CROSSDOCK Extraliga

Je nás tady sedm statečných a ti to celé táhnou, říká útočník Karviné Jan Rosůlek

Začátek nové sezóny nejvyšší CROSSDOCK Extraligy se blíží a každý klub se snaží co nejlépe připravit. Ani v Karviné se nesnaží nic zanedbat. Člen kádru Jan Rosůlek prozradil, jaké má klub pro letošek cíle, v jakém stavu se Slezané nacházejí a jak náročné je cestování na venkovní zápasy.

Moc hráčů u nás nechce hrát

Honzo, nejprve se ještě podíváme na minulou sezónu, kde jste po základní části skončili na osmém místě. Ve čtvrtfinále jste vypadli s pozdějším vicemistrem Hostivaří. Jak se za vším zpětně ohlížíte?

Myslím, že to byla úspěšná sezóna, vzhledem k tomu, jak jsme začínali a jak sbíráme kluky všude možně. Tady blízko nás, potom co skončil Třinec a Opava, nikdo není a moc hráčů k nám nechce jít na konec republiky hrát. Pomáhají nám kluci z Moravy, Frýdku-Místku, ale těch moc není. Naštěstí je nás tady „sedm statečných“, kteří jsme zde začínali. Chtěli jsme postoupit do play off, což se nám povedlo, a naštěstí nám pro vyřazovací fázi vždy přijdou pomoct tři hokejisté, což se naposledy také stalo ve čtvrtfinále proti Hostivaři, a kromě Kert Parku ve finále jsme je dokázali potrápit.

Jak probíhá příprava před novým ročníkem extraligy a jaké jste si dali v klubu cíle?

Pomalinku jsme už začali trénovat, scházíme se dvakrát týdně na stadionu s kondičním trenérem a dvakrát týdně chodíme na hřiště. Cíl je play off a pak se uvidí.

Máte v plánu odehrát nějaká přátelská utkání?

Bohužel u nás tady v blízkosti není moc klubů, se kterými bychom mohli nějaký přípravný zápas odehrát. Jedině když nám třeba nabídne Třinec nebo některý slovenský tým přijet na nějaký turnaj, tak jezdíme. Většinou jezdíme hodně na Ostravici, kde jsou dvě haly, takže tam máme přípravu. Sice se tam hraje hokejbal 3 na 3 hráče, což nám nevadí, ale je to pro nás dobrá příprava, hlavně na fyzičku. Jinak je to složité si nějakého bližšího soupeře najít.

Karviná to má v CROSSDOCK Extralize z mnoha důvodů složité, ale i tak se Slezané řadí do nejlepší osmičky týmů v soutěži. Autor fotky: Jaroslav Soukup.

Cestování k ostatním soupeřům je velmi náročné

V jakém složení budete do nového ročníku vstupovat?

Nějaké posily máme, někteří kluci budou k nám dojíždět. Jak už jsem říkal na začátku, máme tady zdravé jádro těch sedmi statečných, jednu údernou lajnu, což je můj bratr, Martin Pala, Honza Diviš, a na těchto hráčích to v podstatě stojí, to jsou naši nejlepší hráči. Z Třince by měl přijít brankář Lukáš Heczko a ještě pár dalších kluků, ale uvidíme, jak to bude.

Jak to vypadá s útočníkem Janem Stromkem? Bude za Karvinou po roce znovu hrát?

Honza bohužel ne. Bratr ho zkoušel oslovit, ať za nás hraje, ale nedal se zlomit a odchází na přestup do Svítkova.

V klubu platíte s vaším bratrem (pozn. Lumír Rosůlek) za nejzkušenější hráče a věkově jste ne-li úplně nejstarší v celé soutěži. Kde berete stále motivaci měřit se a bojovat s těmi nejlepšími hráči a mladými kluky?

To jste řekl moc dobře, ale spíš než motivace je to srdce, protože hokejbal máme rádi, děláme to s láskou a radostí a pořád je nás tady těch sedm statečných, to zdravé jádro. Kvůli nim to děláme, rádi se scházíme a když tohle všechno dáme dohromady i s ostatními posilami, tak se dá extraliga hrát.

Co se týče vašich venkovních zápasů v Extralize, tak z Karviné to máte nejblíže do Letohradu, které je vzdáleno lehce přes 200 km. Jak je náročné v amatérském sportu toto cestování podnikat a co vše pro to musíte udělat?

Jak říkáte, je to velice náročné, protože když ostatní kluby mají k nám přijet, absolvují takovou dálku jednou za sezónu a pak to mají všude tak říkajíc kolem komína, kdežto my jezdíme pořád někam. Musíme pro to udělat, že je potřeba mít doma zpacifikované naše manželky, děti atd., jako všichni. Zase těch našich sedm statečných to máme rádi, děláme pro to všechno a jezdíme po celé republice, ale bohužel lepší a lepší to nebude. Než skončila Opava a Třinec, kteří byli blízko, bylo to dobré. Je to náročné nejen časově, ale také finančně. Vždycky to musíme nějak udělat.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0