MS Liberec 2023

Oba české týmy reprezentace U14 se první den radovaly z výhry! Ve vzájemném utkání uspěl modrý celek

Do mistrovství vstoupily také kategorie do 14 let. V zápasech hraných 2x15 minut nejprve červený tým porazil Maďarsko. Modrý pak nestačil na Slovensko, ale výhru si zapsal v dalším souboji. Tam se potkal s červeným týmem Česka, kde ve druhém poločase otočil skóre.

Česko U14 Red vs. Maďarsko U14 4:0 (2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Urban (Macháň), 14. Havlík (Šimic, Schnaubelt), 23. Schnaubelt (Šimic), 27. Schnaubelt (Havlík).

Střely na branku: 11:6, vyloučení: 2:0, využití: 0:0, v oslabení: 0:0.

V úvodu utkání se ke gólové příležitosti dostal Boroznaki, českého gólmana ale nepřekonal. V první části úvodní poloviny čeští reprezentanti ubránili oslabení a poté už se poprvé prosadili. Max Urban si naběhl před branku a z blízkosti překonal maďarského gólmana. V závěru první části Česko vedení navýšilo. Za brankovou čáru se nejprve nedostal pokus Schnaubelta a Šimice, dorážka Matěje Havlíka už byla úspěšná. Ani ve druhé části se nedařilo Maďarsku vsítit gól, naopak Michal Schnaubelt poslal český tým už do tříbrankového vedení a zanedlouho si zapsal další branku. V závěru utkání už se žádná střela neujala a Voženílek tak pomohl k výhře červeného týmu čistým kontem.

Česko U14 Blue vs. Slovensko U14 2:4 (0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 19. Hasal (Císař), 20. Hasal (Císař) – 1. Sisík, 13. Tomaník (Šechný, Šiška), 20. Krajňák (Sisík), 27. Mičian (Buc).

Střely na branku: 9:22, vyloučení: 4:0, využití: 0:1, v oslabení: 0:0.

První branku viděli diváci jen 46 vteřin po úvodním vhazování. Šimon Sisík se po levé straně dostal až k české brance a otevřel skóre. Na druhé straně měl v deváté minutě příležitost ke srovnání Krajňák, ale ztrátu nesmazal. Před koncem první části se ještě jednou radovalo Slovensko, o další gól se postaral Michal Tomaník. Snížit se podařilo Česku ve druhé polovině, postaral se o to Martin Hasal. Za necelou minutu vrátil dvoubrankové vedení svému týmu Róbert Krajňák. Rychle na to zareagoval dalším gólem Martin Hasal, který se pak mohl blýsknout hattrickem, v oslabení ale neuspěl. Přesilovou hru využil Oliver Mičian a Slovensko zase vedlo o dva góly. V závěru už se čeští hokejbalisté nedotáhli.

Česko U14 Red vs. Česko U14 Blue 1:3 (1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Drechsler (Martinec) – 25. Kravec (Hasal), 25. Vodehnal (Peřina, Fišer), 27. Hruška (Hasal, Císař).

Střely na branku: 27:13, vyloučení: 2:4, využití: 1:0, v oslabení: 0:0.

V posledním souboji prvního dne se utkaly oba české týmy. Od začátku zápasu se otvírala vrátka na trestnou lavici. Jako první rozvlnil síť v přesilové hře červený tým, podařilo se to Šimonu Drechslerovi. Ve druhé polovině vystřídal v brance červeného týmu Voženílka Vykouk. Ve dvacáté páté minutě se během osmi vteřin dvakrát prosadil celek Blue. Nejprve srovnal Šimon Kravec, skóre pak otočil Vojtěch Vodehnal. Červený tým už na to neodpověděl, na druhé straně ještě stav upravil Martin Hruška a první výhru si zapsal také modrý tým.