CROSSDOCK Extraliga

Pomáhám s přípravou tréninků, co nového to pro mě bude během zápasů, uvidíme, prozrazuje David Halbrštát

Letohrad vstoupí do nové sezóny s obměněným realizačním týmem. Nová role čeká na Davida Halbrštáta, který bude u týmu působit jako hrající asistent trenéra. Už v průběhu léta se ale s týmem poctivě připravuje, minulý týden mužstvo absolvovala soustředění a o víkendu ho čekají přípravná utkání.

Nebyla jiná varianta než to přijmout

Davide, od nové sezóny budete mít u týmu novou roli a budete působit jako hrající asistent trenéra. Můžete prozradit, jak k této Vaší nové pozici došlo?

Po sezóně jsme věděli, že končí Michal Kovář i Filip Červinka a že se musí najít náhrada. S Půcou (Tomáš Friml, pozn. red.) jsme se shodli na tom, že abych působil jako hrající asistent, není nejlepší nápad. Nakonec se nikdo nesehnal a nebyla jiná varianta než to přijmout.

V realizačním týmu pro nadcházející ročník jste byl představený spolu s hlavním trenérem Tomášem Frimlem jen Vy. Co nového bude obnášet Vaše práce u mužstva?

Pomáhám s přípravou tréninků, připravuji některá cvičení. Chtěl bych se zaměřit hlavně na taktické věci, přesilovky, vhazování. Co nového to pro mě bude během zápasů, uvidíme.

S přípravou na novou sezónu jste začali už na začátku července. Jak jste zatím spokojený s jejím průběhem a co vás ještě čeká?

Myslím, že jsme do toho všichni šlapali, jak to šlo. Máme za sebou povedené soustředění a další víkend nás čekají dva přípravné zápasy. Bohužel tým stále nebude zdaleka kompletní.

Letohrad se poctivě připravuje na blížící se sezónu. Minulý týden na domácím hřišti absolvoval soustředění. Zdroj fotky: Facebook SK Hokejbal Letohrad.

Přeju si, aby nám to šlo hlavně týmově

O víkendu jste absolvovali na domácím hřišti třídenní soustředění. Co bylo jeho náplní?

Začali jsme pracovat na sehrávání jednotlivých formací, zakládání útoku a přesilovce. Stále hledáme sestavu, ve které bychom chtěli nastoupit do prvních zápasů sezóny.

Do přípravy byli zapojeni také dorostenci. Snažíte se je zapracovat do sestavy A-týmu už nyní? A jak se obmění tým do blížící se sezóny?

Ano, dorostenci trénují s námi. Čtyři s námi absolvovali i soustředění. Chtěli bychom, aby se někteří z nich už letos objevili v sestavě A-týmu a nakoukli do Extraligy. Proti minulé sezóně za nás nebude hrát Petr Šíma, který bude nastupovat za Mladou Boleslav, a Petr Doskočil. U dalších dvou hráčů stále čekáme na vyjádření.

Minulou sezónu jste navázal na tu předchozí a ještě překonal svůj osobní rekord v počtu získaných bodů v základní části. S jakými cíli jdete do nového ročníku?

Uvidíme, jak mi to půjde. Ale přeju si, aby nám to šlo hlavně týmově, hokejbalem se bavili a scházeli se na tréninky a zápasy s radostí z toho, co děláme.

David Halbrštát bude od nové sezóny hrajícím asistentem trenéra. Jak se mu bude s týmem dařit? Autor fotky: Iva Janoušková.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0