Extraliga dorostu

Cesta domů se zlatou medailí na krku byla úžasná, vzpomíná Petr Našinec na plzeňský triumf

Petr Našinec vystřelil Plzni v minulé sezóně dorostenecký titul. Nyní talent Mečounů vstupuje do nového ročníku s dalšími výzvami. Jak vypadá jeho aktuálně vrcholící letní příprava? A jaké dojmy si odvezl ze šampionátu v Žilině, kde nastoupil v dresu bílého týmu české reprezentace do 16 let?

Já osobně hodně ve volném čase zlepšuju střelbu a stickhandling

Minulou sezónu jste s dorostem vyhráli dorostenecký titul, a právě Vy jste autorem rozhodující branky finálového utkání se Svítkovem. Řekl byste, že se jednalo o nejdůležitější branku Vaší kariéry? Jak vypadaly oslavy po zisku mistrovské trofeje?

Myslím si, že nejdůležitější branka mojí dosavadní kariéry to rozhodně byla a velmi rád na ni vzpomínám. Co se oslav týče, bylo to skvělé. Ihned po závěrečné siréně propukla obrovská euforie. S klukama jsme si to užili hned na hřišti a na oslavy do kabiny byli přizváni i rodiče. To bylo také skvělé a následná cesta do Plzně se zlatou medailí na krku byla úžasná.

Nyní už finišují přípravy na nový ročník. Jak probíhá letní příprava v Plzni? Jak trénujete na další sezónu Vy osobně? Co vás před startem ligy ještě čeká za program?

Přípravu na novou sezónu jsme začali první týden v srpnu. Po dvou týdnech náročného běhání a posilování jsme přešli na práci s hokejkou. Já osobně hodně ve volném čase zlepšuju střelbu a stickhandling, k tomu se snažím držet v kondici běháním. Před začátkem ligy máme domluvená nějaká přátelská utkání, ve kterých se budeme sehrávat.

Jak moc se obměnil kádr po střídaní věkových kategorií? Jak podle vás tyto změny ovlivní sílu vašeho mužstva? Věříte, že byste mohli zopakovat loňský triumf?

Kádr se obměnil velmi, odešla skoro půlka loňského týmu, takže sílu letošního týmu to určitě ovlivní. Na nějaké predikce umístění v letošní sezóně je ještě brzy, teď se musíme soustředit na to, abychom se na sezónu co nejlépe připravili a abychom se i v jejím průběhu zlepšovali.

Petr Našinec po zisku mistrovského titulu ještě oblékl reprezentační dres na juniorském šampionátu v Žilině. Autor fotky: Milan Podpera.

Jsem velmi rád, že jsem si mohl zkusit, jaké to je zahrát si na mistrovství světa

Kromě klubového hokejbalu máte také reprezentační povinnosti. Aktuálně za sebou máte šampionát v Žilině. Jak jste byl spokojen s výkony mužstva a s jeho konečným umístěním?

To, že jsme skončili na 5. místě, nás určitě všechny mrzí, asi jsme všichni doufali v lepší umístění. Myslím si, že hra, kterou jsme se na mistrovství prezentovali, nebyla vůbec špatná, vytvořili jsme tým, který táhnul za jeden provaz, což je podle mě strašně důležité.

Jak byste ohodnotil své vlastní výkony v reprezentačním dresu? Jaké cíle si v tomto ohledu kladete směrem do budoucna?

Myslím, že jsem mohl předvést rozhodně víc. Možná už na mě padla trochu únava po celé sezóně. Jsem velmi rád, že jsem si mohl zkusit, jaké to je zahrát si na mistrovství světa. Je to pro mě obrovská motivace do další práce, abych se probojoval v budoucnu do dalších reprezentačních výběrů.

Plzeňští dorostenci se v uplynulé sezóně stali mistry. Podaří se jim na to v novém ročníku navázat? Zdroj fotky: Facebook HBC Plzeň.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Plzeň
0 0:0 0
3
HBC Prachatice
0 0:0 0
4
HC ŠD Písek
0 0:0 0
5
SK Kelti 2008
0 0:0 0
6
SK Pedagog České...
0 0:0 0
7
SK Suchdol nad...
0 0:0 0
8
TJ Blatná Datels
0 0:0 0
9
HBC Kladno
0 0:0 0
10
TJ HBC Olymp...
0 0:0 0
11
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0