o dva góly, jenže pak při hře tři na tři hosté během šestnácti vteřin srovnali na 4:4. Naštěstí jsme hned vzápětí v přesilovce pět na tři přidali pátý gól,“ řekl hrající trenér Jihočechů Jaroslav Matějka.

„Dokázali jsme, že umíme bojovat, za svůj výkon se nemusíme stydět,“ uvedl trenér hostů Jiří Skřivánek mladší.

Kovo Praha - Pento Most B 5:2 (1:0, 3:1, 1:1, branky Burzanovský, Sopko, Košely, Stárek, Heral - Šimek, Lipert). Pražané si připsali další tři body, i když hlavně v první třetině to z jejich strany nebylo ono. „Náš pohyb byl těžkopádný. Hosté byli nebezpečnější, ale náš gólman Tvarůžek byl vždy na místě. I když hosté vyhráli první třetinu na střely, do šaten jsme s jednobrankovým vedením odcházeli po brance Burzanovského my,“ řekl domácí kouč Tomáš Jadrníček k prvnímu dějství.

Po přestávce už se domácí zlepšili. „Navíc se nám podařilo využít první přesilovku v zápase a po další minutě a půl jsme přidali třetí branku. Hosté snížili až v době, kdy jsme vedli už o čtyři góly,“ dodal Jadrníček.

Ve třetí třetině každý z týmů přidal po jedné brance, domácí už trochu šetřili síly na pražské derby s Ďábly.

10. kolo Ježci Heřmanův Městec – Killers Litoměřice 8:3 (5:0, 2:0, 1:3, Waber 3, Hodr 2, Mlejnek, Schiller, Novotný – Haken, Tomčal, Hubený). V souboji nováčků rozhodli domácí už v první třetině. „V rozmezí čtyř minut jsme nastříleli čtyři góly a bylo po zápase. Po osmém gólu jsme se hrnuli až moc dopředu a hosté po brejcích korigovali. Musel jsme hráče uklidňovat, ale k tomu, co jsme předváděli před tím, už jsme se vrátit nedokázali,“ řekl kouč Ježků Bronislav Stuchlík.

„Co k tomu říci? Snad jen, že velice lituji naše brankáře a pak už radši no comment,“ suše poznamenal Stuchlíkův litoměřický protějšek Jiří Skřivánek ml.

Olymp Jindřichův Hradec – Jungle Fever Kladno 6:0 (0:0, 3:0, 3:0, branky Dalík, Majerik, Adam, Matějka, Čermák, Jindra). Jihočeši dokázali naplno bodovat i ve druhém víkendovém utkání a posunuli se na pátou příčku. „Zápas byl jednoznačný, soupeř se ani moc k ničemu nedostal. Konečně jsme se začali scházet v silnější sestavě a díky tomu se dostavují lepší výsledky,“ vysvětlil vzestup Olympu jeho hrající trenér Jaroslav Matějka.

Hosté se dostavili k utkání proti zápasu v Novém Strašecí oslabeni, navíc brzy přišli o jednoho z klíčových hráčů Ibla. „Normálně si na rozhodčí nestěžuju, ale tentokrát musím. Ibl je výborný hráč, ale hodně trestaný. Stejní rozhodčí, kteří pískali i první zápas, si asi nechtěli dělat problém, a tak ho hned ve třetí minutě vyloučili na pět minut a do konce utkání za bodnutí holí, které ale nikdo neviděl,“ vrátil se ke spornému verdiktu hostující kouč Jaroslav Homola.

„To oslabení jsme sice ještě přestáli, ale pak nám došly síly,“ dodal k zápasu na jihu Čech.

Nové Strašecí – Pento Most B 4:1 (2:0, 1:0, 1:1, Wittmayer 2, Průša, Husák – Šíma). S Litoměřicemi vstřelil Most tři góly v oslabení, tentokrát ho postihl pravý opak. Ve vlastních přesilovkách třikrát inkasoval. „Rozhodl hned začátek, kdy jsme v jednom oslabení po brejcích skórovali dvakrát během šestnácti vteřin. Mostečtí hráli dobře, ale doplatili na to, že jich bylo málo a že neproměňovali své šance,“ uvedl k druhému víkendovému zápasu domácí trenér Jiří Veselý.

Trenér hostů Oldřich Obrtlík našel dvě příčiny porážky. „Nedodržení taktických pokynů, nezvládnutí přesilových her. Jinak jsme se totiž favorizovaným domácím v utkání s výbornou atmosférou vyrovnali,“ hodnotil zápas kouč mosteckého celku.

Jestřábi Přelouč – Paramo Svítkov Stars Pardubice 5:2 (1:0, 1:0, 3:2, branky domácích Kadera, Čapek, Kopecký, Šmíd, Marvan). Domácí si připsali další tři body, hosté už potřetí v řadě vyšli naprázdno. „Bylo to klasické derby se vším všudy. My jsme vyhecovaný a vyrovnaný duel lépe zvládli po psychické a taktické stránce, na rozdíl od Svítkova jsme dokázali proměňovat šance, které jsme si vytvořili,“ byl spokojený domácí trenér Roman Štefanský.

Kovo Praha – Ďáblové Praha 4:2 (0:0, 1:2, 3:0, branky Ruda, Kocurek, Burzanovský, Svoboda - Tichý, Fabián). Další derby na programu 10. kola, také v něm se nakonec prosadil favorit, i když do třetí třetiny šli v lepší náladě Ďáblové.

V závěrečné části Kovo otočilo skóre ve svůj prospěch a při power play soupeře své vítězství potvrdilo. „Těší mě, že zápas byl vyrovnaný, protože ještě v minulé sezoně byl soupeř o třídu možná o dvě lepší,“ našel i přes porážku důvod ke spokojenosti trenér Ďáblů Michal Teplý. „Soupeř hrál výborně, ale tři góly jsme dostali hodně nešťastně. Kovo těžilo ze svých zkušeností, kdežto my se na naše branky strašně nadřeme,“ hodnotil trenér poražených Ďáblů Michal Teplý.

„Ďáblové nás v úvodu zatlačili, ale postupně jsme se zlepšovali. Druhá část se nám sice povedla herně, ale brankově se prosadil soupeř. Po třetím gólu jsme i přes obrovský touhu Ďáblů po vyrovnání, několik oslabení a power play zápas dotáhli k dalšímu vítězství,“ shrnul zápas kouč Kova Tomáš Jadrníček.

„Mohu být spokojený s výkonem, už ne s výsledkem, protože nám po víkendu ostatní v tabulce trochu odskočili. Pokud ale budeme pokračovat v tom, co jsme předvedli proti Kovu, musejí se nás soupeři bát,“ uzavřel Michal Teplý.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Nové Strašecí
0 0:0 0
2
HBC Prachatice
0 0:0 0
3
SK Kelti 2008
0 0:0 0
4
SK Pedagog České...
0 0:0 0
5
SK Suchdol nad...
0 0:0 0
6
TJ Blatná Datels
0 0:0 0
7
TJ KOVO Praha
0 0:0 0
8
Vlčí smečka...
0 0:0 0