ALPA Pohár mužů 2020

ALPA pohár završí mužskou sezónu! Chceme si turnaj hlavně užít, hlásí lodivod Elby Fedák

Ústí nad Labem je podle mnohých největším favoritem na výhru celého ALPA poháru ve Světlé nad Sázavou. Elba si vedla v extraligovém ročníku 2019/20 skvěle, dokáže toto úsilí přenést i do závěrečného turnaje? Jak se na tuto štaci chystá hlavní trenér Jan Fedák se svojí družinou?

Konfrontace s 1. Ligou? Nervozita na nás nepadá

Váš klub přihlásil snad všechny své kategorie na závěrečné turnaje ČMSHb. Z jakého to bylo důvodu? 
Samozřejmě, zápasy, ať už mistrovské nebo turnajové jsou odměnou pro hráče, kteří se hokejbalu plně věnují a takřka za něj pokládají život (úsměv). Myslím si, že na tuto otázku by odpověděla stejně většina zástupců klubů. 

Proč konkrétně jste se přihlásili na ALPA pohár mužů do Světlé? Měl jste odezvy také od hráčů, že by si chtěli již zahrát nějaký ten zápas?
Odezvy pro nás byly prioritou. Nechtěli jsme hráčům reprezentaci za klub nařizovat a také ani přihlašovat náš tým na dobré slovo a pak se z turnaje odhlašovat nebo ho odehrávat jenom z důstojnosti či „povinnosti“. 

S jakými cíli na ALPA pohár pojedete? Jste papírově nejsilnějším celkem celé akce, nespadla na Vás lehká nervozita?
Nervozita na nás nepadá. Na turnaj někteří stálí hráči nemohou (z pracovních důvodů). Chceme dát přednost hráčům, kteří se vrátili do tréninkového procesu, některým přecházejícím juniorům a také novým tvářím, které se v posledním měsíci do týmu připojily. Malé ambice máme, ale jde nám o to, abychom si turnaj užili a částečně tak zalepili smutnění nad nedokončenou sezónou. 



Chceme si připomenout prvky, které jsme nastavili

Budete aplikovat nějaké nové taktiky a techniky, které byste si chtěli vyzkoušet na novou sezónu?
Zatím ne. Spíše naopak. Po třech měsících si připomenout prvky, které jsme přes sezónu nastavili. Zároveň, jak jsem uvedl, „obouchat“ mlaďase a nováčky. 

Jak začala a probíhá extraligová příprava ve Vašem týmu? Chodíte spíše na hřiště nebo se zaměřujete na fyzičku mužstva?
Květen a červen chodíme dvakrát týdně na hřiště. Zatím jenom uvolněně, udržovat se fyzicky, technicky a přidáváme nějakou tu dovednost nebo hru o odměny (smích). Po turnaji bude kratší pauza a rozjedeme plnou přípravu. Harmonogram už hráči vědí dopředu, věřím, že omluvenek bude minimum a budeme na novou sezónu připraveni dle představ. 



Jde o to vrátit se zpátky do hokejbalového života

Na ALPA poháru se utkáte minimálně se třemi celky z 1. Ligy, jak se na ně těšíte? Myslíte si, že to bude jasná záležitost ve Váš prospěch?
To je právě to, proč se kluci na turnaj o to víc těší. Jasná záležitost to nebude, neznamená to, že týmy 1. Ligy přijedou na turnaj jenom s dorostenci nebo si jen tak plácnout. I oni mají svou kvalitu! Nám jde hlavně o to, že si zahrajeme s týmy, s kterými Ústí třeba ani nikdy nehrálo. Se Svítkovem jsme měli tu čest na Českém poháru… ale Brno? Prachatice? A v neděli třebas i Hostivař nebo Jihlava. Sám se na to moc těším! Některé týmy uvidím prvně v životě a některé funkcionáře po dlouhé době.

Herní čas je hodně limitován podmínkami turnaje, a tak všichni účastníci odehrají pouze 5 duelů, není to málo?
Ačkoliv se zdá, že je to málo, opak je pravdou. V neděli se dostaví únava, docházejí síly, může být nějaké to zranění, a ještě před Vámi cesta domů. Myslím si, že formát je dostačující. Všichni si zahrají stejně, ale převážně půjde o to se vrátit zpátky do hokejbalového života, udělat si radost z nějaké té pěkné akce, z vítězství a večerů, kdy můžeme po dlouhé době posedět s partou. 


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0