MS Liberec 2023

Tvrdá hra se od Američanů dala čekat, hodnotí první den mistrovství kapitán U20 Jan Bečka

Hned dva zápasy čekaly v úvodní den šampionátu výběr České hokejbalové reprezentace do 20 let. V úvodním utkání se jim postavil tým Švýcarska, který naši zdárně překonali poměrem 9:0. Druhým sokem v pořadí bylo USA, které s naším týmem padlo 3:6. Obě utkání hodnotil kapitán výběru Jan Bečka.

Hráli jsme naši hru přesně tak, jak jsme ji trénovali na kempu

Zápas se Švýcarskem byl úplně prvním utkáním na turnaji, jakou hru jste od svého soka očekávali?

Upřímně jsme moc nevěděli, s čím Švýcaři přijedou, ale věděli jsme, že vždy hrají hodně běhavý hokejbal. Nechtěli jsme rozhodně nic podcenit, tak jsme na to jednoduše vlétli a hráli jsme naši hru přesně tak, jak jsme ji trénovali na kempu před turnajem.

Byli jste stoprocentně spokojení s výkonem, který jste podali?

Chyby tam určitě byly, ale spíš individuální, než týmové. Postupně se nám je dařilo napravovat, což vyvrcholilo v zápase s Amerikou.

Američané byli o poznání těžší soupeř, jak dlouho Vám trvalo, než jste si zvykli na rychlejší zápasové tempo?

Rozhodně nám to chvíli trvalo, začátek jsme úplně zaspali a dostali dva rychlé góly. Potom jsme se ale vzpamatovali, chytili tempo a Ameriku přehráli, takže jsme si podle mě výhru zasloužili.

Jan Bečka vede na Mistrovství světa v Liberci tým reprezentace U20 jako kapitán. V úvodním hracím dni s mužstvem získali všechny body. Autor fotky: Markéta Křížová

Přistoupili jsme k zápasu zodpovědně, nechtěli jsme se nechat rozhodit

Hra týmu USA byla velmi tvrdá, občas i za hranou. Jak se s takovým herním pojetím soupeře vyrovnat? Co na ně platí?

My jsme to od nich očekávali. Už podle toho, jak hráli dřívější zápasy třeba s Kanadou, jsme si byli vědomi, jak budou hrát. Přistoupili jsme k zápasu zodpovědně, nechtěli jsme se nechat rozhodit a řekl bych, že se nám to povedlo.

Jak zatím po prvním dni hodnotíš mistrovství z hlediska prostředí a atmosféry?

Areál za mě super, organizace dobře zvládnutá. Co se týče leštěného betonu, tak s tím jsme si poradili, střílí se na něm hezky. Už se těšíme, až nastoupíme v Home Credit Areně.