1. liga

Určitě budeme chtít zase naší hrou bavit naše skvělé publikum, ujišťuje Sebastian Vaníček z Blatné

Blatná v loňském ročníku 1. ligy obsadila 3. místo. Se Sebastianem Vaníčkem jsme si v krátkém rozhovoru shrnuli sezónu, popovídali si o individuální i týmové přípravě na další sezónu a o ambicích do dalšího ročníku.

Zklamání vystřídala pozitiva

Vraťme se ještě k minulé sezoně, ve které jste s Blatnou skončili v semifinále. Jak byste celou sezónu zhodnotil?

Zklamání vystřídala pozitiva. Samozřejmě že jsme měli vyšší ambice než je 3. místo. Obzvláště potom, co se nám podařilo druhý rok po sobě vyhrát základní část. Ale sezóna skončila s medailí na krku, to se vždycky počítá. I když v ten moment člověk cítí zklamání, tak s odstupem času převažují pozitiva.

Po dlouhé a náročné sezóně následuje i dlouhá pauza bez soutěžních zápasů. Připravujete se na novou sezónu nějak individuálně?

Ano, individuální příprava by měla být v zájmu každého hráče. Snažím se kombinovat běh se silovým tréninkem. Oproti loňské sezóně máme víc času na přípravu, tak se dá lépe sestavovat tréninkový plán.

Další sezóna už pomalu klepe na dveře. Jak probíhá, nebo jak bude probíhat příprava na novou sezónu?

Nedílnou součástí přípravy je suchá příprava bez hokejky, kterou máme všichni neskutečně rádi. Snažíme se trénovat minimálně 3x týdně, jako každý rok. Čím víc se blíží nová sezóna, tím více se zapojuje hokejka, takže jsou tréninky pro většinu hráčů snesitelnější.

TJ Blatná Datels má po dvou letech v 1. Lize stříbro a bronz. Přidá v další sezóně zlato? Autor fotky: Roman Říha.

Myslím, že očekávání budou jednoznačná, medaile nám chybí už jen jediná

S jakými očekáváním budete s týmem vstupovat do další sezóny?

Myslím, že očekávání budou jednoznačná, medaile nám chybí už jen jediná. Určitě budeme chtít zase naší hrou bavit naše skvělé publikum, které nemá v Česku konkurenci. To, co se nám v Blatné podařilo vybudovat, jak si lidé tento sport zamilovali a chodí jich stovky na každý zápas, je úžasné. Myslím, že spousta týmů se nás v tomto směru bude snažit minimálně dorovnat a to je pro hokejbal neskutečně dobře.

A jaké individuální ambice máte pro příští sezónu?

Pro mě je nejvíce důležité, abych předváděl lepší výkony než předešlou sezónu, aby člověk věděl, že veškerý čas, který tomu věnuje, není jen ztráta času. Od toho se pak odráží standardní a nadstandardní výkony, které posouvají celý tým kupředu. To je pro mě nejvíce důležité.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Nové Strašecí
0 0:0 0
2
HBC Prachatice
0 0:0 0
3
SK Kelti 2008
0 0:0 0
4
SK Pedagog České...
0 0:0 0
5
SK Suchdol nad...
0 0:0 0
6
TJ Blatná Datels
0 0:0 0
7
TJ KOVO Praha
0 0:0 0
8
Vlčí smečka...
0 0:0 0