1. liga

I.ČNHBL – Kert neporazil doma Včelnici, Dobřany s Třemošnou nerozhodně

Velmi očekávané duely mezi Kertem a Novou Včelnicí vyzněly mírně překvapivě pro hostující tým. Oproti tomu Dobřany hrají s Třemošnou vyrovnaně. Možná ani optimista nečekal, že Dranreb získá v Praze obě utkání. Ač oba duely přinesly vyrovnané boje, tím šťastnějším byla nakonec vždy nová Včelnice.

V sobotu v normální hrací době, v neděli dokonce v prodloužení. Druhé semifinále je vyrovnané co se stavu týče. Sobotní duel vyhrála Třemošná a napodobila tak Novou Včelnici, když zvítězila na hřišti papírového favorita. Nedělní duel vyzněl lépe pro Dobřany.

Kert Park Praha – Dranreb N.Včelnice 1:2 (0:1,0:0,1:1)

Kert Park Praha – Dranreb N.Včelnice 3:4 pp (2:1,1:2,0:0,0:1)

Blíže k utkání v ohlasech z utkání...

Stav série 0:2.

Ohlasy z utkání:

(Petr Michetschläger, kapitán Kert Park):

"Náš semifinalový souboj s Novou Včelnicí sliboval vyrovnaný hokejbal. Máme také soupeři co oplácet, za loňské vyřazení právě v semifinále, takže o motivaci z naší strany nebyla nouze. Musíme však přiznat, že se zatím bohužel hraje podle včelnických not, podobně jako loni.

Souboj by se dal charakterizovat duelem dravého mládí na naší straně proti zkušenosti soupeře na straně druhé.

Oba zápasy, až na vývoj skore, si byly velice podobné. My jsme tlačili a vytvářeli si šance, zatímco soupeř houževnatě bránil a využíval každé možnosti k rychlému zakončení z protiútoků. My jsme se tlačili do zakončení, ale soupeř trpělivě odrážel veškerou naší snahu, blokoval střely, vyhazoval na zakázané uvolnění, zdržoval a v neposlední řadě důsledně trestal každé naše zaváhání a chyby. Osudnou se nám stala právě naše nemohoucnost v proměňování šancí, umocněná v obou zápasech vynikajícím výkonem brankáře Šustra. My se nyní musíme zkoncentrovat a zapomenout na tento víkend a pokusit se o zvrat v Jižních Čechách. Věřím, že je to v našich silách a že celý tým ze sebe vydá maximum.

Bylo by pěkné oslavit vítězství nad německými vojsky společně se Včelnicí opět v Praze."

(Jakub Štěpán, předseda Dranreb):

1.utkání:

"Do Prahy jsme bohužel nemohli jet v kompletní sestavě navíc počasí připravilo skoro pekelnou výheň. S Kertem bylo jasné, že se žádné brankové hody konat nebudou . Pražský celek je velmi dobře fyzicky disponovaný a preferuje rychlý běhavý hokejbal. V kombinaci s počasím byla taktika z naší strany poměrně jednoduchá - zabránit tomu ,aby se hrál hokejbal. Musím přiznat ,že se nám to podařilo v podstatě na 100 %. Vítěz základní části se plánu přizpůsobil a přestože měl optickou i herní převahu stačil pouze využít 1 přesilovku. Na 1 gól se ale semifinále nevyhrává. Domácí přišli o prodloužení 2,5 minuty před koncem. Domácí si 1.duel prohráli vlastně sami - hráli 2x během utkání dlouhou přesilovku 5 na 3 a nebyli schopni dát gól, na čemž má lví podíl Robert Šustr, který se na víkend vyspal opravdu skvěle. My jsme domácím dali opravdu velkou šanci - jak už bývá u nás pravidlem - kdy jsme po gólu na 2:1 šli a dohrávali jsme pouze ve 3 . Ale taktické faulování a bezchybná obrana slavila na konci velký úspěch . Utkání splnilo naše očekávání, byly přesilovky, emoce, nějaké to závěrečné pošťuchování a nadávky - prostě play-off . Na to jsme čekali celou sezónu, a to nám hodně sedí a troufám si říct, že v sobotu vyhrála zkušenost a uvolněnost podceňované Včelnice."

2.utkání:

"Na neděli nás ještě ubylo a tak jsme do utkání šli pouze na dvě pětky. Tentokrát k nám bylo počasí shovívavější. Byl to Ker ,který musel něco změnit. V neděli rozhodčí nasadili od začátku hodně přísný metr a tak emoce už tolik k vidění nebyly. My to obrazně odskákali hned v úvodu, kdy už v čase 0:40 jsme hráli ve 3. Tentokrát domácí trestali záhy a byli to on ,kteří drželi otěže utkání v rukou. Gól hned v úvodu znamenal změnu taktiky z naší strany. A tak nedělní utkání bylo z naší strany úplně jiné - ne horší ne lepší, ale jiné. Museli jsme i my trochu přidat pod kote , ale věděli jsme že je nás pouze deset a tak žádné velké dostihy nepřipadali v úvahu. Domácím hrálo vše do karet, především pak po vlastním gólu Šťepána minutu před koncem první třetiny. Tady se však lámal chleba a po bully se protáhl a snížil za 10 vteřin Libor Slanina. To by se domácím stávat nemělo. Navíc jsme hned v úvodu druhé třetiny využili poskytnuté výhody a bylo srovnáno. Šance pak byly na obou stranách a byli to opět domácí, kteří šli do vedení minutu před koncem, nicméně díky Pavlu Hemberovi se šlo do šaten za nerozhodného stavu. V podstatě už třetí třetina byla prodloužením, ale nikdo se už neprosadil a tak to tentokrát domácí dotáhli až do prodloužení. Tam začaroval opět Šustr, a tak přišla opět chvíle pro Dvořáka, který zakončil brejk 2 na 1 střelou pod víko - a mohlo se začít slavit. Radost skupinky pozůstalých neznala mezí . Vyhrát v prodloužení a za naší situace se rovná .... hodně sladké vedení 2:0 na zápasy. 85 % zásluhy na výsledcích má Robert Šustr, to co v Praze předváděl už jsme od něj dlouho neviděli a dal zavzpomínat na své nejlepší časy. A potom pokud máte v týmu rod Hemberů Slaninu a Dvořáka, tak se můžete jen kochat. Nicméně současný stav série vůbec nic neznamená . Teď to teprve přijde. Je tu situace že Kert musí vyhrát pokud chce jít dál a my to samé. Teď jsou oba týmy na bodu nula. Nejsme na tom lépe - my musíme v sobotu porazit nejlepší celek dlouhodobé části. Čeká nás nejtěžší utkání letošního roku. Náš cíl je jasný - chceme mít v neděli volno a to bude šichta."

Snack Dobřany – Tatran Třemošná 2:5 (1:1,0:0,1:4)

Snack Dobřany – Tatran Třemošná 5:4 (1:0,2:2,2:2)

Sobotní duel přinesl dvě třetiny vyrovnané hry i skóre, ač tomu konečný výsledek nenapovídá. Soupeři dokázali vstřelit po jedné brance v úvodní třetině. Po bezbrankovém druhém dějství nejeden divák očekával vyrovnané utkání až do konce, a to co se i skóre týče. Chyba lávky. Hosté dokázali své šance proměnit, a zničit naděje domácích čtyřmi brankami. Domácí kontrovali pouze jednou. Třemošná se tak ujala vedení v sérii hrané na tři vítězná utkání. Nedělní duel vyšel lépe papírově favorizovaným domácím, kteří díky vyhrané první třetině dokázali srovnat stav semifinálové série. Série se stěhuje do Třemošné za nerozhodného stavu 1:1 a i tentokrát bude jistě k vidění vyrovnané západočeské derby.

Stav série 1:1.

- Ondřej Průša -

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SK Suchdol nad...
1 8:5 3
2
HBC Prachatice
1 6:3 3
3
SK Kelti 2008
1 4:2 3
4
Vlčí smečka...
1 1:0 2
5
TJ KOVO Praha
1 0:1 1
6
SK Pedagog České...
1 2:4 0
7
TJ Blatná Datels
1 5:8 0
8
HBC Nové Strašecí
1 3:6 0