MS Liberec 2023

Tým White U16 podlehl Kanadě West, soupeř ve skupině nepřišel o žádný bod

Bílý tým reprezentace U16 se v posledním zápase ve skupině utkal s Kanadou West. Po první třetině bylo skóre vyrovnané, v další se dostala do vedení Kanady a Česko už se nedotáhlo. Nakonec prohrálo těsně, kanadský tým ovládl skupinu a neztratil ani bod.

Kanada West U16 vs. Česko White U16 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 9. Mackie (Hamelin), 20. Lovett (Andersson, Barker), 27. Gard (Zeeben, Cavan), 32. Hamelin (Gault), 40. Mackie (Lovett) – 14. Nestrojil (Votava, Hradil), 30. Nestrojil, 39. Šimek (Kotrouš, Kaňka), 44. Hradil (Nestrojil, Votava).

Střely na branku: 27:20, vyloučení: 4:8, využití: 2:2, v oslabení: 0:0.

V polovině první třetiny byla Kanada blízko k otevření skóre, Šprync ale udržel míček na brankové čáře. O chvíli později už se kanadští hráči radovali, když přesně mířil Taylor Mackie. Českým hokejbalistům se v závěru první třetiny podařilo vyrovnat, střelu dorazil do branky Pavel Nestrojil. Nerozhodné skóre vydrželo až konce první části.

Ve dvacáté minutě si kanadský tým vzal vedení zpět. Jackson Lovett obdržel přihrávku před branku a prostřelil českého gólmana. Kanaďané pak využili také přesilovou hru, dvoubrankový náskok zařídil svému celku Matthew Gard. Ke konci druhé patnáctiminutovky se otevírala vrátka na trestnou lavici na kanadské straně. Jen vteřinu před druhou přestávkou vyloučení rychle potrestal Pavel Nestrojil a snížil na rozdíl jednoho gólu.

Na začátku třetí části na to Kanada odpověděla, branku si na své konto zapsal Maxx Hamelin. Ve druhé polovině třetí třetiny čeští reprezentanti zase snížili, kanadského brankáře překonal Matěj Šimek. Zanedlouho kanadští hokejbalisté zareagovali, pohotovou dorážkou se o to postaral Taylor Mackie. Necelou minutu a půl před koncem utkání rozradostnil české fanoušky v power play Filip Hradil. Poté si bílý tým zkomplikoval situaci vyloučením a srovnat už se mu nepovedlo. Na turnaji tak podruhé nezískal žádný bod.

Ohlas asistenta trenéra:

„Ze zápasu máme fantastický pocit, říkali jsme to hráčům po zápasu, že jsme na ně hrdí, protože podali výkon možná až za hranicí svých možností. Kanada byla o gól lepší, to bez debat, ale takové zápasy hráče posouvají, a proto ten sport děláme, pro takové momenty. I když se prohrálo, tak se vztyčenou hlavou a můžeme se připravit na další zápasy, které nás čekají.“