MS Liberec 2023

Dnes to bude opravdu řežba, slibuje si od finále U23 Milan Teinitzer

Velké finále se blíží. Česká reprezentace do 23 let může završit svou krasojízdu turnajem zlatou tečkou. V neděli od 18:00 se utká se Slovenskem o titul mistrů světa a bude u toho také obránce Milan Teinitzer. Co od zápasu čeká? A jak hodnotí minulé utkání?

Ten pocit, když vám fandí tolik lidí najednou, je nepopsatelný

Včerejší zápas byl rozlosován tak, že jste si zahráli proti Slovákům, kteří Vás čekají také v dnešním finále. Jak jste k tomuto utkání přistoupili?

Jako ke každému jinému zápasu v základní části. Byli jsme nahecovaní, je to prostě derby, chtěli jsme je přejet, protože to je prostě derby. Rozhodně jsme nechtěli poslední zápas před finále prohrát.

Myslíš si, že oba týmy předvedou v dnešním zápase podobnou hru?

Řekl bych, že to určitě bude v mnohem lepším tempu. Bude tam víc soubojů, hra bude důraznější a já věřím, že to pro nás dopadne stejně jako včera a vyhrajeme.

Proběhlo v tom včerejším zápase nějaké hecování nebo roztržky se soupeřem?

Nic extra, možná jen něco málo před bránou, ale jinak jako v každém jiném zápase. Za to dneska to bude opravdu řežba na krev.

Jak se na ten zápas těšíš Ty sám?

Hrozně moc, pro mě je to první takhle velké finále a taková akce na mezinárodní scéně, takže se těším moc.

Co říkáš na atmosféru, která panuje v Home Credit Areně?

Je neskutečná. Nikdy jsem nehrál na takhle velkém stadionu a ten pocit, když vám fandí tolik lidí najednou, je nepopsatelný. Jsem za to moc rád a věřím, že dnes večer těch lidí přijde co nejvíce a vytvoří nám parádní kulisu k zápasu o zlato.