MS Liberec 2023

Bílý tým U16 nastřílel Švýcarsku deset gólů! Bude soupeřit o páté místo

Bílý tým reprezentace U16 se v prvním utkání v bojích o umístění potkal se Švýcarskem. Čeští hráči už po první třetině vedli o dvě branky, v dalších na své konto přidali čtyři. V jejich kleci skončil jen jeden míček a na turnaji budou hrát o pátou pozici.

Česko U16 White vs. Švýcarsko U16 10:1 (2:0, 4:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Městka (Jánoš), 15. Kotrouš (Šimek, Kupka), 17. Javůrek (Chýle, Meiner), 19. Nestrojil, 20. Šimek, 26. Nestrojil (Votava, Jánoš), 31. Nestrojil (Jánoš), 32. Černý (Bár), 35. Jánoš (Grof), 43. Bár (Walter, Pavlíček) – 38. Tanner (Holdegger Perks).

Střely na branku: 32:8, vyloučení: 4:7, využití: 3:1, v oslabení: 0:0.

Českým hráčům se vydařil vstup do utkání a už v šesté minutě se radovali z prvního gólu. Přesilovou hru rychle využil Lukáš Městka, když od modré čáry zamířil přesně. Velkou příležitost měl poté Hradil, u brankoviště ale nestačil poslat míček za brankovou čáru. Vedení českého týmu pak navýšil v poslední minutě první části Filip Kotrouš, který dorazil míček za záda švýcarského gólmana zblízka.

Česko se prosadilo také v úvodu druhé třetiny, další gól zařídil ze samostatného úniku Dominik Javůrek. Ve hře čtyři na čtyři byl krátce po buly úspěšný také Pavel Nestrojil. Uběhlo jen devatenáct vteřin a další únik proměnil Matěj Šimek. V polovině zápasu vystřídal bílý tým brankáře, Šprynce nahradil Hošek. Krátce poté čeští reprezentanti zase rozvlnili síť, v brance skončila střela Pavla Nestrojila z pravé strany.

Na začátku třetí části vyměnilo gólmany také Švýcarsko, ale jen po dvaceti vteřinách zase inkasovalo. Hattrick dokončil Pavel Nestrojil, jenž byl pohotový na brankovišti. Zanedlouho náskok českých hokejbalistů navýšil David Černý, po něm Sebastian Jánoš. V polovině třetí patnáctiminutovky se podařilo soupeři snížit, v početní výhodě překonal českého gólmana Liaro Tanner. Ke konci souboje ještě upravil skóre Jakub Bár a čeští reprezentanti si zahrají o páté místo.

Ohlas trenéra Michala Edla:

"Jsme šťastní, že jsme to zvládli. Na začátku nám nešly nohy, což přičítáme zápasu s Kanadou. Kluci plní pokyny a samozřejmě respektujeme sílu soupeře, ale my jsme to měli odehrát a odehráli. Zítra jdeme vyhrát, od toho tady kluci jsou. Musí odehrát dobré zápasy, aby je to posouvalo."