1. liga

Chtěl bych dát vše do mateřského klubu, slibuje před novým ročníkem hostivařský gólman Drahoš.

Odchovanec pražské Hostivaře, brankář Marek Drahoš, prožil bohatou sezónu. Střídavý start v Rafanech mu vynesl druholigový titul. Nyní věří ve větší prostor v extraligovém A týmu Hostivaře. Dále doufá v uplatnění v prvoligové rezervě a nakonec i ve šťastné loučení s juniorskou kategorií.

Za možnost nakouknout do A týmu jsem velmi vděčný

Uplynulá sezóna pro vás byla průlomová. Juniorské povinnosti, první zkušenosti v hostivařském A týmu, reprezentace, a navíc střídavý start do druholigových Rafanů. Jak byste zhodnotil tento ročník?

Tento ročník byl dost namáhavý, což mi upřímně vyhovuje. Určitě preferuji být co nejvíce v zápasovém vytížení, což se tuhle sezónu povedlo. Za možnost nakouknout do A týmu jsem velmi vděčný. Dost mi to dalo.

Jak hodnotíte své působení v Rafanech? Posunulo vás toto angažmá nějak? Jak těžké bylo zapadnout do úplně odlišného prostředí, než na jaké jste si zvykl v mateřském klubu?

Bylo to zvláštní, přijít do kabiny plné nových tváří a také oblékat dres nového týmu, ale vše si rychle sedlo. S chlapy nebyl žádný problém a za to jsem moc rád. Na hřišti už pak nebylo co řešit a za jejich podpory jsem mohl hrát s klidnou hlavou, navíc s velmi kvalitním týmem před sebou.

Sezónu jste s Rafany zakončili ziskem titulu. Pikantní pro vás jistě bylo finále proti hostivařskému B týmu, za který jste v úvodu sezóny také nastupoval. Jaké bylo hrát v rozhodující sérii proti vlastním spoluhráčům?

Původní plán pro mě byl vyhnout se tomuto zápasu, protože jsem nechtěl hrát proti svému týmu. To se nakonec nepovedlo a bylo dost těžké se na tenhle zápas psychicky připravit. Na hřišti už jsem to pak neřešil a prostě jsem chytal, jak umím. Samozřejmě jsem se pak nevyhnul narážkám od kluků z Hostivaře, ale to k tomu patří.

Marek Drahoš s juniory Hostivaře úspěch neudělal, teď už vyhlíží 1. Ligu. Autor fotky: Jaroslav Soukup.

Rád bych se vrátil do B týmu Hostivaře

Budete v Rafanech pokračovat i nadále, nebo se budete plně soustředit na práci v Hostivaři? Věříte, že v nadcházející sezóně dostanete v A týmu více prostoru?

V Rafanech pokračovat nejspíš nebudu. Chtěl bych dát vše do mateřského klubu, kde věřím, že bude dost prostoru na chytání. Samozřejmě bych chtěl zabojovat o možnost nastoupit za A tým, ale to se teprve uvidí, jak se to vyvine. Je tam velká konkurence.

Čeká vás také závěrečná sezóna v mládeži. Letos jste s juniory díru do světa neudělali. Jaké cíle si kladete v tomto směru do nového ročníku?

Já osobně si jistě kladu co nejvyšší cíle. Soupeři mají kvalitu, ale stejně tak i my. Věřím v další napínavou sezónu, a že to dotáhneme dál než tu minulou. Také od sebe očekávám dobré výkony, abych týmu co nejvíce pomohl. Pak už pouze stačí, aby kluci dávali góly na druhé straně hřiště. (smích)

Jistě o vás bude stát znovu i B tým, který se nově představí v 1. lize. Myslíte, že si najdete čas i na mužskou rezervu? Jak vidíte jejich šance v rámci nové výzvy?

Rád bych se vrátil do B týmu a nastoupil do možná co nejvíce zápasů. Jak jsem již řekl, preferuji co nejvíce zápasů, abych byl stále dost vytížen. A pokud jde o týmové výsledky, nerad bych něco zakřikl, ale myslím, že budeme schopni ukázat, že do této soutěže patříme a nebudeme úplní outsideři.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Nové Strašecí
0 0:0 0
2
HBC Prachatice
0 0:0 0
3
SK Kelti 2008
0 0:0 0
4
SK Pedagog České...
0 0:0 0
5
SK Suchdol nad...
0 0:0 0
6
TJ Blatná Datels
0 0:0 0
7
TJ KOVO Praha
0 0:0 0
8
Vlčí smečka...
0 0:0 0