MS Liberec 2023

5 na 5 jsme dominovali, musíme si ale pohlídat jejich přesilovky, zní z úst útočníka U20 Richarda Vizváryho

Dva zápasy ve dvou dnech proti sobě svedou reprezentace do 20 let Česka a Slovenska. V prvním souboji uspěla česká strana v poměru 6:4, dnešní zápas od 18 hodin již bude soubojem o finále. Jak tento souboj prožívá Richard Vizváry?

Uděláme vše pro to, abychom ve velké aréně hráli i zítra

Richarde, jak z tvého pohledu probíhal včerejší zápas se Slováky? Co Vám dělalo největší problém?

Největší potíže jsme měli rozhodně s jejich přesilovkami, které mají perfektně sehrané. Teď jsme na ně na videu koukli, jsme na ně připraveni. Jinak 5 na 5 jsme absolutně dominovali a nedali jim šanci. Doufám, že se nám ta hra povede zopakovat i dnes, věříme, že na ně máme.

V zápase bylo hodně vyloučených, jak si zvyknout na ten metr rozhodčích?

Budeme muset být pevní v hlavě, brát to tak, jak to je a zbytečně nefaulovat.

Jak prožíváš změnu hrací plochy z leštěného betonu na plastový povrch?

Pro mě osobně je to rozhodně velký rozdíl, nic mi nepomáhalo na ty boty, aby tolik neklouzaly. Teď na tom plastu jsem konečně mohl hrát svoji hru a jsem za to rád. Myslím, že všichni jsme moc rádi, že se přesouváme do velké arény a uděláme všechno pro to, abychom tam mohli odehrát i ten zítřejší zápas.

Na turnaji jste zatím prohráli jediný zápas s Kanadou, podařilo se Vám do tohohle zápasu vylepšit ty nepovedené věci, které Vám zápas prohrály?

Řekl bych, že určitě. Absolutně se nám v tom zápase nepovedl start, což jsme teď vylepšili. Pak jsme šli do druhé třetiny s tím, že to vyhecujeme, ale absolutně jsme vyhořeli. Věřím, že jsme se z toho dostatečně poučili, byla to pro nás dobrá facka do dalšího průběhu turnaje.

Myslíš si, že ten semifinálový zápas bude odlišný od toho včerejšího?

Možná o něco ano, jde o hodně. Slováci nám to nebudou chtít dát zadarmo, ale my si věříme, že půjdeme dál.