MS Liberec 2023

Bílý tým U16 nestačil na Slovensko, poprvé na šampionátu prohrál

Tým White se ve druhém hracím dni utkal se Slovenskem. Soupeř vstoupil do zápasu lépe a už v první třetině vedl o tři branky. Česko ve druhé části snížilo, ale slovenští hráči na to rychle zareagovali, ve třetí náskok ještě navýšili a bílý tým reprezentace U16 si zapsal první prohru.

Slovensko U16 vs. Česko U16 White 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Al. Alföldy (Imrich), 10. Bonk (Ad. Alföldy), 13. Chudý (Ďurčo, Bonk), 22. Imrich (Bonk), 36. Ďurčo (Chudý), 44. Ďurčo (Siakeľ) – 22. Hradil (Nestrojil, Votava).

Střely na branku: 36:19, vyloučení: 7:8, využití: 1:0, v oslabení: 0:0.

Bílý celek U16 pokračoval ve druhém hracím dni utkáním se Slovenskem. Slovenští hráči otevřeli skóre v šesté minutě, z předbrankového prostoru poslal míček za záda českého brankáře Alex Alföldy. O chvíli později navýšil vedení slovenského týmu v přesilové hře Marek Bonk. Soupeři se v první třetině dařilo více, zanedlouho už se radoval potřetí. Maxim Chudý měl před sebou odkrytou část klece a zblízka poslal míček za brankovou čáru.

V úvodu druhé třetiny byl v dobré gólové příležitosti Markuš, další gól na konto svého týmu nepřidal. Ve hře čtyři na čtyři se pak vlnila síť na druhé straně, Filipovi Hradilovi první střela nevyšla, druhá už skončila v brance. Neuběhla ani minuta a slovenští hráči si vzali třígólové vedení zpět, postaral se o to Timotej Imrich. Poté už se ve druhé patnáctiminutovce nikdo neprosadil a čeští reprezentanti vstupovali i do třetí části s tříbrankovou ztrátou.

Chvíli po druhé přestávce byl nebezpečný Ďurčo, skórovat se mu podařilo o chvíli později, když se dostal do samostatného úniku. Česko pak vystřídalo gólmany, Šprynce nahradil Hošek. Poté se postupně vylučovalo na obou stranách a v plném počtu hráčů se moc nehrálo. Čeští hokejbalisté už se nedotáhli, naopak v závěru ještě pojistil tři body Slovensku Juraj Ďurčo. Bílý tým tak na turnaji poprvé nevybojoval žádný bod.

Ohlas trenéra Michala Edla:

"Zápas se mi hodnotí poměrně těžko, protože kluci tam nechali úplně všechno. Měli jsme tam několik pasáží, kdy jsme mohli výsledek naklonit na naši stranu, minimálně na začátku. První dvě třetiny byly kvalitní, pak jsme se ještě tím gólem dostali na kontakt, ale rozhodla zkušenost slovenského týmu. Je to jejich hlavní tým, hrají o všechno. Kluci ale předvedli bojovný výkon, my jsme je k tomu také nabádali, nechtěli jsme hrát žádnou ustrašenou obrannou taktiku, protože to těm hráčům nedá nic. Celý zápas jsme útočili do plných, na maximum a možná rozhodlo taky to, že jsme měli hodně vyloučených."