CTM a HCŽ

Camp v kategorii U13 se pomalu blíží ke konci

Po odpočinkovém dni se hráči opět naplno vrhli do čtyř tréninků denně. Vyšší teploty trochu komplikují kondiční přípravu na atletickém hřišti, ale trenéři se snaží s podmínkami co nejlépe vyrovnat. Všichni účastníci stále dávají do tréninků maximum.

Na hřišti hráči pilují střelbu pod tlakem, situace 1 na 1, uvolňování do volného prostoru, a i nadále rozvíjí herní činnosti jednotlivce. Brankáři se věnují práci s holí, pohybu v brankovišti a postřehu. Vzhledem ke kondičním tréninkům přesunutých na zimní stadion mají trenéři ztížené podmínky, ale hráči si rozhodně neodpočinou. Jsou pro ně připravená silová cvičení a speedgames. Na čtyřech stanovištích si zaposilovali, zacvičili s medicinbaly, zkusili si motorická cvičení se švihadlem a zahráli si postřehové hry. Ve středu odstartoval camp žen, na který dorazilo 51 účastnic.


Kluci pochopili, že bez kondice to nejde, říká kondiční trenérka Michaela Víchová

Od koho jste dostala nabídku zúčastnit se letního campu?

Nabídku na camp jsem dostala od pana Komárka. Bylo to v době, kdy jsem dělala navazující trenérskou licenci, kterou vedl.

Pracujete s dětmi i v průběhu roku na jiných akcích?

Ano, s dětmi pracuji jak přes rok v našem klubu či různých volnočasových kroužcích, tak přes prázdniny na letních táborech. Rozdíl v campu oproti táborům vidím hlavně ve větší disciplíně kluků a chutí některých se zlepšovat.

Jste součástí kondiční přípravy, jak to klukům jde a jaká je s nimi spolupráce?

Spolupráce s kluky je rozdílná. S menšími kluky se mi spolupracuje hůř, se staršími líp. Dokáží se více koncentrovat, soustředit a vnímají lépe cvičení. Všechno jde samozřejmě přisoudit jejich věku. Musím ale říct, že i ti mladší se v průběhu campu zlepšují a zabíhají se v tom, jak tady fungovat.

Je vidět na klucích, že se během týdne zlepšují?

Ze začátku mi přišlo, že klukům trvalo pochopit, že kondiční příprava je pro jejich osobní a hráčský rozvoj. Postupem času však pochopili, že ani bez kondice to nejde a snaží se sami zlepšovat, takže je hezké vidět progres, který v průběhu campu sbírají.

Celý týden jsou vysoké teploty, jak se s tím vyrovnáváte?

Ano, bohužel teploty jsou vysoké a pro nás nepříjemné. Dopoledne, kdy není takový pařák, se snažíme být venku a cvičit na otevřeném prostoru, který nám nabízí možnost využít pomůcky na maximum. Když počasí nedovolí, chodíme cvičit na stadion, kde není takové teplo. Tam jsou však omezené prostory, takže je potřeba tréninky přizpůsobovat, což je na menším prostoru vždy těžší. Myslím si, že to však zvládáme dobře a kluci si trénink mohou naplno užít i vevnitř.

Na co se zaměřujete, jaká je náplň tréninků?

Tréninky se snažíme dělat tak, aby byly pro kluky zábavné. Většinu máme formou her a cílem je nejen zlepšení kondice, ale také aby kluci uměli využít získané zkušenosti i na hřišti. Zaměřujeme se na postřeh, rychlost, výbušnost, ale i spolupráci.

STŘEDEČNÍ FOTOGALERIE

ČTVRTEČNÍ FOTOGALERIE