MS Liberec 2023

Exhibiční zápas nás nadchl, líčí zážitky obránce třiadvacítky Zbyšek Kastner

Liberecké sportovní publikum získalo díky hokejbalové exhibici národního týmu do 23 let a Bílých Tygrů Liberec skvělý náhled na sport, který čeká na přelomu června a července právě v jejich městě světový šampionát. Zajímavé zážitky si z celého dne odnesli jak diváci, tak hráči obou týmů.

8 vstřelených branek, 4 inkasované, útočník Jaroslav Vlach v brance Tygrů, brankář Daniel Král naopak v útoku, soutěže v rychlosti střelby a nájezdech, závěrečná autogramiáda. Exhibiční zápas nabídl divákům všechno. Ještě o něco víc však prožili samotní aktéři ze strany české hokejbalové reprezentace do 23 let. Národní tým dorazil do Liberce okolo poledne a měl možnost si projít zázemí Home Credit Areny, která bude dějištěm finálových zápasů mistrovství nejen jejich kategorie

Na hráče čekala prohlídka vnitřku arény, včetně jídelny, posilovny, video místnosti a samozřejmě také samotné kabiny domácího týmu. Po prozkoumání stadionu následoval trénink s Alešem Pařezem, kondičním trenérem Bílých Tygrů, který hráčům připravil trénink přímo na tělo. Jak si celé hokejbalové odpoledne užil obránce Zbyšek Kastner?

Zbyšku, exhibice v Liberci přilákala několik stovek diváků, zápas přihlížející bavil od začátku do konce, bylo tomu tak i u hráčů?

Mě osobně zápas opravdu nadchl a věřím, že kluky taky.

Věřili jste, že hokejistům nedáte šanci? Přeci jen na balónek a běhání nejsou zvyklí...

Dalo se čekat, že budeme lepší, jelikož si myslím, že kluci z Bílých Tygrů hráli hokejbal prvně. Nebo minimálně někteří z nich určitě.

Překvapilo Tebe osobně něco na hře Bílých Tygrů?

Především mě překvapil jejich gólman – útočník Jaroslav Vlach. Předvedl hezké zákroky a chytil gól do prázdné brány od Machyho (Michal Macháček, pozn. red.). To mě asi překvapilo nejvíce.

O přestávce jsi se zúčastnil soutěže v rychlosti střelby, měl jsi už někdy možnost si tuhle disciplínu vyzkoušet?

V Liberci jsem rychlost střelby zkoušel poprvé. Kvůli ne úplně funkčnímu radaru se mi započítaly jen dva pokusy z pěti, což je škoda, protože jsem si věřil na nejtvrdší střelu (smích).


Třiadvacítka si exhibiční den s Bílými Tygry více než užila. Autor fotky: Jiří Princ.

Očekávám velice rychlý a kvalitní hokejbal!

Den v Liberci nebyl jen o zápase, měli jste možnost projít také tréninkem s Alešem Pařezem, kondičním trenérem Bílých Tygrů, jaký to byl pro Tebe zážitek?

Den v Liberci jsem si moc užil. Bylo to velmi zajímavé zjištění, poznat, jak probíhá den profi hokejistů. Zalíbila se mi jejich kabina, wellness a vše, co mají k dispozici. Nejvíce jsem si ale užil trénink s kondičním trenérem Alešem Pařezem.

Jak na Tebe působí zázemí libereckých hal a celého Sport Parku?

Zajímavé je, že mají většinu sportovišť u sebe. Areál je velký a je v něm možnost hrát opravdu velké množství sportů. Kdybych tady působil, měl bych asi velký problém s výběrem sportu…

Mistrovství se blíží velmi rychle, jaké máš pocity z týmu?

Je to úplně jednoduché – pocity jsou vítězné, jdeme si pro zlato!

Co očekáváš od samotného turnaje? Na co bys nalákal fanoušky?

Očekávám velice rychlý a kvalitní hokejbal, spoustu fanoušků a zábavy. Fanoušky bych nalákal na atraktivní sport, kterým hokejbal rozhodně je, navíc tady bude ve světovém měřítku. Doufám, že se náš sport zase více zviditelní.


Fotogalerie: