MS Liberec 2023

Nálada je výborná a určitě ji ještě zlepšíme během kempu, věří Tomáš Lhota

Reprezentace U20 zakončuje přípravy na mistrovství světa na kempu v Turnově. S týmem ho absolvujete také Tomáš Lhota, který už vyhlíží šampionát v Liberci, kde zná atmosféru z libereckého hokeje. Na mistrovství si navíc zahraje i jeho bratr, jenž bude bojovat za nejstarší kategorii.

Tréninky máme několikrát denně, ale není to nic náročného

Tomáši, juniorské mistrovství světa odstartuje už ve středu. Odpočíváte s týmem poslední hodiny do začátku?

Zatím se připravujeme v Turnově na zimáku. Tréninky máme několikrát denně, ale není to nic náročného, nejsme žádný blázni, abychom se uhnali ještě před začátkem turnaje. (smích)

S Kert Parkem jste měli dlouhou sezónu, vybojovali jste další titul. Stihl jste si od náročných zápasů trochu odpočnout?

Odpočinul jsem si fantasticky, volný víkend jsem neviděl někdy od února, takže ten jeden bodnul dost. Pak už byl kemp v Pardubicích a teď jsme tady.

Nyní ještě absolvujete kemp v Turnově, kde zakončíte přípravy na šampionát, poté se hned přesunete do Liberce. Jaká nálada panuje v mužstvu?

Nálada je výborná a určitě ji ještě zlepšíme během kempu. Tak snad nám ji nezkazí hned nějaký špatný výkon na začátku turnaje.

O medaile bude s reprezentací do dvaceti let bojovat také Tomáš Lhota. Podaří se týmu obhájit zlato z minulého mistrovství? Autor fotky: redakce (Michal Broulík)

Jsem za to rád, že oba na takový turnaj jedeme

Do Liberce to z Mladé Boleslavi nemáte daleko. Znáte prostředí a atmosféru, kterou fanoušci vytváří na zimních stadionech libereckým hokejistům?

Čas od času se objevím v Liberci na extralize a atmosféra tam je vždycky skvělá, tak očekávám, že na nás taky bude chodit kolem pěti tisíc lidí a bude tam pořádný hluk.

Na mistrovství byl nominovaný také Váš bratr Lukáš, který bude o cenné kovy bojovat s reprezentací U23. Těšíte se, že se na vrcholné akci představíte spolu?

Jsem za to rád, že oba na takový turnaj jedeme. Ještě bych si někdy zahrál rád přímo s ním na nějaké vrcholné akci, ale to bych asi musel začít běhat na oválu a do toho se zatím nehrnu. (smích) Jinak si myslím, že největší radost děláme mamince.

Na šampionátu budete hrát na leštěném betonu, se kterým se v českých soutěžích nepotkáváte. Bude to pro Vás premiéra nebo už jste na takovém povrchu někdy hrál?

Já tohle upřímně moc nechápu, když hrajeme v zemi, kde by se Extraliga už nedala hrát jinak než na plastu. Ale nedá se nic dělat, podmínky máme všichni stejné, a tak se s tím nějak popasujeme. Zkušenosti s tím podle mě mají snad všichni, vždyť to není žádná historie, kdy se na tomto povrchu hrálo ještě v Mostě.