1. liga

SERIÁL PODZIM 06 - SK Ďáblové Praha

1.ČNHbL - 9.místo - Druhý ze tří nováčků v soutěži využil nejvíce hráčů do pole, ani to ale nestačilo na více než 13 bodů. Což značí aktuální devátou příčku po podzimní části.

Ďáblové nastoupili do soutěže opatrně. Remíza 3:3 s Falkonem znamenala premiérový bodík v národní lize. Pak ale tým dokázal bodovat až v 7 kole, kdy v Praze týmu podlehli vysoko 8:1 Tygři z Boleslavi. Následovaly lepší časy. Bod s Přeloučí a v 10.kole 2. body za výhru se Svítkovem. I Ďáblům, podobně jako Lokomotivě, se vydařil závěr podzimu. Především se vylepšil obraz hry. Tři body si tým připsal s Kročehlavy a překvapivě s Olympem. Dokonce i jasně favorizovaná Nová Včelnice se v Praze na Palmovce nemohla prosadit, proti dobře hrající obraně, Ďáblové nakonec v tomto utkání podlehli 1:2. Ještě jednu porážku si ale tým na závěr podzimu neodpustil, a to v Karlových Varech 3:4.

Tým v jarní části

Utkání doma: Svítkov Stars Pardubice, Lokomotiva Č. Třebová,

Utkání venku: Tatran Třemošná, Tygři Ml. Boleslav, Kert Park Praha, Jestřábi Přelouč

Jaro bude pro Ďábly výrazně klíčové k udržení v soutěži. Tým vycestuje ke čtyřem utkáním Především výlet do Mladé Boleslavy napoví, jaký osud týmu připadne. Mezi veledůležitá utkání se určitě zařadí souboj s Českou Třebovou a Jestřábi z Přelouče. Mnoho možností kde jinde nabrat bodíky ale asi není. Svítkov je velmi nevyzpytatelný, Třemošná a Kert jsou velkými oříšky, ale nikdo není neporazitelný a výsledky derby bývají často překvapivé.

Dotazník

- na dotazy odpovídal: Václav Manert (trenér týmu)

1. Jak hodnotíte vystupování Vašeho týmu v podzimní části I. ČNHBL?

Náš tým je nováčkem v této soutěži a stejně tak já jsem nováčkem u týmu. Všichni jsme tak poznávali něco nového. Náš tým tvoří většinou mladí hráči, věkový průměr týmu je něco málo přes 20 let. A z toho pramení velká nervozita hráčů a málo zkušeností. To se odrazilo na našich výkonech, hlavně na začátku soutěže. Jinak s umístěním a hlavně pak bodovým ziskem samozřejmě být spokojeni nemůžeme. Hlavně proto, že několik zápasů bylo rozehráno daleko lépe, než jaký byl jejich konečný výsledek.

2. Který tým byl pro Vás nejtěžším, který nejlehčím soupeřem?

Velice těžký zápas jsme odehráli v Dobřanech, ten zápas hodnotím jako jeden z našich nejpovedenějších, stejně jako domácí zápas s Novou Včelnicí a to i přesto, že jsme v obou prohráli. Ale tím opravdu nejtěžším týmem je rozhodně pražský Kert Park. Má silný tým a navíc zápas s ním je v Praze velmi sledován. Naopak nejsnadnější zápas jsme odehráli doma proti Mladé Boleslavi, které zápas vůbec nevyšel.

3. Chystáte nějaké změny v kádru? Jaké?

Rozhodně bychom do týmu chtěli přivést alespoň další dva starší a hlavně zkušené hráče, kteří by dokázali na sebe vzít v důležitých okamžicích odpovědnost. A také bychom rádi více začlenili hráče z našeho dorostu.

4. Jaký máte cíl pro jarní kola základní části?

Cíl pro jarní část je velice jednoduchý. Udělat vše proto, aby jsme tuto soutěž hráli i v dalším ročníku. Myslíme samozřejmě i na play off, ale prvořadým cílem je udržení se. Dalším cílem je také ustálení týmu, myslím že za nás nastupovalo v podzimní části nejvíce hráčů ze všech.

5. Jaké umístění na konci soutěže je Vaším cílem?

Rozhodně se chceme vyhnout sestupu, takže umístění do 10-tého místa.

6. Jaký je Váš tip na vítěze soutěže?

Myslím si že letos vyhraje a do baráže postoupí Kert Park Praha.

Statistiky týmu:

Střelec týmu: Václav Vokál, David Kučera ( 5 branek)

Nejproduktivnější hráč týmu: Viktor Štípek ( 2+8 k.b.)

Nejlepší nahrávač týmu: Viktor Štípek ( 8 nahrávek)

Nejtrestanější hráč týmu: Viktor Štípek ( 86 tr. minut)

- Ondřej Průša -

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SK Suchdol nad...
1 8:5 3
2
HBC Prachatice
1 6:3 3
3
Vlčí smečka...
1 1:0 2
4
TJ KOVO Praha
1 0:1 1
5
SK Kelti 2008
0 3:2 0
6
SK Pedagog České...
0 2:3 0
7
TJ Blatná Datels
1 5:8 0
8
HBC Nové Strašecí
1 3:6 0