MS Liberec 2023

Modrý tým reprezentace U14 porazil Maďarsko! Červený těsně nestačil na Slovensko

Reprezentace do 14 let pokračovaly v neděli dalšími zápasy. Modrý tým porazil Maďarsko a radoval se z dalšího vítězství. Červený se v utkání se Slovenskem dostal do vedení, ale soupeř skóre otočil a čeští reprezentanti už v závěru ztrátu nesmazali a těsně podlehli.

Česko U14 Blue vs. Maďarsko U14 5:3 (4:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 1. Roztočil (Vodehnal), 6. Motyčka (Kloupar), 7. Hasal (Křivánek), 16. Hasal (Císař, Vodehnal), 19. Hasal (Křivánek) – 18. Za. Kiss (Kóródi), 25. Kóródi (Séfer), 27. Kóródi (Boroznaki).

Střely na branku: 20:10, vyloučení: 10:6, využití: 1:1, v oslabení: 0:1.

Do třetího utkání vstoupil modrý tým skvěle a jen po 45 vteřinách otevřel skóre. Po vyhraném buly se dostal ke střele Tomáš Roztočil a po jeho ráně z levé strany skončil míček až v síti. V šesté minutě na něj navázal Jakub Motyčka, poté si gól zapsal také Martin Hasal. Ten se prosadil i na začátku druhé části, za chvíli snížil v oslabení Zalán Kiss. Za necelou minutu už se českým hráčům podařilo přesilovou hru využít, hattrick zkompletoval Martin Hasal. Maďarští hráči se v závěru ještě snažili dotáhnout, dvěma trefami se blýskl Zalán Kóródi. Více už ale zápas  Maďaři nezdramatizovali a čeští hokejbalisté na turnaji vyhráli podruhé.


Slovensko U14 vs. Česko U14 Red 5:4 (2:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 6. Šiška, 13. Zamborský (Buc, Mičian), 17. Buc (Zamborský), 20. Mičian, 28. Buc (Zamborský) – 4. Mareček (Macháň), 6. Jordán (Mareček), 16. Drechsler (Havlík, Schnaubelt), 30. Mareček (Havlík).

Střely na branku: 22:16, vyloučení: 4:1, využití: 0:2, v oslabení: 0:0.

Červený celek poté poměřil síly se Slovenskem. Ve čtvrté minutě poslal české hráče do vedení Michal Mareček, vyloučení soupeře pak potrestal Martin Jordán. Po čtrnácti vteřinách snížil Patrik Šiška, o vyrovnání se zanedlouho postaral Peter Zamborský a do další části vstupovaly oba týmy za nerozhodného stavu. Jen 36 vteřin po přestávce vrátil vedení Česku Šimon Drechsler, rychle na to odpověděl Alex Buc. Poprvé vedení slovenskému celku zařídil Oliver Mičian, to pak navýšil další brankou Alex Buc. V poslední minutě utkání ještě dal českým reprezentantům naději Michal Mareček. Poté už se nikdo neprosadil a čeští hráči tak těsně prohráli.

Ohlas trenéra Martina Komárka:

„Musím určitě říci, že to předčilo naše očekávání, protože pro mladé hráče to bylo spojení tří rozdílných věcí. Jednak jsme si zahráli s mezinárodními soupeři ve velmi kvalitních zápasech, za druhé měli možnost vidět, kam to můžou dotáhnout nebo vidět své vzory a budoucí hráče A-týmu v ostatních juniorských týmech a za třetí to mělo úžasnou sociální rovinu jednotlivých kategorií mezi sebou, protože na kempech talentované mládeže do 14 let moc vícedenní srazy neděláme. To, že jsme si měli možnost zahrát se Slovenskem, které mělo velkou kvalitu, a s Maďary, kteří se zápas od zápasu zlepšovali, tak to jsou benefity navíc.“