MS Liberec 2023

Reprezentace U23 porazila Kanadu rozdílem pěti branek! Na mistrovství je stále bez prohry

Reprezentace do 23 let ve třetím hracím dni poměřila síly s Kanadou. Českým hráčům se vydařil vstup do zápasu a už v první třetině měli čtyřbrankový náskok, v další skóre navyšovali. Kanadští hokejbalisté se prosadili jen dvakrát a Česko tak zaznamenalo vysokou výhru.

Česko U23 vs. Kanada U23 7:2 (4:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Školoudík (Teinitzer), 4. Macháček (Laurinc), 11. Vaniš (Laurinc), 11. Langr (Čejka), 16. Licek (Čejka), 25. Jágr (Laurinc), 28. Jágr (Lhota) – 18. Robinson (Rawji, Kelly), 34. Wyatt (Robinson).

Střely na branku: vyloučení: 7:9, využití: 1:1, v oslabení: 0:0.

Čeští hokejbalisté vstoupili do utkání skvěle a už po 22 vteřinách se radovali z prvního gólu. Václav Školoudík dostal míček krátce po buly a z prostoru mezi kruhy prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ve čtvrté minutě na něj navázal Michal Macháček, který se prosadil z předbrankového prostoru. Čeští hokejbalisté pokračovali v brankostroji, do tříbrankového náskoku poslal tým Jiří Vaniš. Za necelou půl minutu byl přesný Nicolas Langr a Česko už vedlo o čtyři góly.

Na začátku druhé třetiny Kanada vystřídala brankáře, ale jen za dvacet osm vteřin už se čeští hráči zase prosadili. Zblízka rozvlnil síť Matyáš Licek. Kanadští hráči na to mohli zareagovat v přesilové hře, podařilo se jim to až o chvíli později, na rozdíl čtyř gólů snížil Bjorn Robinson. Poté už se znovu radovali hráči na druhé straně, dvěma góly se blýskl Vojtěch Jágr, když byl nejprve pohotový na brankovišti, za chvíli zamířil z pravého kruhu.

Ve třetí části byli kanadští hráči přesní v početní výhodě, z prostoru mezi kruhy poslal míček za záda českého gólmana Cole Wyatt. Poté nabídli Kanaďané Česku postupně čtyři přesilové hry, ale to už vedení nenavýšilo. Utkání už nezdramatizovala ani Kanada a čeští reprezentanti si zapsali další tři body a na turnaji ještě neprohráli.

Ohlas trenéra Jiřího Mašíka:

„Věřili jsme, že pokud budeme hrát hokejbal, který jsme hráli první třetinu s Amerikou, tak Kanadu porazíme. To že to napadlo takto je nad očekávání a je to hodně pozitivní.“