1. liga

SERIÁL PODZIM 06 - TJ Lokomotiva Česká Třebová

1.ČNHbL - 10.místo - Na jaře Česká Třebová sestoupila, práva na soutěž však po následné baráži opět odkoupila. Lokomotiva se zdála být nejslabším týmem soutěže. Z krize se ale tým na konci podzimu obdivuhodně zvedl!

Slibný premiérový bod si tým připsal hned v prvním kole s Jestřáby z Přelouče. To bylo na dlouhou dobu vše. Krize týmu vrcholila debaklem 0:10 s Kertem. První výhru Lokomotiva uhrála až v 10.kole, a to s Ďábly. A právě tato výhra byla takřka zlomová. V dalších utkáních tým sice nestačil na Přelouč a Třemošnou, ale ve vele důležitých utkáních s Mladou Boleslaví, s Vary a na Kladně s Kročehlavy tým plně bodoval. Nakonec těchto 9 bodů povystrčilo Českou Třebovou na 10 pozici v tabulce, která zajišťuje relativní záchranu soutěži. Je sice pravdou, že tým je nejhorší ve statistikách jak vstřelených, tak i obdržených branek, a má horší vzájemná utkání s Kročehlavy i Mladou Boleslaví, nicméně tyto statistiky nejsou ty nejdůležitější!

Tým v jarní části

Utkání doma: Olymp J.Hradec, Dranreb N. Včelnice, Svítkov Stars Pardubice

Utkání venku: KERT Park Praha, Ďáblové Praha, Snack Dobřany

Jarní los přivane Lokomotivě na domácí hřiště hned tři soupeře. Soupeři to lehcí určitě nejsou, avšak pokud tým bude herně konsolidovaný může nějaký bod získat. Venku už to bude horší. KERT a Dobřany jsou těžký los. Klíčové utkání tým sehraje s Ďábly. Podle stávajícího bodového zisku obou týmů půjde o šest bodů! Jednoznačně má tým svůj osud ve svých rukou.

Dotazník

- na dotazy odpovídal: Jaroslav Badzik

1. Jak hodnotíte vystupování Vašeho týmu v podzimní části I. ČNHBL?

Dosažené výsledky v podzimní části jsou velkým zklamáním, protože proběhla velmi kvalitní letní příprava a výsledky přípravných zápasu nenasvědčovaly, že tým postihne taková herní krize. Mužstvo podávalo velmi nedisciplinované výkony s velkým počtem vyloučených a také se potýkalo s určitou marodkou, a to především u brankářů, kdy se Ehrenberger, který byl na startu sezony v nejlepší formě za posledních několik let, zranil a pak následovaly i problémy dalších jeho nástupců. Prostřídání pěti brankářů za podzimní část na psychice týmu rozhodně nepřidalo.

Až po výměně realizačního týmu na poslední čtyři zápasy se mužstvu podařilo vrátit určitou sebedůvěru a odlepit se ode dna tabulky.

2. Který tým byl pro Vás nejtěžším, který nejlehčím soupeřem?

Nejtěžším soupeřem byl pro sebe tým samotný, který ztrácel víru v sama sebe, zápas od zápasu. Ale totální krize přišla při debaklu s Kertem .

3. Chystáte nějaké změny v kádru? Jaké?

Mužstvo v závěru podzimní části prokázalo své jisté kvality a důležitou změnou bude najít vhodného lodivoda realizačního týmu pro jarní část. Do branky by se měl postavit už uzdravený Ehreberger a případné další změny nejsou vyloučeny.

4. Jaký máte cíl pro jarní kola základní části?

Navázat na výsledky v závěru podzimní části.

5. Jaké umístění na konci soutěže je Vaším cílem?

Po vývoji podzimní části je pro tým jednoznačným cílem udržení se v bezbarážových vodách tabulky. Což bude hodně těžké, ale nikoliv nereálné.

6. Jaký je Váš tip na vítěze soutěže?

Jarních šest kol může ještě hodně zamíchat tabulkou kolem osmého místa. V play off je to už hra vabank, kde bude rozhodovat momentální herní pohoda daných týmů. Tipovat nebudu, ale věřím, že se můžeme dočkat i překvapení.

Statistiky týmu:

Střelec týmu: Tomáš Macků ( 6 branek)

Nejproduktivnější hráč týmu: Tomáš Macků ( 6+7 k.b.)

Nejlepší nahrávač týmu: Tomáš Macků ( 7 nahrávek)

Nejtrestanější hráč týmu: Miroslav Lustyk ( 57 tr. minut)

- Ondřej Průša -

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SK Suchdol nad...
1 8:5 3
2
HBC Prachatice
1 6:3 3
3
Vlčí smečka...
1 1:0 2
4
TJ KOVO Praha
1 0:1 1
5
SK Kelti 2008
0 3:2 0
6
SK Pedagog České...
0 2:3 0
7
TJ Blatná Datels
1 5:8 0
8
HBC Nové Strašecí
1 3:6 0