1. liga

SERIÁL PODZIM 06 - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec

1.ČNHbL - 5.místo - Nejlepšího z letošních nováčků zdobí dobrá obraná hra a slušnost. Olymp je nejslušnějším týmem soutěže. Před začátkem sezóny by jihočechy zřejmě nikdo netipoval do první pětice, kde však po podzimu figuruje po právu.

Do poloviny podzimní části tým zdobila nejlepší obrana soutěže. Olymp navíc zdobí statistiky brankářů. Pravidelně se střídající dvojice si drží 2. respektive 3. místo mezi brankáři soutěže. Nováček skočil do soutěže prohrou s Třemešnou. Karlovy Vary ale už na Olymp nestačili. 7. kol tým dokázal bodovat. Remíza s Kertem, výhra nad Ďábly doma, výhra na nájezdy v Přelouči a tři body z Mladé Boleslavy. V derby s Novou Včelnicí také tým nezklamal. Doma ještě zvládl tým vyhrát nad Pardubicemi a Českou Třebovou. Pak ale přišlo mírné utrum. 2 body za výhru na nájezdy na Kladně a bod z Varů za celých 7 kol. Los byl v tu dobu neúprosný, protože tým tato utkání hrál pouze u soupeřů. Už se zdálo, že tato serie utkání venku tým zlomila, ale návrat na domácí hřiště přišel včas. Do J. Hradce podruhé v krátké době zavítala Přelouč, Český pohár hosté nezvládli a chtěli prohru určitě odčinit. Domácí Olymp ale body už rozdávat nechtěl.

Tým v jarní části

Utkání doma: Tygři Ml. Boleslav, Falcon Kročehlavy, Snack Dobřany, Nová Včelnice

Utkání venku: Svítkov Stars Pardubice, Lokomotiva Česká Třebová

Na jaře tým sehraje klíčové utkání se Svítkovem v Pardubicích. Dá se očekávat velmi tuhý boj o pátou příčku v tabulce. Tygři, Lokomotiva a Falcon budou určitě bojovat do posledních minut a nedají svojí kůži lacino, Lokomotiva navíc přivítá Olymp na svém hřišti. Dobřanům má Olymp co vracet a na závěr základní části přijde okresní derby s Novou Včelnicí. Na 4. příčku chybí týmu 10. bodů a je tak velmi pravděpodobné, že výše se v základní části nováček nedostane.

Dotazník

- na dotazyy odpovídali Jaroslav Matějka (předseda klubu) a Martin Čapek (trenér týmu)

1. Jak hodnotíte vystupování Vašeho týmu v podzimní části I. ČNHBL?

S dosavadním vystupováním v soutěži jsme celkem spokojeni, v tabulce se pohybujeme výš, než jsme čekali. Škoda jen, že jsme neudrželi výborné výsledky z první poloviny podzimní části.

2. Který tým byl pro Vás nejtěžším, který nejlehčím soupeřem?

Nejtěžší celkem pro nás byla asi Třemošná, která nás dvakrát porazila, nejlehčím nikdo, protože s každým jsme svým způsobem potrápili nebo nás v odvetě přehrál.

3. Chystáte nějaké změny v kádru? Jaké?

Ano, změny v mužstvu budou. Chceme rozšířit kádr, především přivést kvalitní hráče, kterých je však nedostatek. Nikdo nemá nic jisté, snad s výjimkou brankářů, kteří na podzim příjemně překvapili. Z mužstva nám bohužel odejde jeden z nejlepších našich obránců Jaroslav Supek, který se vrací do N.Včelnice.

4. Jaký máte cíl pro jarní kola základní části?

Cíl na jaro je jasný - předvádět kvalitní hokejbal a potěšit tak fanoušky našeho týmu. První čtyři týmy už jsou daleko, a tak chceme skončit na současné 5. příčce.

5. Jaké umístění na konci soutěže je Vaším cílem?

Cílem je postoupit do play-off a pak se pokusit uhrát něco navíc. Postup do semifinále by byl fantastický, ale čtyřka nad námi je velmi kvalitní a celé soutěži dominuje.

6. Jaký je Váš tip na vítěze soutěže?

Myslím si, že my to letos ještě nebudeme, i když člověk nikdy neví. Pravděpodobně to bude jeden z dvojice týmů KERT Park nebo Dranreb. V týmu z Nové Včelnice máme plno kamarádů a známých, takže věřím právě jim. Už se jim to jednou musí podařit.

Statistiky týmu:

Střelec týmu: Milan Majerik ( 10 branek)

Nejproduktivnější hráč týmu: Jaroslav Matějka ( 5+12 k.b.)

Nejlepší nahrávač týmu: Jaroslav Matějka ( 12 nahrávek)

Nejtrestanější hráč týmu: Petr Kiss ( 50 tr. minut)

- Ondřej Průša -

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SK Suchdol nad...
1 8:5 3
2
HBC Prachatice
1 6:3 3
3
SK Kelti 2008
1 4:2 3
4
Vlčí smečka...
1 1:0 2
5
TJ KOVO Praha
1 0:1 1
6
SK Pedagog České...
1 2:4 0
7
TJ Blatná Datels
1 5:8 0
8
HBC Nové Strašecí
1 3:6 0